Harhaa.com is back!

Olipa kerran vaaleansininen sivusto nimeltään Harhaa.com. Se syntyi marraskuisena maanantaina 25.11.2002, kasvoi iloisesti ja eli loiston päivänsä, mutta alkoi sitten rapistua ja unohtui lopulta kaikkien hylkäämänä. Tarinan loppu ei miellyttänyt meitä. Meidän piti muuttaa maailmaa.

Tänään Kelatorstaina Harhaa.com on luonut nahkansa ja herännyt uudelleen henkiin kuin feeniks-lintu tuhkastaan! Kevät sen esiin vapauttaa!

Ajankohta on muutenkin täydellinen – huomenna julkaistaan Anssi Kelan kuudes albumi Nostalgiaa. Näillä sivuilla sitä nostalgiaa vasta onkin! Olemme tuoneet vanhalta sivustolta kaiken oleellisen sisällön mukanamme, mikä tarkoittaa tällä hetkellä noin kolmeasataa sivua, jotka ovat keskimäärin aika pitkiä. Esimerkiksi legendaarinen Teetuokio-haastattelu, 28 aanelosta. Sekaan on ujutettu myös joitakin virallisilla sivuilla unholaan painuneita suosikkejamme, kuten Kitaragalleria ja Sylttytehdas.

Täysin uusiakin juttuja on raapustettu. Suurin ylpeyden aihe on Biisilista, josta voit lukea taustat kaikkiin Anssin soolourallaan julkaisemiin kappaleisiin. Pekalle ja Sudelle on rakennettu oma aikakone. Aukio-levyn kauniit lyriikat on käännetty englanniksi. Kaikki sivut on pyritty päivittämään nykypäivään, mikä on tarkoittanut monilta osin kymmenen vuoden kiriä. Jos Anssi on mielestäsi tehnyt comebackin, Aikajanalta voit yrittää määrittää haluamasi vuoden sille. Näennäisesti yksinkertainen rakenne kätkee taakseen massoittain tietoa sekä kaikenlaisia ylläreitä.

Harhaa.comiin on tulossa vielä runsaasti päivityksiä, sillä tähän ajankohtaan ehtiäksemme jouduimme avaamaan sivun hiukan keskeneräisenä. Suurin työsarka on Galleria – sinne tulee kuvia noin sadalta Anssin keikalta ja muista tilaisuuksista viimeisten 13 vuoden ajalta. Myös noin 150 kiperän kysymyksen tietovisa-patteristomme on vielä ladattavana. Arkistoista on löytynyt (ja löytyy edelleen!) kummallista kamaa, joka olisi hauska tuoda takaisin päivänvaloon. Työtunteja ei ole ollut mieltä yrittää laskea, kun kaiken tämän katoaminen ei tuntunut oikealta vaihtoehdolta. Tämä on meidänkin historiaamme ja se oli hienoa aikaa!

Toivotamme kaikki Anssin musiikin vanhat ja uudet ystävät lämpimästi tervetulleiksi! Sekä tietysti levylaulajan itsensä, toivottavasti tästä uudesta ja paremmasta nostalgiasta on sinulle iloa!

T: Harhaa.comin tiimi eli sisältömestari Mari ja konemestari Matti

Harhaa.comin tuotanto kriisissä

Valtakunnan laajin Anssi Kela -nettisivusto Harhaa.com on joutunut vakavaan kriisiin ja koko henkilöstö on ajautunut irtisanomisuhan alle. Yt-neuvottelut aloitettiin eilisiltana Tampereen Sorsapuistosalin keikan jälkeen ja neuvottelut jatkuvat rakentavassa hengessä ensi viikon alkupuolelle.

Syynä henkilöstöön kohdistuviin vähennyspaineisiin ovat heikon myyntisingletuotannon lisäksi korkeamman tahon halut siirtää koko sivuston tuotanto Kiinaan. Samalla tämä tarkoittaisi sivuston pääkielen muuttamista kiinaksi ja taustavärin vaihtamista kommunisteihin vetoavaksi punaiseksi. Jatkossa suomalaisia kävijöitä palvelisi ainoastaan englanninkielinen osio.

Saneerauksen yhteydessä myös Harhaa.comin johto aiotaan järjestellä uusiksi. Korkeimmat johtajat ja keskijohto valitaan uudestaan. Sisältöjohtajat ryhtyvät luotsaamaan esimerkiksi faktaan, kuten keikkaraportteihin, ja fiktioon, kuten ajankohtaisuutisointiin perustuvia toimialoja. Kuumana käyvä Records-tuotantolinja pistetään toistaiseksi jäihin.

Todennäköisesti irtisanottaville kolmelle työntekijälle etsitään uutta sijoituspaikkaa muun muassa Lemonator.netistä. Harhaa.com hakee uusia ja kykenevämpiä työntekijöitä seuraavin kriteerein:

Kyky työskennellä musiikkibisneksessä ja keksiä paineen alla toinen toistaan loistokkaampia ideoita. Sujuva kirjoitettu kiinan ja englannin kielen taito pakollinen. Digikameran käytön ja kyynärpäätaktiikan hallinta epävakaissa olosuhteissa lasketaan plussaksi. Akateeminen tutkinto viestinnästä, mieluiten kelalogian tohtori. Tietotekniikan perusteiden tuntemus toivottavaa, muttei välttämätöntä. Ei toiveita palkasta. Kuvansa lähettäneille varma vastaus.

Hakemukset voi osoittaa Harhaa.comin ylläpidon osoitteeseen tai palautelootaan. Mikäli vaatimukset täyttäviä hakijoita ei ilmaannu, sivusto joudutaan sulkemaan. Please write in English, so that we can understand. We are stupid, we don’t read Chinese.

Tämähän oli tietysti aprillia! Tai ainakaan kukaan ei ole kertonut meille sivuston siirrosta Kiinaan…

Harhaa.com rikkoi triplarajan (vuosissa)

Eräänä maanantaina 25. marraskuuta 2002 klo 17:15 pieni vaaleansininen sivusto näki hämärtyvän päivänvalon. Pian tämän jälkeen se osoittautui todelliseksi hirviöksi, jonne kävijät mystisesti harhautuivat useiksi tunneiksi. Lehdissäkin uutta tulokasta nimiteltiin jättiläismäiseksi ja se kurkottautui linkkeineen ympäri internettiä aina Anssin virallisille sivuille saakka. Nyt harhainen sivusto on saavuttanut kolmen vuoden viiksekkään iän ja on synttärijuhlan aika!

Etusivun laskurin ottaessa lopputilin vuosi sitten kävijöitä oli vieraillut sivuilla yli 60 000. Triplaplatinaan oikeuttavat kävijämäärät on jo ylitetty: tänä vuonna uniikkeja kävijöitä on ollut jo 35 456 kpl. Pieni vaaleansininen sivusto on valloittanut maailman, kirjaimellisesti Amerikkaa ja Eurooppaa myöten, marraskuussa vieraita on käynyt mm. Taiwanista, Meksikosta ja Japanista.

Haluamme kiittää uskollisia lukijoitamme, jotka ovat roikkuneet sivustolla läpi epätoivontäyteisten monen kuukauden keikkataukojen, vastailleet toinen toistaan omituisempiin galluppeihin ja kirjoitelleet harhaisia terveisiään vieraskirjaan. Kiitokset myös levylaulajalle, jonka ansiosta meillä on aina välillä jotain asiaakin, mistä kirjoittaa.

Ja ei kun kaakun kimppuun!

T: Harhaa-tiimi