Vain joulua!

Harhaa.com toivottaa lukijoilleen musiikillista joulua ja inspiroivaa uuttavuotta! Lomakauden pakettimme teille sisältää tuhdin annoksen fiilistä Hartwall Areenan Vain elämää -konsertista 12.12.2014 sekä parhaat vinkit joulunajan sohvaperunoille!

Konserttifiilistelyä

Hartwall Areenan keikkaraportin voit lukea Yhteisöstä. Mukana on myös joitakin valokuvia. Reilut sata kuvaa bäkkäriltä ja lavalta löydät täältä. YouTubeen on ladattu vino pino videoita konsertista, niistä joitakin laadukkaimpia otteita alla.

Kasarin lapsi Anssi & VilleGalle
Lähtisitkö? VilleGalle & Sanni
Luokkakokous Anssi & Maija Vilkkumaa
Ikävä Anssi, videon alussa Anssin puhe
Puistossa VilleGalle, Jare & Anssi
2080-luvulla Anssi & Sanni
Levoton tyttö Sanni & Anssi
Sata salamaa Antti Tuisku & Virve Rosti
1972 Maija Vilkkumaa & Anssi

Joulua voi viettää myös tv:n äärellä

Vain elämää Nelosella 20.-27.12. klo 19.30 neloskauden uusinnat. Anssin jakso juhlavasti jouluaattona!

Joulun tähdet Nelosella 22.12. klo 21 ja uusinnat 25.12 klo 12.35 ja 27.12. klo 14.15. HelsinkiMission kynttiläkonsertissa Anssi ja muut starat esittävät 1,5 h joululauluja. Anssi osallistuu 2 biisin verran konsertin alkupuolella ja loppulaulussa Maa on niin kaunis.

Raskasta Joulua Nelosella 24.12. klo 22. Tuomas Wäinölä ja muita pitkätukkia joululaulujen äärellä.

Tammikuullekin on luvassa kivaa

Yle Live: M1-studiossa Anssi Kela Yle Teemalla 17.01. klo 22.35-23.31
Tunnin bändisetti legendaariselta studiolta, nauhoitettu tänä syksynä.

Martin-haaste ratkaistiin levyraadissa

Syyskuussa alkanut kilpailu mustan Martin-kitaran uudesta omistajasta ratkaistiin tänään Anssin suorassa kellarilähetyksessä. Paikalle saapui kolmihenkinen raati: Elastinen, Pipsa Hurmerinta ja Asko Kallonen. He kuuntelivat finalistivideot läpi ja pisteyttivät ne asteikolla 1-10. Järjestettiin siis levyraati! Paikalle odotettiin myös Mikkoa, oletettavasti Mikko Kuustosta. Myös yleisön antamien pisteiden laskua harkittiin, mutta se olisi ollut käytännössä aivan liian vaikeaa. Itsensä Anssi jääväsi pois raadista. Näillä siis mentiin ja jännitys oli ihan finaalissa!

Videot pisteytettiin siinä järjestyksessä kuin ne olivat finaalisivulla. Pisteet olivat parhausjärjestyksessä seuraavat:

27 p. – Afromikko: Piirrä minuun tie
26 p. – Tomi Tamminen: Viimeinen yö
25 p. – JoRa: Nahkaa ja luuta
25 p. – Mika Haapasalo: Mihin tahansa (paitsi Helsinkiin)
22 p. – KHTN: Nahkaa ja luuta
20 p. – Juho Manninen ja Jari Nieminen: Tyhmä kuu
20 p. – Milla Viljamaa: Viimeinen yö
20 p. – Teppo Seppänen: Piirrä minuun tie
17 p. – Timo Kurkela: Nostalgiaa
4 p. – Taistelutapiirit: Nostalgiaa

Kärjen järjestys oli tiukka. Tässä vielä raatilaisten näkemys neljän ensimmäisen osalta:
Afromikko: Asko 10, Ela 9, Pipsa 8.
Tomi Tamminen: Asko 8, Ela 8, Pipsa 10.
JoRa: Asko 9, Ela 7, Pipsa 9.
Mika Haapasalo: Asko 8, Ela 9, Pipsa 8.
Levyraati on nähtävissä noin vuorokauden ajan täällä.

Voimme vihdoin julistaa Martinin voittajan: Afromikko, onneksi olkoon!!!
Tähän väliin ansaitut fanfaarit ja sitten musa soimaan!

