Covereita

Anssi on uransa aikana versioinut lukuisia muiden artistien tunnetuksi tekemiä lauluja eli cover-kappaleita. Alta löydät listan biiseistä kronologisessa järjestyksessä, eli viimeisimpänä ohjelmistossa esiintyneet lainabiisit ovat listan lopussa. Jotkut covereista ovat päätyneet levylle, niistä lisää tietoa täällä.

Etenkin soolokeikoilla yleisöä hemmotellaan usein covereilla. Anssin suosikkeihin näyttävät kuuluvan esimerkiksi Neil Youngin Hey Hey My My, jota on soitettu varsin usein vuosien mittaan, ja hevicoverit kuten Dion Holy Diver. Myös Springsteenin pariin Anssi palaa aina yhä uudestaan.

Bändikeikoilla Anssilla on taipumusta maustaa omia biisejään tutuilla elementeillä, esimerkiksi Black Sabbathin riffeillä. Karhun elämää -kappaleen loppulauluihin on ujutettu Stingiä ja Nummelan huuliharppuosuuksissa voi juhlapäivinä kuulla Sibeliuksen Finlandiaa tai Suvivirttä. Kuuntele siis tarkalla korvalla!

Alla oleva lista on koottu parhaan tietämyksen mukaan, mutta on silti vain suuntaa-antava.

Covereita ennen soolouraa

YÖNKUNINGATTAREN AARIA
Anssilta kysytään: ”Mikä on paras kappale minkä oot laulanu?” Anssi vastaa: ”Lapsuudessa, ennen äänenmurrosta, bravuurinumeroni oli ”Yönkuningattaren aaria” Mozartin Taikahuilusta!”

Anssin varhaisimmat bändiviritykset vuoden 1986 kesällä pohjautuivat cover-matskuun. Luokkakaverusten Anssi, Pete Prauda ja Antti Nieminen soittimista kaikui muun muassa Kissiä, ZZ Topia ja Pro Fideä instrumentaaliversioina.

THE BALLAD OF JIMI HENDRIX
Kappale löytyy Yhdeksännen hetken kasetilta.

Esittikö Yhdeksäs Hetki keikoillaan covereita? ”Ei juurikaan. Kuitenkin mieleeni muistuu keikka Kouvolassa seurakunnan yökahvilassa nimeltä Matala Kynnys. Mukanamme oli myös kavereita, heidän joukossaan Anssin luokkakaveri Janne Aaltonen (toiminut myöhemmin muun muassa juontajana Radio Novassa). Anssi ja Janne räppäsivät jotakin Public Enemyn biisiä yhdessä.” (Antti Nieminen)

Ennen kuin Yhdeksäs Hetki -yhtyeestä tuli Pekka ja Susi, oli Anssilla, Ville Kelalla ja Jari Metsbergillä bändiprojekti nimeltään Pekka ja Susi. Tuo kokoonpano soitteli muun muassa Jimi Hendrixiä, Beatlesia ja Byrdsiä ja Neil Youngia.

Pekka ja Susi on esittänyt keikoillaan seuraavia covereita (suluissa alkuperäinen esittäjä):
ALWAYS ON THE RUN (Lenny Kravitz)
LOVE STREET (Doors)
LÄHTÖ (Pro Fide)
– Anssin isän Juha Kelan tekemä kappale.
MAMA LOOK-A BOO BOO (Harry Belafonte)
– Esitetty ainakin Ranskassa 1993. Laulu tunnetaan myös nimellä Mama Look At Bubu.
MIDDLE MAN (Living Colour)
NEVER BEFORE (Deep Purple)
PERFECT STRANGERS (Deep Purple)

Soundcheckissä oli Pekalla ja Sudella tapana soitella kaikenlaista. Listalla oli muun muassa Iron Maidenin TROOPER ja Panteran I’M BROKEN.

Pekalla ja Sudella oli jossain vaiheessa muutaman treenin mittainen, pilke silmäkulmassa tehty sivuprojekti nimeltä Bloodshed. Anssi soitti kitaraa ja lauloi, Pete soitti bassoa, Ville kitaraa ja Antti rumpuja. ”Biiseinä, joita treenasimme, oli ainakin Black Sabbathin IRON MAN sekä jotakin Kissiä. Tämä oli siis täysin huumorimielessä tehty juttu omaksi iloksemme.” (Antti Nieminen)

Covereita soolouralla

AMERICAN TUNE (säv. & san. Paul Simon)
Esitetty ensimmäisen kerran Club Feenixissä, Turussa, 28.4.2002. Myöhemmin esitetty ainakin Himos Folkissa 24.7.2010 ja soolokeikalla Helsingin Rymy-Eetussa 28.8.2010.
Anssi kommentoi ensiyritystä: ”Lainabiisit esitettiin vahvasti kieli poskessa ja tapojemme mukaan vailla minkäänlaista treeniä (mitä nyt Money For Nothingia soitettiin soundcheckissä kertaalleen puoleenväliin asti). American Tune olisi ollut mukavaa soittaa ”kunnolla”, mutta eihän siitäkään mitään tullut kun ei muistanut sointuja eikä sanoja! Ehkä vielä joskus…”

BUSSIPYSÄKILLÄ (säv. & san. Janos Valmunen)
Anssi esitti tämän biisin Suomalaisen äänilevyn 100-vuotisjuhlakonsertissa 25.10.01 Tampereen Pakka­huoneella. Konsertti lähetettiin suorana Radiomafiassa. Jokainen konsertin esiintyjä oli saanut tehtäväkseen soittaa myös jonkin suomirockin historiaan liittyvän lainakappaleen ja Anssin valinta oli surullisenkuuluisa Janos Valmusen ”Bussipysäkillä”. Kappaleen ilmestyttyä Radio Cityn toimittajat päättivät äkillisestä mielijohteesta kokeilla voiko ”surkeasta kappaleesta” tehdä hitin, ja onnistuivat siinä. Kappale esitettiin Queenin We Will Rock You -kappaleen kompilla. ”Janos Valmusen Bussipysäkillä sovitettuna Queenin We Will Rock You -muottiin tuntui niin perverssiltä, että pakkohan se oli toteuttaa!””Biisiä ei juurikaan harjoiteltu; bändi soitti sen ensimmäistä kertaa alusta loppuun suorassa radio­lähetyksessä.” ”Laulun soittamisella halusin vain nostattaa muutamia kulmakarvoja… Kieli poskessahan sitä soitettiin. Ehkä biisin esittämisen voi tulkita kannanotoksikin: tämä on vain musiikkia – ei oikeasti mitään tärkeää! Teimme jälkeenpäin herrasmiessopimuksen, ettemme soita tuota biisiä enää ikinä.”

