Petri Ruusunen sai kultalevyn

Anssin uusi single Petri Ruusunen ylitti tämän viikon tiistaina 23.2. kultalevyyn vaadittavan 2 miljoonan striimauksen rajan Spotifyssa. Joulukuun 17. päivä julkaistu jatko-osa Puistossa-biisiin kertoo, mitä tapahtui sen jälkeen, kun Pete ja Laura kaasuttivat moottoripyörällä poliiseja pakoon ja heistä tuli hetkeksi legendoja lööppeihin. Kuten biisin nimestä voidaan päätellä, traagisesta onnettomuudesta huolimatta Pete porskuttaa eteenpäin vielä 10 vuoden kuluttuakin.

Kuuntele Petri Ruusunen Spotifystä.

Edellinen ja yllättäen ainut kultalevyn statuksen saanut Anssin kappale on Milla vuodelta 2001. Tätä biisiä onkin usein pidetty Anssin uran suurimpana hittinä ja Radiomafian kuulijat äänestivät sen vuoden 2001 biisiksi ohi Nummela-levyn hittien. Vuosituhannen vaihteessa painettiin vielä fyysisiä singlejä, mutta niiden myynnit romahtivat nopeasti ja tilalle tulivat digitaaliset formaatit. Viimeisin Anssin fyysisesti julkaisema single on Jennifer Aniston joulukuulta 2005. Vuoden 2013 eniten radiosoittoa saanut kappale Levoton tyttö on myös Spotifyssä lähellä 2 miljoonan kuuntelun rajaa.

Kultalevy luovutettiin Anssille tällä viikolla ja levylaulaja oli syystäkin onnellinen: ”Saavutuksen arvoa korostaa se, että Spotify on hyvin pitkälti nuoremman sukupolven pelikenttä. On ERITTÄIN harvinaista, että tällaisen yli nelikymppisen varhaisvanhuksen tekele striimaisi yli kaksi miljoonaa. Uskoin kuitenkin laatineeni keskimääräistä painavamman biisin ja nähtävästi vainuni osui kerrankin oikeaan. Petri Ruusunen on nyt kultaa. Sitä olette myöskin kaikki te, jotka olette kuuntelemalla tehneet tästä mahdollista. Suuri arvostus ja nöyrimmät kiitokset. Pus!” Katso myös videonpätkä Anssista ja kultalevystä sekä terkuista faneille!

Anssi piipahti torstaina MTV:n Enbuske, Veitola & Salminen –ohjelmassa haastateltavana ja esitti ohjelmassa Petri Ruususen. Esityksessä musiikki tuli taustanauhalta ja Anssi lauloi biisin bändikeikoilta tuttuun käsimikkiin, joka antaa mukavasti tilaa lavakoreografioille. Maikkarin studiolive olikin ihan stadionluokan kamaa, sillä Anssi tuuttasi biisinsä eetteriin 110 % tehoilla. Jos missasit tämän suoran spektaakkelin tv:stä, nyt kipin kapin Katsomoon paikkaamaan puute! (Kausi 1, jakso 3, haastattelu 14:40, Petri Ruusunen 29:52, katsottavissa 60 pvää.)

Kultasingleä seuranneissa haastatteluissa otsikoihin nostettiin väittämä, että Anssi olisi hylkäämässä albumien teon ja siirtymässä singlejulkaisuihin. Tästä ei pidä kenenkään lukijan huolestua. Faktahan on tällä hetkellä se, että Anssilla on kalenteri täynnä konsertteja, eikä aikaa täysimittaisen levyn tekoon ole juuri nyt. Kahden levyn 80-lukulaisesta musiikkiperinteestä ammentava kokonaisuus on tehty ja on aika etsiä suuntaa tulevalle. Siinä tarkoituksessa yksittäiset singlejulkaisut, kuten Petri Ruusunen, toimivat hyvinä koeponnistuksina. Seuraava uusi julkaisu lienee 11.3. MTV:llä alkavassa Elastinen feat. -sarjassa purkkiin pistetty Pitäis välillä elää. Kuuntele ränttätänttä-bändiversio kesältä 2014. Kenties tuleva kesähitti? Täältä voit lukea Anssin pohdiskeluita julkaisuformaateista.

Harhaa.com lähettää Anssille mojovat onnittelut Petri Ruususesta! Täysin ansaittua on! Kuunnellaan biisiä Spotifystä edelleenkin lailla tuulen!