Martin-haasteella oli melkoinen draaman kaari. Määräajan kuluessa 17.9.-10.11.2015 kisaan hyväksyttyjä videoita kertyi peräti 256. Näin suurta osanottajamäärää tuskin kukaan osasi odottaa! Anssi kertoi, että hienointa oli se, kuinka moni rohkaistui tekemään musisoinnistaan ja laulustaan ensi kertaa videon. Mukaan innostui paljon lahjakasta porukkaa ympäri Suomea ja videoiden katsominen oli jo elämys sinänsä. Alkuperäisenä suunnitelmana oli valita voittaja sen perusteella, mikä video on saanut 10.11. mennessä eniten katsomiskertoja. Noin viikkoa ennen määräajan päättymistä sääntöihin tuli muutos, sillä Anssi halusi kannustaa myös viime hetken osallistujia. Uudet säännöt toivat mukaan finaalivaiheen, johon pääsisi 5 eniten katsottua videota ja 5 Anssin valitsemaa suosikkia. Näin uusillekin videoille annettin mahdollisuus, jos ne olisivat todella hyviä. Viimeisten päivien aikana videoita satoikin kisaan vinhalla vauhdilla.

Keskiviikkona 11.11. klo 13 alkoi finaalivaihe: kymmenen finalistia laitettiin Anssin sivuille äänestykseen perjantaihin 13.11. klo 13 saakka. Tässä vaiheessa kilpailu riistäytyi lopullisesti käsistä. Kun musikaalisesti kyseenalainen Taistelutapiirit otti faniensa ansiosta hujauksessa yli 1000 äänen kaulan muihin nähden, osa äänestäjistä turhautui ja osa suivaantui. Ihmiset alkoivat rummuttaa suosikkiensa puolesta ennennäkemättömällä innolla. Illan pimeinä tunteina netin anonyymit sankarit vetivät herneet nenäänsä Tapiirien johtoasemasta ja alkoivat kaikin keinoin masinoida lisä-ääniä kakkosena olleelle Mika Haapasalolle tarkoituksenaan pudottaa Tapiirit oikeudenmukaisuuden nimissä pois johdosta. Seuraavana aamuna Haapasalo ohitti Taistelutapiirit äänien määrässä. Pian tämän jälkeen tilasto katosi bittitaivaaseen, sillä Anssin saitti kaatui liiallisen tietoliikenteen vuoksi ja äänestys keskeytettiin. Säännöt piti pistää uusiksi ja kaksi viikkoa myöhemmin 27.11. Anssi järjesti yllä kuvaillun Levyraadin.

Virallisesta tahosta riippumattomana ja siksi aavistuksen anarkistisena sivustona Harhaa.com haluaa lausua lämpimät kiitokset anonyymeille ritareille, jotka mahdollistivat sen, että kitara sai arvoisensa soittajan. Ilman teidän hieman kyseenalaista roolianne upeasta kilpailusta olisi hyvin todennäköisesti jäänyt paha jälkimaku. Siispä hatunnosto. Samalla haluamme nostaa hattua kaikille Martin-haasteen osallistujille, te olitte kaikki voittajia! Jäämme odottamaan yhteiskeikkaa…

Martin-haaste huipentuu finaaliin!

Anssi julisti syyskuussa Martin-haasteen: tee oma versiosi Nostalgiaa-levyn kappaleesta, pistä siitä video YouTubeen ja lähetä linkki Anssille. Aikaa on Martin nimipäivään 10.11. asti. Sen jälkeen alkaa finaalivaihe: viisi eniten katselukertoja kerännyttä videota sekä viisi Anssin valitsemaa videota käyvät uuteen äänestykseen anssikela.comissa. Voittaja saa palkinnoksi mustan Anssi Kela custom Martinin, joita on maailmassa tasan kaksi, toinen voittajalla ja toinen Anssilla itsellään. Bonuksena kisan parhaimmisto pääsee esiintymään 19.11. Helsingin Circukseen Kela-keikan alkajaisiksi. Voiko parempia palkintoja toivoakaan!

Videoita on tullut kisaan jo yli 230. Niihin tutustumista helpottaa huomattavasti YouTubesta löytyvä soittolista kilpailun osallistujista.

Jotta oman suosikin löytäminen olisi helpompaa, Harhaa.comin raati on kahlannut läpi koko kattauksen ja poiminut esille joitakin hienoja versioita. Esittelyssä omat suosikkimme, hyvän mielen kunniamaininnat, kymmenen muuta kitaran arvoista versiota, viisi tällä hetkellä eniten katsojia kerännyttä videota sekä bonuksena vielä liuta Anssin suosikkeja. Pidämme silmät auki uusienkin videoiden varalta, joten lista saattaa vielä elää. Biisien pistäminen järjestykseen on muutenkin ihan makuasia, eikä absoluuttista totuutta ole olemassa.

Päivitys tilanteeseen 17.11.: Finaaliäänestys keskeytettiin ennen tuloksen selviämistä ja nyt odotamme jännityksellä, kuinka Martin jaetaan. Tällä viikolla tilanne ei vielä etene, sillä Anssilla on kiirettä keikkarintamalla. Finalistit ja Anssin info keskeytyneestä äänestyksestä. Anssi kommentoi Savon Sanomille 13.11.

Harhaa.comin suosikit

#50 Tatu Kemppainen: Teit musta viisaan
Kiitämme: Erityisen hienosti keksitty ja toteutettu lovemetal-versiointi, jota kelpaa kuunnella uudestaan ja uudestaan. Video sopii syksyiseen tunnelmaan.