KERRO VAAN! / TELL ME WHY (säv. & san. Neil Young, suom. san. Hector)
Anssi esitti kappaleen television Hotelli Sointu -ohjelmassa huhtikuussa (?) 2001. ”Minä esitin kappaleesta Hectorin suomentaman version, Kerro vaan. Hotelli Soinnussa kun sai esittää vain suomenkielisiä biisejä…” Anssi on kertonut, että tätä biisiä hän voisi harkita esittävänsä keikoillakin. Esitetty alkuperäisversiona ”Tell Me Why” Himos Folkissa 24.7.2010.

MONEY FOR NOTHING (säv. & san. Mark Knopfler & Sting)
Anssi esitti kappaleen ensimmäistä kertaa Turun Club Feenixissä, 28.4.02. ”Esitämme tavoistamme poiketen myös kaksi lainabiisiä: soundcheck-pelleilystä lähteneen Dire Straitsin Money For Nothingin sekä Paul Simonin American Tunen.” Kappaletta on esitetty myös joillakin kesän 2002 festarikeikoilla ja silloin tällöin myöhemminkin.

THE BALLAD OF THE THREE AMIGOS (säv. & san. Randy Newman)
Hulvaton biisi, jonka Anssi silloin tällöin esitti keikoillaan yhdessä Antti Karisalmen ja Kelly Ketosen kanssa vuoden 2002 kiertueella (Anssi: kitara ja laulu, Antti: laulu, Kelly: laulu). Laulu on tunnussävelmä John Landisin ohjaamasta Three Amigos! -elokuvasta, jonka Anssi on maininnut yhdeksi suosikkielokuvistaan. Elokuvassa kappaleen esittävät Steve Martin, Chevy Chase ja Martin Short.

Karhun elämää -laulussa Anssilla on ollut keikoilla tapana heittää kappaleen sekaan sen loppupuolella lainoja The Police -yhtyeen kappaleista. Pätkiä on kuultu ainakin seuraavista kappaleista:
WALKING ON THE MOON Karhun elämää -kappaleen “joikaus” on peräisin Walking On The Moonin liveversiosta.
EVERY BREATH YOU TAKE
DE DO DO DO DE DA DA DA

Vuoden 2001 kiertueen päätöskeikalla Nokian Iisoppi-ravintolassa 1.12.2001 kuultiin erikoinen cover-sikermä, tosin Anssi ei itse toiminut laulajana:
LEVOTON TUHKIMO (Dingo)
LIVIN’ ON A PRAYER (Bon Jovi)
RUNAWAY (Bon Jovi)
YOU GIVE LOVE A BAD NAME (Bon Jovi)
”Tiedoksi niille, jotka eivät päässeet paikalle: Nokian keikka oli vuoden 2001 viimeinen (Jyrkin keikkaa ei lasketa!) ja päätimme juhlistaa onnistunutta rundia spesiaalishowlla. Viimeinen encore hoidettiin seuraavanlaisella kokoonpanolla: Minä soitin rumpuja, Terttu-setä (miksaaja) lauloi ja soitti bassoa, Jay (backliner) lauloi soittaen myös koskettimia ja Sumppi (monitorimiksaaja) lauloi soittaen kitaraa. Ryhmän nimi taisi olla ”Bad Oxygen”. Esitimme tosiaan Bon Jovia ja Dingoa. Harjoittelu oli jäänyt n. viiden minuutin mittaiseksi, joten bändi taisi kuulostaa aika garagelta! Mainittakoon vielä, että Ville miksasi (jälkeenpäin osoittautui, että hän oli ”keikkamme” aikana ammattinsa osaavana miksaajana vahingossa sulkenut toisen puolen PA:sta…), Saara hoiti monitorit, Antti ja Kelly toimivat backlinereina.” ”Annoin roudareille vapaat kädet ohjelmiston valinnassa.” ”Hehhee, esitän edelleen pahoitteluni tuon johdosta! Lavalla oli kivaa – yleisöä säälin…”

Akustisella soolokeikallaan Helsingin Semifinalissa 8.10.2002 Anssi esitti seuraavat coverit:
HEY HEY, MY MY (INTO THE BLACK) (Neil Young) – Tätä klassikkoa on esitetty soolokeikoilla tämänkin jälkeen varsin usein.
I WON’T BACK DOWN (Tom Petty)
THE NEEDLE AND THE DAMAGE DONE (Neil Young)
ATLANTIC CITY (Bruce Springsteen)

Tribuuttilevyllä vuonna 2002 julkaistu cover-biisi:
GIVE MY LOVE TO ROSE (säv. & san. Johnny Cash)

Greetings From New Jersey – A Tribute To Bruce Springsteen -kiertueella (29.1., 31.1. ja 1.2.2003 sekä 27.3., 28.3. ja 29.3.03) Anssi oli mukana yhtenä solisteista. Hän hoiti seuraavien kappaleiden lauluosuudet:
DOWNBOUND TRAIN
MARY’S PLACE
DARKNESS ON THE EDGE OF TOWN
MY HOMETOWN
BADLANDS

Lisäksi Anssi lauloi biiseissä
THE RIVER
CADILLAC RANCH ja
IF I SHOULD FALL BEHIND
,
joiden lauluosuudet hoidettiin koko nelikon (Anssi, Ile Kallio, Esa Kaartamo, Mikko Kuustonen) voimin. Sen lisäksi Anssi lauloi muutaman muun biisin kertosäkeessä sekä soitti kitaraa lähes koko keikan ajan. Kiertueen biisilista on nähtävissä täällä.
Kuopion keikalla 27.3.03 Anssi lauloi myös kappaleen
ATLANTIC CITY,
jonka hän oli esittänyt myös Semifinalin akustisella keikallaan 8.10.2002.