Martin-haaste ratkaistiin levyraadissa

Syyskuussa alkanut kilpailu mustan Martin-kitaran uudesta omistajasta ratkaistiin tänään Anssin suorassa kellarilähetyksessä. Paikalle saapui kolmihenkinen raati: Elastinen, Pipsa Hurmerinta ja Asko Kallonen. He kuuntelivat finalistivideot läpi ja pisteyttivät ne asteikolla 1-10. Järjestettiin siis levyraati! Paikalle odotettiin myös Mikkoa, oletettavasti Mikko Kuustosta. Myös yleisön antamien pisteiden laskua harkittiin, mutta se olisi ollut käytännössä aivan liian vaikeaa. Itsensä Anssi jääväsi pois raadista. Näillä siis mentiin ja jännitys oli ihan finaalissa!

Videot pisteytettiin siinä järjestyksessä kuin ne olivat finaalisivulla. Pisteet olivat parhausjärjestyksessä seuraavat:

27 p. – Afromikko: Piirrä minuun tie
26 p. – Tomi Tamminen: Viimeinen yö
25 p. – JoRa: Nahkaa ja luuta
25 p. – Mika Haapasalo: Mihin tahansa (paitsi Helsinkiin)
22 p. – KHTN: Nahkaa ja luuta
20 p. – Juho Manninen ja Jari Nieminen: Tyhmä kuu
20 p. – Milla Viljamaa: Viimeinen yö
20 p. – Teppo Seppänen: Piirrä minuun tie
17 p. – Timo Kurkela: Nostalgiaa
4 p. – Taistelutapiirit: Nostalgiaa

Kärjen järjestys oli tiukka. Tässä vielä raatilaisten näkemys neljän ensimmäisen osalta:
Afromikko: Asko 10, Ela 9, Pipsa 8.
Tomi Tamminen: Asko 8, Ela 8, Pipsa 10.
JoRa: Asko 9, Ela 7, Pipsa 9.
Mika Haapasalo: Asko 8, Ela 9, Pipsa 8.
Levyraati on nähtävissä noin vuorokauden ajan täällä.

Voimme vihdoin julistaa Martinin voittajan: Afromikko, onneksi olkoon!!!
Tähän väliin ansaitut fanfaarit ja sitten musa soimaan!

Martin-haasteella oli melkoinen draaman kaari. Määräajan kuluessa 17.9.-10.11.2015 kisaan hyväksyttyjä videoita kertyi peräti 256. Näin suurta osanottajamäärää tuskin kukaan osasi odottaa! Anssi kertoi, että hienointa oli se, kuinka moni rohkaistui tekemään musisoinnistaan ja laulustaan ensi kertaa videon. Mukaan innostui paljon lahjakasta porukkaa ympäri Suomea ja videoiden katsominen oli jo elämys sinänsä. Alkuperäisenä suunnitelmana oli valita voittaja sen perusteella, mikä video on saanut 10.11. mennessä eniten katsomiskertoja. Noin viikkoa ennen määräajan päättymistä sääntöihin tuli muutos, sillä Anssi halusi kannustaa myös viime hetken osallistujia. Uudet säännöt toivat mukaan finaalivaiheen, johon pääsisi 5 eniten katsottua videota ja 5 Anssin valitsemaa suosikkia. Näin uusillekin videoille annettin mahdollisuus, jos ne olisivat todella hyviä. Viimeisten päivien aikana videoita satoikin kisaan vinhalla vauhdilla.

Keskiviikkona 11.11. klo 13 alkoi finaalivaihe: kymmenen finalistia laitettiin Anssin sivuille äänestykseen perjantaihin 13.11. klo 13 saakka. Tässä vaiheessa kilpailu riistäytyi lopullisesti käsistä. Kun musikaalisesti kyseenalainen Taistelutapiirit otti faniensa ansiosta hujauksessa yli 1000 äänen kaulan muihin nähden, osa äänestäjistä turhautui ja osa suivaantui. Ihmiset alkoivat rummuttaa suosikkiensa puolesta ennennäkemättömällä innolla. Illan pimeinä tunteina netin anonyymit sankarit vetivät herneet nenäänsä Tapiirien johtoasemasta ja alkoivat kaikin keinoin masinoida lisä-ääniä kakkosena olleelle Mika Haapasalolle tarkoituksenaan pudottaa Tapiirit oikeudenmukaisuuden nimissä pois johdosta. Seuraavana aamuna Haapasalo ohitti Taistelutapiirit äänien määrässä. Pian tämän jälkeen tilasto katosi bittitaivaaseen, sillä Anssin saitti kaatui liiallisen tietoliikenteen vuoksi ja äänestys keskeytettiin. Säännöt piti pistää uusiksi ja kaksi viikkoa myöhemmin 27.11. Anssi järjesti yllä kuvaillun Levyraadin.