#66 Mika Haapasalo: Mihin tahansa (paitsi Helsinkiin)
Kiitämme: Huikean tunnelmallinen versio, joka tekee haikealle tekstille oikeutta. Komea lauluääni, jota on ilo kuunnella. Autoiluvideo kruunaa kokonaisuuden.

#70 Tommi Ignatius: Viimeinen yö
Kiitämme: Aurinkoa syksyyn, mahtavan letkeä reggae-versio!

#106 Mikko & Sepi: Tyhmä kuu
Kiitämme: Tinkimätön heviversio äkäisin kitaroin ja sujuvin vokaalein. Video on hitusen humoristinen making of -raportti.

#44 Mitja Lepistö: Piirrä minuun tie
Kiitämme: Punk-versio toimii! Oikea asenne, vaikka läpi harmaan kiven! Mitja teki versionsa myös Viimeisestä yöstä (#7), mutta tämä jälkimmäinen versio futaa lujempaa.

#168 JoRa: Nahkaa ja luuta
Kiitämme: Tämä jorataan reippaasti omiin nimiin ja video ilahduttaa myös naapurustoa.

Hyvän mielen kunniamaininnat

#73 Teemu Hallamaa: Mihin tahansa (paitsi Helsinkiin)
Kiitämme: Traktoreita ja viljan kylvöä Turun lähiseudulla! Ihana, riemukas versio!

#119 Sauerkraut7: Viel Zu Viel Bier (Viimeinen yö)
Kiitämme: Anssin biisistä on tehty saksalainen juomalauluhumppa! Hymyilyttää!

Kymmenen kitaran arvoista tyyppiä (on niitä lisääkin!)

#78 Mikko Lankinen: Viimeinen yö
Kiitämme: Tyylipuhdas mies ja kitara -versio, lahjakkuutta löytyy!

#34 Tuomas Wäinölä: Tyhmä kuu
Kiitämme: Omistautuminen näkyy ja osaaminen kuuluu. Eeppinen 7-minuuttinen versio ja täsmäävä video.

#122 Kattikopla: Nahkaa ja luuta
Kiitämme: Kissamaista tyttöenergiaa, iloa ja potentiaalia!

#206 Wondereye: Piirrä minuun tie
Kiitämme: Aavikon lämmin tuuli tavoittaa kuulijan! Kaunis laulu ja kitarasäestys.

#74 Matti Virtanen: Teit musta viisaan
Kiitämme: Tässä pojassa on ainesta. Kannustuspeukku!

#91 Mami & Jesé: Piirrä minuun tie
Kiitämme: Motownin suuntaan nyökkäävä hyväntuulinen versio.

#84 Tomi Tamminen: Viimeinen yö
Kiitämme: Tulevaisuuden popparisuuruus! Eipäs, kun on jo.

#163 Joel Vataja: Nostalgiaa
Kiitämme: Intoa ja ideaa videossa sekä biisiversiossa. Tekee myös omia biisejä.

#19 Eetu K: Kuolleen miehen kitara
Kiitämme: Loistoidea yhdistää Puistossa tähän biisiin. Lauluntekijämiehiä.

#61 Afromikko: Piirrä minuun tie
Kiitämme: Hieno frisyyri ja oma letkeä tyyli.

Top 5 katsotuimmat videot tällä hetkellä

#204 Taistelutapiirit: Nostalgiaa  (25000)
Kiitämme: Soittimena Uncle Bens -riisipaketti. Paheksumme: Epämusikaalisuutta ja voitonkiiltoa some-ammattilaisten silmissä.

#125 Jari Nieminen: Tyhmä kuu  (19600)
Kiitämme: Vankka omistautuminen näkyy! Paheksumme: Mustaa Martinia muistuttavan kitaran tuhoaminen videolla.

#180 Mika Kela: Viimeinen yö (19600)
Kiitämme: Omaperäinen video. Paheksumme: Katsomiskertojen nopea nousu, onko puhtaat jauhot pussissa?

#18 Timo Kurkela: Nostalgiaa (14600)
Kiitämme: Kitaraa soittava laulunope Oulusta. Paheksumme: Sanoitus ei aivan hallussa.

#152 Teppo Seppänen: Piirrä minuun tie (14000)
Kiitämme: Oivaltava video. Paheksumme: Turha Kela-angsti.

Anssin oma top 15

Anssi Facebookissaan 9.11.: ”Haluan vuorokautta ennen ruutulipun heilahdusta kirittää parhaimpia tekijöitä julkaisemalla 15 omaa suosikkiani. Niitä olisi ollut vielä paljon enemmänkin, mutta päätin nyt rajata ryhmän viiteentoista. Tämä tarkoitti valitettavasti sitä, että monia hemmetin hyviä esityksiä jäi vielä tämän listan ulkopuolelle. Runsaasti vaivaa nähneet, lahjakkaat muusikot ansaitsevat katseluja upeille versioilleen.” Katso ja kuuntele!