ESSENCE (säv. & san. Lucinda Williams)
Anssi esitti kappaleen ohjelmatoimisto Rocktopsin ja Johnny Kniga -kustantamon järjestämässä Suuressa rakkauden illassa Helsingin Tavastialla ystävänpäivänä 14.2.2003. Anssi lauloi sekä soitti kitaraa ja huuliharppua, Pekka Gröhn säesti sähköuruilla.
”Biisi oli Lucinda Williamsin Essence samannimiseltä albumilta. Levy on soinut viime aikoina runsaasti autossa ja yksinäisillä ajomatkoilla on tullut hoilattua nimibiisiä sen verran runsaasti, että sitä ei enää tarvinnut erikseen opetella keikkaa varten.” (15.2.2002)

AINOAIN (säv. Mikko Kuustonen, Anssi Kela, san. Mikko Kuustonen)
Mikko Kuustosen keikalla 9.4.2003 Anssi saapui laulamaan taustoja ja soittamaan Gretschiä tähän encorekappaleeseen.
TAIVAS VARJELE -kappaleessa Anssi soitti kitaraansa.
Sittemmin Ainoain on esitetty Konnevesipäivillä 8.7.2004, Tavastialla 22.7.2005 ja Siuntion Piknik-konsertissa 5.8.2006.

Lemonatorin keikalla 13.9.2003 Anssi soitti Gretschiä kappaleissa
CRASHED
PICTURE PERFECT SKY
Myös 5.8.2003 tapahtui jotain vastaavaa, josta ei ole tarkkaa tietoa.

ALL MEN PLAY ON TEN (Manowar, säv. & san. Joey DeMaio)
Manowarin kappale, jonka Anssi esitti akustisena soolona Jyväskylän keikalla 11.12.2003. Toisen kerran se kuultiin soolona Tavastialla 22.7.2005.

Konnevesipäivillä 8.7.2004 Anssi esiintyi yhdessä Ile Kallion bändin kanssa, jossa lauloi toisen säkeistön kappaleesta
HEART OF GOLD (säv. & san. Neil Young).
Anssi soitti myös lainakappaleissa
LOVE HURTS (Nazareth ym.) (laulu: Kaija Kärkinen),
STRONG (säv. & san. Guy Chambers, Robbie Williams) (rummut: Anssi)
ja Ainoain, jossa myös lauloi taustoja.

Tavastian spektaakkelikeikalla 22.7.2004 Anssi lauloi vierailevien tähtien bändin säestyksellä osan näistä kappaleista:
SURUPUKU (säv. Timo Rautiainen, san. Jarkko Martikainen) Timon kanssa
I WANNA ROCK (Twisted Sister, säv. & san. Dee Snider) Lasse Kurjen kanssa
Lisäksi Anssi esitti soolona Manowar-kappaleen All Men Play On Ten.
Anssi soitti kitaraa tai dobroa / lauloi taustoja seuraavissa kappaleissa:
SÄ ET TIEDÄ (säv. & san. Anna Kuoppamäki)
I DON’T WANT TO LIVE FOREVER (Lemonator, säv. & san. Lasse Kurki)
VIIMEINEN ERINOMAINEN MIES (säv. Tommi Viksten, san. Jonna Tervomaa)
ONE MORE TIME (Britney Spears, säv. & san. Max Martin)
Lisäksi esitettiin Ainoain.

Yhteinen Asia -konsertissa Tavastialla 6.1.05 Anssi esiintyi Ilkka Alangon kanssa ja osallistui seuraaviin Neljän Ruusun kappaleisiin akustisen kitaran ja taustalaulun verran:
VALUVA TAIVAS (säv. Kode Koistinen, san. Ilkka Alanko)
VERI (säv. Kode Koistinen, san. Ilkka Alanko)
Veri esitettiin samalla kokoonpanolla aiemmin samana päivänä Nelosen suorassa tv-lähetyksessä Helsingin Sanomatalosta.

CHILD IN TIME (Deep Purple)
Pyhä Winter Unpluggedissa 28.1.05 Anssi nousi lavalle vierailevana tähtenä ja esitti mm. tämän biisin. Laulu ja basso: Anssi, laulu ja akustinen kitara: Marzi Nyman. Myöhemmin illalla Anssi otti bändin basistin paikan parin biisin ajaksi. Pikkutunneilla rämpyteltiin Jarkko Martikaisen ja Marzin kanssa ainakin Dylania.
Toisen kerran kappale kuultiin 15.6.2010 Anssin oman keikan päätteeksi Tampereen Jack The Roosterissa, jossa soitettiin kokoonpanolla Anssi Kela (laulu, akustinen kitara) Marzi Nyman (sähkökitara), Anssi Nykänen (rummut), Harri Rantanen (basso), Kalle Alatalo (akustinen kitara) ja Jani Wilund (koskettimet). Myös tällöin takahuoneessa soiteltiin todistajien mukaan ”vähintäänkin legendaarisia tulkintoja erinäisistä rock-klassikoista” ”useiden tuntien ajan” kunnes henkilökunta hääti muusikot. Anssi vakuutti jälkikäteen: ”Lupaan olla laulamatta Child In Timea taas vähään aikaan!”