Virallisesta tahosta riippumattomana ja siksi aavistuksen anarkistisena sivustona Harhaa.com haluaa lausua lämpimät kiitokset anonyymeille ritareille, jotka mahdollistivat sen, että kitara sai arvoisensa soittajan. Ilman teidän hieman kyseenalaista roolianne upeasta kilpailusta olisi hyvin todennäköisesti jäänyt paha jälkimaku. Siispä hatunnosto. Samalla haluamme nostaa hattua kaikille Martin-haasteen osallistujille, te olitte kaikki voittajia! Jäämme odottamaan yhteiskeikkaa…

Torstai-iltana Circuksessa juhlitaan

Huomio kaikki, joilla on mahdollisuus päästä tulevana torstai-iltana 19.11. klo 20 Helsingin keskustassa sijaitsevaan The Circus -huoneistoon kuulemaan elävää musiikkia! Ennakko-odotukset sen kuin kovenevat, sillä nyt Anssi on virallisesti vahvistanut seuraavat viisi seikkaa:

1. The Circuksen keikkapaikka on bändin tavallista areenaa suurempi, isommat bileet!
2. Lämppärinä lavalle nousee kuusi Martin-kisan esiintyjää.
3. Settiin liittyy yllätysvieraita. Siis useita vieraita.
4. Keikka juhlistaa Anssin bändin 15-vuotisjuhlaa.
5. Lavalla alkaa tapahtua jo ennen yhdeksää, joten yöllä ehtii nukkua, mikäli tarvetta.

The Circuksen ovet aukenevat klo 20 ja liput maksavat palvelukuluineen 18 euroa. Martin-haasteen esitykset alkavat jo klo 20.30. Aikataulullisista ja teknisistä syistä esiintymiset tehdään singbackinä, eli laulut livenä ja soitto nauhalta. Esiintyjät ovat Tomi Tamminen, Mika Haapasalo, JoRa, Tatu Kemppainen, Mami & Jesé ja Sami Arvonen. Itse Martin-kisan ratkaisu jää odottamaan ensi viikkoa. Katso illan esiintyjien videot.

Anssin keikan alkamisaika on jo klo 21. Anssin lupaamat yllätysvieraat ovat hyvin todennäköisesti Vain elämää -ohjelman tältä kaudelta tuttuja artisteja. VilleGalle on samana iltana keikalla turkulaisessa yökerhossa, mutta hän on nopsa poika, eikä Turkuun ole pitkä matka. Antti Tuiskunkin kiertue jatkuu vasta perjantaina. (Joskin torstaille osuu Eckerö Finlandian keikka.) Olisimme jopa tyrmistyineitä, jos Sanni ei nousisi lavalle.

Kaiken kruunaavat soolobändin 15-vuotisjuhlat! Helsingin Sodassa 31.10.2000 Anssi bändeineen esiintyi ensimmäisen kerran livenä, setissä olivat Kaksi sisarta ja Mikan faijan BMW. Bändissä soittivat rumpalit Ville Kela ja Jani Auvinen sekä bassossa Antti Karisalmi. Anssi soitti akustista kitaraa. Kuullaanko juhlakeikalla myös akkariversioita tai kaksia rumpuja – ja kuka soittaisi toisia rumpuja? Murhaballadia tai Esko Riihelän painajaista? Vain taivas on rajana kuvitelmille, miten bändin 15-vuotisjuhlaa voitaisiin viettää!

Jos et ole vielä vakuuttunut The Circuksen tarpeellisuudesta hyvinvoinnillesi marraskuun pimeydessä, katso Anssin suostuttelupuhe!

Kun lippu on hallussasi, voit siirtyä tänne fiilistelemään viime viikonlopun keikkatunnelmia Kuopiosta. (Ennen ei uskalla lukea, mistä voi jäädä paitsi.)