WILD THING (The Troggs)
Anssin oman Pyhä Winter Unplugged -keikkaillan 29.1.2005 lopuksi esitetty cover. Laulu ja akustinen kitara: Anssi, rummut: Marzi, piano: Lenni-Kalle Taipale, basso: Ari-Pekka Anttila. Ilta jatkui soittelulla takkahuoneen puolella mm. Metallican ja Rainbown biiseillä.

THE STAR-SPANGLED BANNER (säv. John Stafford Smith)
Tuusulan kirkon akustisen keikan 3.8.2005 päätteeksi kuultu instrumentaali. Pekka Kuusisto viuluineen mukana menossa.

VASTEN AURINGON SILTAA (Katri Helena, säv. C. Conti, M. Panzeri, L. Pilat, suom. san. Chrisse Jonasson)
Helsingin Gloriassa 19.9.2005 tv-ohjelma Pop Klubin nauhoituksissa akustisesti esitetty pakollinen mutta omavalintainen cover.

Anssin ja Pekka Kuusiston yhteiskeikalla Helsingin Savoy-teatterissa 6.4.2006 Anssi lauloi seuraavissa kappaleissa:
RAIKULIPOIKA (säv. & san. Pertti Pasanen, Simo Salminen)
I WANT IT THAT WAY (Backstreet Boys, säv. & san. Andreas Carlsson, Max Martin)
LÄHTÖ (säv. & san. Juha Kela)
WASTED YEARS (Iron Maiden, säv. & san. Adrian Smith)
sekä esitti soolona bassokappaleen
PORTRAIT OF TRACY (säv. Jaco Pastorius).
Anssi musisoi myös näissä:
ME (säv. & san. Pekka Kuusisto)
SUN NIMI ON VAIMO (säv. & san. Ufo Mustonen)
AUTONRÄMÄROKKI (lastenlaulu)
BITTER SWEET SYMPHONY (The Verve, säv. & san. Richard Ashcroft, Mick Jagger, Keith Richards)
VIIKONPÄIVÄT (säv. & san. Ilkka Kuusisto)

SMOKE ON THE WATER (säv. & san. Blackmore, Gilan, Glover, Lord, Paice)
Siuntio Sunpluggedissa 5.8.2006 järjestetty CoverClub-keikka aloitettiin Anssin rauhallisella tulkinnalla tästä Deep Purplen klassikosta. Anssi esitti kappaleen bossanova-version akustisella kitaralla Helsingin Rymy-Eetussa 25.8.2010.

HEART OF GOLD (säv. & san. Neil Young),
Siuntio Sunpluggedin 5.8.2006 CoverClub-keikan kakkosbiisi jonka Anssi lauloi itse kokonaan, toisin kuin aiemmin Konnevesipäivillä 8.7.2004. Heart of Goldia on kuultu sen jälkeenkin soolona mm. Tampereen TTT-klubilla 21.9.2012 ja Espoon Pappa Ravintolassa 6.9.2014.
Siuntion settiin kuului myös Money For Nothing ja sen jälkeen keikka jatkui Ile Kallion, Kaija Kärkisen, Mikko Kuustosen ja Pentti Hietasen cover-tulkinnoilla. Anssi soitti Gretschiään keikan loppuajan. Katso täydellinen biisi- ja soittajaluettelo täältä.

MUISTO VAIN JÄÄ (säv. Shelly Coburn, san. Juha Vainio)
Anssi, Ilkka Alanko, Samuli Putro ja Timo Rautiainen esiintyivät Heinola Sinfonietta -orkesterin säestyksellä 19.8.2006 Heinolan Kesäteatterissa kahden samanlaisen setin verran. Tämän kappaleen herrat lauloivat yhdessä keikan lopuksi kukkapuskat sylissään. Anssi totesi kuulleensa tämän ikivihreän vasta laulaessaan sitä ensimmäistä kertaa ja se varmaan välittyi yleisöönkin. Ei välittynyt.

LAUKKAAVA MIELIKUVITUS (säv. Anssi Kela, san. Samu Peltomäki)
Linnanmäen Peacock-teatterissa 9.9.2006 Anssi lauloi tämän 8-vuotiaan Samu Peltomäen sanoituksen itse tekemällään sävellyksellä ja houseyhtyeen säestyksellä. Juhlakonsertissa kymmenen artistia esitti lasten laulunsanoituskilpailun parhaimmistoa.

Tampere-talon Henki kulkee -konsertissa 12.9.2006 Anssi esitti houseyhtyeen säestyksellä kolme kappaletta Henki kulkee 3 -kokoelmalta:
RUKOUS (säv. Andraé Crouch, san. P. Eronen, P. Hietanen)
RANNALLA VIRRAN(säv. trad., san. Edu Kettunen)
MEIDÄN MIES (Joan Osbourne, säv. Eric Bazilian, san. Edu Kettunen)

Helsingin Glorian Lauluntekijäklubilla 29.11.2006 Anssi esitti akustisen kitaran säestyksellä seuraavat coverit:
SWEET CHILD O’ MINE (Guns n’ Roses)
SHOT IN THE DARK (Ozzy Ozbourne)
ACROSS THE BORDERLINE (Willie Nelson)
Wasted Years -coverin Anssi esitti jo Savoyssa 6.4.2006, mutta tuolloin pianon ja Pekka Kuusiston säestyksellä ja nyt akustisena kitarasoolona.
Anssi esitti myös yleisön toiveesta pätkän Anthraxia:
HORROR OF IT ALL -kappaleen akustisen intron.
”Etkö tunne länsimaisen populaarimusiikin kulmakiveä, Among The Livingiä??? Soitin pätkän A.D.I.:tä, joka on kyseisellä albumilla Horror Of It All -kappaleen akustinen intro.” (11/06)

THE UNFORGIVEN (säv. & san. Hetfield, Ulrich, Hammett)
Kotikaupungin tähdet -ohjelmassa 15.12.2007 (es. TV2 9.2.2008) Anssi esitti Vihdin Viihdekuoron kanssa Metallica-klassikon. Ohjelman ideana oli tehdä uusia coverversioita oman paikkakuntansa harrastajaryhmän kanssa. Katso esitys YouTubesta!

Tavastialla 12.6.2008 järjestämässään Unicef-hyväntekeväisyyskonsertissa Anssi lauloi kaksi coveria:
MANIAC (elokuvasta Flashdance)
DON’T FEAR THE REAPER (Blue Oyster Cult)
sekä soitti kitaraa ja lauloi satunnaisesti taustoja seuraavissa kappaleissa:
LET’S DANCE (David Bowie)
THE WAY YOU MAKE ME FEEL (Michael Jackson)
VOGUE (Madonna)
RIVER DEEP MOUNTAIN HIGH (Tina Turner)
NOTHING COMPARES 2 U (Sinead O’Connor)
SCATMAN (Scatman John)
JESSIE’S GIRL (Rick Springfield)
SURRENDER (Cheap Trick)
EVERYBODY GOT THEIR SOMETHING (Nikka Costa)
BIG SPENDER (Shirley Bassey)
ENTER SANDMAN (Metallica)
LA MER (?)
OPEN YOUR HEART (Madonna)
NEVER SAY GOODBYE (Bon Jovi)
TUONELAN KOIVUT (Kotiteollisuus)
PUHU HILJAA RAKKAUDESTA (?)
JERUSALEM (Rocky Dawuni)
MY LOVE (Rocky Dawuni)
NO WOMAN NO CRY (Bob Marley)
GET UP STAND UP (Bob Marley)
”LOVE” (Tidjan Ba, Kim Herold, Anssi Kela, Jonna Kosonen)
sekä Anna-Mari Kähärän tuntemattomaksi jääneessä kappaleessa.
Lue lisää konsertista ja esiintyjistä.

BENSAA SUONISSA (säv. & san. Rauli Somerjoki)
Lokakuussa 2008 tribuuttilevyllä ”Tähdet tähdet – tribuutti Rauli Badding Somerjoelle” julkaistu hiukan hutaisemalla tehty slovari-coverversio, jossa Anssin (laulu, kitarat, huuliharppu) lisäksi musisoivat Antti Karisalmi (basso, taustalaulu), Ville Kela (rummut) ja Saara Metsberg (piano, taustalaulu). Äänitetty 2.6.2008. Lue lisää.
– Biisi kuultu livenä Käpylässä Nyyrikin Iltatähdessä 6.10.2010.

KUNNIAN KENTÄT (säv. & san. Neumann)
Lokakuussa 2008 tribuuttilevyllä ”Melkein vieraissa – Nimemme on Dingo” julkaistu cover, jossa Anssin (laulu, kitarat) lisäksi musisoivat Antti Karisalmi (basso, taustalaulu), Ville Kela (kitara), Kelly Ketonen (rummut, taustalaulu) ja Saara Metsberg (kosketinsoittimet, taustalaulu). Äänitetty 9.7.2008. Anssi esitti levyn julkaisutilaisuudessa akustisen sooloversion kappaleesta. Lue lisää.
Liveversion ensiesitys bändin kanssa 23.10.2009 Tampereen Apollossa.

ON NIIN HELPPOO OLLA ONNELLINEN (säv. & san. Olavi Uusivirta)
MTV3:n UNICEF Saariluoma All Night Long -ohjelmassa 28.3.2009 (aiemmin samana päivänä nauhoitettu) Anssi säesti Martinilla ja lauloi taustoja Olavi Uusivirralle. Mukana oli myös kuusihenkinen jousiorkesteri, jossa soittivat Anssin kynäilemän sovituksen mukaan Pasi Eerikäinen, Eeva Salminen, Tiila Kangas, Max Savikangas, Ulla Lampela ja Markus Hohti. Lisää aiheesta.

Haaveiden ilta -ohjelman nauhoituksissa 27.5.2009 Anssi toimi Richie Blackmorena Squier Stratocastereineen kappaleissa
KNOCKING AT YOUR BACKDOOR (Deep Purple)
GATES OF BABYLON (Rainbow)
STARGAZER (Rainbow) ja
PERFECT STRANGERS (Deep Purple).
Muut musikantit olivat Mikko von Hertzen (rummut), Ville Kela (basso) ja Lenni-Kalle Taipale (koskettimet). Laulusolisteina Pekka Heino ja Toni Parviainen. Kappaleet esitettiin kahdessa ohjelmassa 12.6.2009 ja 10.7.2009 TV2:lla.

Kovan päivän ilta -konsertissa 17.7.2009 Kaustinen Folk Music Festivalissa Anssi tulkitsi seuraavat The Beatles -kappaleet:
BLACKBIRD
ELEKIELTÄ (suomennos Here Comes The Sunista, säv. G. Harrison, san. Jaana Rinne)
COME TOGETHER
IN MY LIFE

Parental Guidance -konsertissa Järvenpäässä 31.7.2009 Anssi esitti nämä biisit yhdessä Lasse Kurjen, Anna Puun ja Janna Hurmerinnan kanssa. Tarkemmat laulajatiedot eivät selvillä, suurimmaksi osin yhteisesityksiä. Biiseistä boldattu ne, joita Anssi on esittänyt soolona myöhemmin.
ANIMAL (FUCK LIKE A BEAST) (W.A.S.P.)
WE’RE NOT GONNA TAKE IT (Twisted Sister)
WAR ENSEMBLE (Slayer)
DARLING NIKKI (Prince)
TRASHED (Black Sabbath)
DRESS YOU UP (Madonna)
EAT ME ALIVE (Judas Priest)
LET ME PUT MY LOVE INTO YOU (AC/DC)
SHE BOP (Cyndi Lauper)
SUCK MY KISS (Red Hot Chili Peppers)
SUICIDE SOLUTION (Ozzy Osbourne)

TEDx Helsinki -tapahtumassa 22.10.2009 Anssi esitti muutamia covereita Anna Puun kanssa duettona, biisit samoja kuin Parental Advisory -keikalla. Nettitaltiointien perusteella ainakin Twisted Sister, W.A.S.P. ja AC/DC tulkittiin. Twisted Sister -cover esitettiin myös Unicef Saariluoma All Night Show’ssa 6.3.2010 samalla kokoonpanolla kuin Järvenpäässä.

JÄÄ KUUNTELEMAAN (Pro Fide)
Radio Suomen Leirinuotiolla -ohjelman nauhoituksissa Anssi soitti Pro Fiden biisin samannimiseltä vuonna 1979 julkaistulta albumilta. Ohjelma esitettiin radiossa 13.5.2010.

HOLY DIVER (säv. & san. Ronnie James Dio)
Tavastian ilmaiskeikalla 20.5.2010 Anssi esitti Dio-tribuuttina akustisen version Holy Diverista ja sai sen nettivideolla huomiota kansainvälisestikin. Toisen kerran kappale kuultiin 7.7.2010 Bar Loosessa, jolloin Anssi uhosi esittävänsä sen nyt toista ja viimeistä kertaa. Holy Diver on sen jälkeen kuultu ainakin Radio Rockin risteilyä edeltävällä keikalla 11.9.2010, Helsingin Grand Casinolla 2.10.2010, Espoon Amarillossa 5.5.2012, Hämeenlinnan Verkatehtaalla 22.5.2013 ja Vaasan Kaupunginteatterissa 29.9.2013. Ilmeisesti Anssi taipuu tämän biisin suhteen helposti yleisön esittämiin toiveisiin…

Käpylän kyläjuhlilla Helsingissä 23.5.2010 Anssi esitti ”Käpylä All Stars”-kokoonpanon säestyksellä seuraavat kolme coveria:
AVARUUDEN IKKUNA (säv. & san. J. Karjalainen)
KESÄKATU (säv. John Sebastian, Mark Sebastian, Steve Boone, suom. san. Juha Vainio)
NJET NJET (säv. Mikko Syrjä, san Mikko Syrjä & Mikko Saarela)
Lopuksi Anssi liittyi Ilkka Alangon sooloesityksen yhdeksi taustalaulajaksi mm. Maija Vilkkumaan ja Yonan seuraksi kappaleeseen
OI JOSEF, JOSEF (säv. Nellie Casman & Samuel Steinberg, suom. san. Kyllikki Solanterä)
– Avaruuden ikkuna, Kesäkatu ja Njet njet kuultiin Gretsch-versioina Käpylässä Nyyrikin Iltatähdessä 6.10.2010.

Helsingin Bar Loosen akustisella hevicover-soolokeikalla 7.7.2010 kuultiin viiden coverbiisin ensiesitykset:
MASTER OF PUPPETS (Metallica) – kahdesti, myös keikan encorena
KILLED BY DEATH (Motörhead)
STONEHENGE (Spinal Tap)
SOME HEADS ARE GONNA ROLL (Judas Priest)
STARS (Hear’n’Aid)
Lisäksi setissä olivat jo aiemmissa yhteyksissä kuullut
Manowar: All Men Play On Ten
Iron Maiden: Wasted Years
Dio: Holy Diver
Slayer: War Ensemble (ensimmäinen sooloesitys)
Twisted Sister: We’re Not Gonna Take It (ensimmäinen sooloesitys)
W.A.S.P.: Animal (Fuck Like A Beast) (ensimmäinen sooloesitys)

Tuusulan kirkon Huomio:Hyväntekeväisyys-konsertissa 29.7.2010 Anssi esitti Lasse Kurjen, Anna Puun ja Janna Hurmerinnan kanssa joukon hyväntekeväisyysbiisejä. Biisilista ei tiedossa, soitettiin ainakin edellä mainittu Stars ja
WE ARE THE WORLD (Michael Jackson).

Himos Folkissa 24.7.2010 Anssilta kuultiin seuraavat coverit:
IF YOU COULD READ MY MIND (Gordon Lightfoot)
HIGHWAY PATROLMAN (Bruce Springsteen)
SHOWER THE PEOPLE (James Taylor)
THE LILAC YEARS (ruotsalainen kansansävelmä/Blond)
Lisäksi konsertissa kuultiin Anssin 2001 esittämät Paul Simonin American Tune ja Neil Youngin Tell Me Why.

Helsingin Kirjojen Yön keikalla 27.8.2010 Anssi esiintyi Stratocaster-kitaristina Rytmi All Stars -kokoonpanossa, jonka laulajana oli Mariska. Settiin kuuluivat seuraavat coverit:
ACE OF SPADES (Motörhead)
SE JOKIN SINULLA ON
SYNTINEN (Pet Shop Boys -suomennos)
KUUME (Fever-suomennos)

PARANOID (Black Sabbath)
Tätä toivotaan sattuneesta syystä keikoilla aika paljon, mutta toivetta ei toistaiseksi ole toteutettu. Turun Klubin ilmaiskeikalla 21.9.2010 Anssi kuitenkin soitti pienen Paranoid-teaserin pianolla. Teasereita on kuultu myöhemminkin, etenkin soolokeikoilla ja kitaran kanssa.

Helsingin Grand Casinolla 2.10.2010 Anssi soitti jälleen soolona akustisia hevicovereita. Aiemmin yllä listattujen lisäksi kuultiin
LICK IT UP (KISS)
ACE OF SPADES (Motörhead)

TÄSTÄ ASTI AIKAA (säv. Timo Kivikangas/Sakari Pesola, san. Pauli Hanhiniemi)
Kotkan Konserttitalolla 7.10.2010 Anssi tiedusteli yleisöltä, onko vielä soittoaikaa ja vastaus kuului ”Tästä asti aikaa.” Anssi vetäisi välittömästi kitarastaan aloitussoinnun ja Antin estelyistä huolimatta yllättävä cover vietiin kunnialla loppuun asti.
”Hemmetin yllättävä käänne, tuli itsellekin täysin puun takaa. Toisessa säkeistössä haparoin parin sanan kanssa, mutta muuten tekstikin tulee kuin apteekin hyllyltä. Klaaraan sen itse asiassa paremmin kuin monet (lue: useimmat) omat biisini. Todella kummallista. Ehkä Pauli Hanhiniemen henki on erityisen voimakas Kotkan Konserttitalolla.” (10/2010)
Myöhemmin ilmeni, että Anssi oli harjoitellut kappaleen joskus muinoin Oulunkylän Pop/Jazz-opiston pääsykokeisiin.

SATULINNA (Jari Sillanpää)
Ensiesitys ilmeisesti Porvoon Paahtimolla 21.11.2010. Kuultu myös soolokeikalla Espoon Amarillossa 5.5.2012, ja samassa kuussa Käpylän Kyläjuhlilla Helsingissä ja Mäntsälän Old Storyssa. ”Jos Anssi Kela versioi Jari Sillanpään hittikappaletta, se kuulostaa katu-uskottavina itseään pitävien mielestä takuulla pahemman luokan kidutukselta. Minä sen sijaan ostaisin levytetyn version vaikka heti! Jos yhdellä sanalla pitäisi kuvata, voisin valita sanan ”jumalainen”. Kuvitelkaa J. Karjalaisen karheantoteava laulutyyli, Anssille ehkä hitusen normaalia matalampi sävellaji, sekä yllätyskertoimesta huolimatta erittäin uskottava esitystapa. Vähemmästäkin tulee kuulijalle leveä ilahtunut hymy!”, toteaa kuulija Amarillosta.

I WANNA KNOW WHAT LOVE IS (Foreigner)
Tämä biisi kuuluu keikkaspiikin mukaan Anssin top5 suosikkikappaleisiin. Sitä on versioitu tiettävästi ensimmäistä kertaa Helsingin Storyvillessä 1.9.2011 sekä sen jälkeen mm. Espoon Amarillossa 5.5.2012 soolona, Helsingin Dubrovnikissa 24.5.2012 oman bändin kanssa, Tampereen TTT-klubilla 21.9.2012, Vaasan Kaupunginteatterissa 29.9.2013 ja Espoon Karatalolla 24.1.2014.

CELLO SUITE NO. 1 / PRELUDE (Johann Sebastian Bach)
Porin KulttuuriKulmassa 24.9.2011 soolokeikallaan Anssi esitti oman biisilistauksensa mukaan myös klassista musiikkia. Lisäksi seuraavat coverit:
Ace of Spades (Motörhead), American Tune (Paul Simon), Atlantic City (Bruce Springsteen), Darkness on the Edge of Town (Bruce Springsteen), Hey Hey, My My (Neil Young), Holy Diver (Dio), Master of Puppets (Metallica), Wasted Years (Iron Maiden) ja katkelma Porilaisten marssia

JÄÄHYVÄISET ASEILLE (Kollaa Kestää)
LONTOON SKIDIT (Ratsia)
Helsingin Tavastialla 11.12.2011 Haavisto Livenä -keikalla Anssi versioi kaksi hänelle uutta kappaletta, taustalaulajinaan mm. Veeti Kallio ja Olavi Uusivirta. Lisäksi hän soitti bassoa koko illan taustabändissä.

SYNNYIMME LÄHTEMÄÄN (säv. Bruce Springsteen, san. Pate Mustajärvi, suomennos biisistä Born To Run)
Anssi versioi Springsteeniä Pekka Haaviston kampanjan yhteydessä järjestetyllä Helsingin jäähallikeikalla 30.1.2012, jonka teemana oli Kokoaan suurempi Suomi 2012. Konsertissa oli mukana valtavasti artisteja ja biisilistassa oli todellakin vaikka mitä.

DON’T STOP ME NOW (Queen)
Tämä biisi kuultiin Espoon Amarillossa 5.5.2012. Anssi palasi kitaroineen lavalle pitkästi aamuyön puolella ja kertoi, että päivällä oli tullut sellainen fiilis, että tämä biisi olisi kiva vetää. Mies- ja kitaraversio oli haasteellinen, mutta iloinen.

BOYS OF SUMMER (Don Henley)
Ensiesitys soolona Vantaan Silkkiklubilla 22.2.2013. Anssi oli keksinyt pari päivää sitten alkaa tapailemaan tätä biisiä ja hän lupasi vielä petrata sitä jatkossa. 5.8.2013 Anssi esiintyi Latebirds All Stars -kokoonpanon kanssa Neil Youngin lämppärinä aurinkoisessa Kaisaniemen puistossa ja aloitti kahden biisin settinsä tällä kappaleella. Toinen biisi oli Springsteenin Atlantic City.

ORDINARY WORLD (Duran Duran)
7 SECONDS (säv.& san. Youssou N’Dour, Neneh Cherry, Cameron McVey & Jonathan Sharp)
Tavastian Myrskyvaroitus-iltamissa 3.11.2013 kuultiin mittavaa joukkoa eri artisteja. Anssi lauloi kaksi coveria, joista 7 seconds hoitui duettona Janna Hurmerinnan kanssa. Illan aikana kuultiin jälleen vaikka mitä muuta, Anssi bändeineen soitti housebändinä. Anssin kommentti keikalla: ”Mua vähän hirvittää, mä laulan tässä kolmella kielellä, joista vain yhtä osaan. Mulla on tässä paperissa foneettiset ohjeet.” Ennen wolofinkielistä osiota Anssi piirsi ilmaan ristinmerkin ja suoritti osuutensa loistokkaasti!

Ylen ohjelmasarjassa Hetkiä Kalliossa Anssi esitti pienimuotoisia ja yllättäviä coverversioita tunnettujen solistien kanssa. Ohjelman uutisessa Anssi kertoo: ”Fiilis on erilainen soittaa musiikkia oikealla kotisohvalla aidossa olohuoneessa kuin studiossa, jossa on kymmeniä ihmisiä säätämässä. Halusimme pienen mutta sitäkin osaavamman kuvaustiimin kanssa saada aikaan intiimin ja kodikkaan tunnelman, ja siinä mielestäni onnistuimme. Ohjelmat saivat ensimmäisen tv-esityksensä helmikuussa 2013.
COME AS YOU ARE (Nirvana) w/ Jukka Poika
AI AI AI (Pave Maijanen) w/ Irina
KUN OLET POISSA (Eppu Normaali) w/ Janna
PURPLE RAIN (Prince) w/ Eero Raittinen
Huhtikuussa 2014 tv-ensiesityksensä sai neljä uutta jaksoa:
JOS MÄ OON OIKEE (Sanni) w/ Tuure Kilpeläinen
MUN SYDÄMELLÄ ON KYPÄRÄ (Samuli Edelmann) w/ Aino Venna
TUPAAKKA VIINA JA VILLIT NAISET (Dave Lindholm) w/ Jonna Tervomaa
JOS SÄ TAHDOT NIIN (Hector) w/ P.K. Keränen (22 Pistepirkko)
Lisää aiheesta Ylen sivuilla. Esityksiä on kuultavissa myös Yle Areenassa.

MATKALLA ALABAMAAN (säv. Costello Hautamäki, san. Tapani Mikkonen)
Ensiesitys ilmeisesti bändin kanssa Klaukkalan Ravintola Pihvimyllärissä 14.3.2014. Vuonna 2014 useat Anssin soolokeikat päättyivät tähän biisiin ja se kuultiin myös joitakin kertoja bändikeikoilla. Popedan rempseä kappale sopii hyvin baaritunnelmaan.

NUORI JA KAUNIS (säv. & san. Olavi Uusivirta)
Anssi esiintyi Jonna Tervomaan kanssa yhteiskeikalla Kuopion Musiikkikeskuksessa 25.4.2014 Kuopion kaupunginorkesterin säestyksellä. Konsertin lopussa artistit esittivät duettona kaksi biisiä, joista ensimmäinen oli Olavi Uusivirran kappale ja toinen jo aiemmin mainittu Dave Lindholmin Tupaakka, viina ja villit naiset.

HEY JOE (Jimi Hendrix)
Soolokeikalla puolen yön jälkeen Keravan aseman kulmilla Revanssissa 17.5.2015 toivottiin, että Anssi taikoisi kitarastaan Jimi Hendrixiä harvalukuiselle kuulijakunnalleen. Aivan valtavan hieno tulkinta, tätä on syytä soittaa lisääkin!

SUVIVIRSI
Suvivirttä liitettiin keväällä 2014 koulujen päättymisen aikaan Nummelan yhteyteen. Anssi esitti melodian huuliharpulla ja ajoittain yleisö liittyi yhteislauluun. Esim. Keravan Revanssissa 17.5.2014 kuultiin Suvivirsi.

RADIO GA GA (Queen)
Kuopion Henry’s Pubissa 6.3.2014 bändikeikan välissä oli parin biisin akustinen soolo-osuus, jossa tämä cover esitettiin tiettävästi ensi kertaa. Toinen tunnettu esitys tapahtui Levin Bar Ihkussa 26.9.2014.

THE RIVER (säv. & san. Bruce Springsteen)
Kymmentä vuotta aiemmin Bruce Springsteen -tribuuttikeikoilla muiden solistien kanssa yhdessä esitetty klassikkobiisi päätyi mukaan soolokeikkojen ohjelmistoon syksyllä 2014 – yleisön riemuksi! (Olihan tätä lupailtu jo lokakuun 2002 Semifinalin keikasta lähtien.) Ensiesitys 27.9.2014 Levillä Bar Ihkussa Brucen synttäreiden kunniaksi. Riveriä kuultiin vielä ainakin Helsingin Vuotalossa 3.10.2014 ja nettikeikalla 23.10.2014.

UNIHIEKKAA (säv. & san. Jukka Siikavire)
Espoon Pappa Ravintolassa 6.9.2014 Anssi päätti soolokeikkansa kaikkien tuntemaan Nukkumatti-lastenlauluun. Paikalla olijat uskovat, että tavoitteena oli rauhoittaa reipasta tunnelmaa yleisössä, jotta artistilla on paremmat mahdollisuudet päästä joukon läpi takahuoneeseen. Edeltävä kappale oli Älä mene pois.

DO THEY KNOW IT’S CHRISTMAS? (säv. & san. Bob Geldof, Ure Midge)
Joulun alla Helsingin LeBonk-klubilla 17.12.2014 Anssi vetäisi tämän hyväntekeväisyyskappaleen, joka oli ollut pinnalla viimeaikaisten, ebolaepidemiaan liittyvien Band Aid -levytysten vuoksi.

Vain elämää -sarjan neljäs kausi nauhoitettiin kesäkuussa 2015 ja nähtiin tv:ssä samana syksynä. Anssi teki itse sovitukset kaikkiin esittämiinsä kappaleisiin ja äänitti niiden levyversiot kotistudiossaan.
AVARA LUONTO (säv. Matti Mikkola & Eppu Kosonen, san. Saara Törmä, alkup. esittäjä Virve Rosti) Katso live.
KASARIN LAPSI (säv. & san. Jare & VilleGalle & Anssi Kela?)
LUOKKAKOKOUS (säv. & san. Maija Vilkkumaa)
VAARALLINEN (säv. Patric Sarin, san. Ronja, alkup. esittäjä Antti Tuisku)
2080-LUVULLA (säv. Sanni & Hank Solo, san. Sanni)