Anssin jäähallikonsertin kuvia kirjana!

Toukokuussa Anssi pääsi toteuttamaan unelmansa konsertista Helsingin jäähallissa ja Harhaa.com pääsi kameroineen paikalle taltioimaan sitä. Nyt olemme koonneet yli 100 kuvaa kirjaksi, jossa raportoidaan koko konsertin kulku aina Meet&Greet-tuokiosta loppukättelyihin asti. Kirja on A4-kokoinen ja siinä on 36 sivua täyttä asiaa, kuvia ja tekstiä.

Tuotanto on aitoa faneilta faneille -laatua, eli parhaan taidon mukaan itse (ja ifolorin avulla) tehty. Lopputulos on varsin upea! Siksi halusimme tarjota Harhaa.comin lukijoille mahdollisuuden tilata kirjaa. Sen hinta on 35 euroa ja ensimmäinen painos valmistuu 9.9. Lahden Möysän Esson keikalle, jonne tuomme niitä jaettavaksi välttyäksemme postikuluilta. Ensimmäisen painoksen valmistuttua kirjaa on mahdollista tilata syyskuun loppuun asti samaan edukkaaseen hintaan, minkä jälkeen tuotantokulut valitettavasti nousevat.

Jos haluat tilata kirjan itsellesi, toimi seuraavasti: Lähetä sähköposti osoitteeseen harhaaposti(a)gmail.com, kerro että haluat kirjan ja kerro myös toiveesi toimitustavasta. Laitamme sinulle maksuohjeet paluupostina ja 30.8. klo 21 mennessä maksetut kirjat ehtivät Mössön tilaukseen. Jos et ole tulossa Mössölle, kirja voidaan toimittaa myös esimerkiksi 21.9. Tavastialle tai kyseisen rockpyhätön ovelle. Voimme myös postittaa kirjan, jolloin maksettavaksesi tulevat postikulut, noin 6 euroa. Kaupoista kirjaa ei tule löytymään, eli sen voi ostaa ainoastaan tekijältä. Kyseessä on siis melkoinen keräilyharvinaisuus!

Yllätyslahjana kirjan ostajat saavat – fanfaareja – ihka aidon Anssin jäähallikeikan julisteen, kooltaan 40x60cm!!! Julisteet annetaan noudon yhteydessä ja tarvittaessa voimme myös yrittää postittaa niitä, jolloin postikulut jäävät ostajalle. Julisteita on rajallinen määrä ja ne jaetaan tilausjärjestyksessä, joten kannattaa laittaa reippaasti sähköpostia meille.

Täältä voit katsoa, millaisia kuvia kirjassa on. Kaikki nuo kuvat eivät edes mahtuneet mukaan, sillä kuvia oli paljon, paljon, paljon… Hyvin harmillinen ongelma!

Martin-haaste ratkaistiin levyraadissa

Syyskuussa alkanut kilpailu mustan Martin-kitaran uudesta omistajasta ratkaistiin tänään Anssin suorassa kellarilähetyksessä. Paikalle saapui kolmihenkinen raati: Elastinen, Pipsa Hurmerinta ja Asko Kallonen. He kuuntelivat finalistivideot läpi ja pisteyttivät ne asteikolla 1-10. Järjestettiin siis levyraati! Paikalle odotettiin myös Mikkoa, oletettavasti Mikko Kuustosta. Myös yleisön antamien pisteiden laskua harkittiin, mutta se olisi ollut käytännössä aivan liian vaikeaa. Itsensä Anssi jääväsi pois raadista. Näillä siis mentiin ja jännitys oli ihan finaalissa!

Videot pisteytettiin siinä järjestyksessä kuin ne olivat finaalisivulla. Pisteet olivat parhausjärjestyksessä seuraavat:

27 p. – Afromikko: Piirrä minuun tie
26 p. – Tomi Tamminen: Viimeinen yö
25 p. – JoRa: Nahkaa ja luuta
25 p. – Mika Haapasalo: Mihin tahansa (paitsi Helsinkiin)
22 p. – KHTN: Nahkaa ja luuta
20 p. – Juho Manninen ja Jari Nieminen: Tyhmä kuu
20 p. – Milla Viljamaa: Viimeinen yö
20 p. – Teppo Seppänen: Piirrä minuun tie
17 p. – Timo Kurkela: Nostalgiaa
4 p. – Taistelutapiirit: Nostalgiaa

Kärjen järjestys oli tiukka. Tässä vielä raatilaisten näkemys neljän ensimmäisen osalta:
Afromikko: Asko 10, Ela 9, Pipsa 8.
Tomi Tamminen: Asko 8, Ela 8, Pipsa 10.
JoRa: Asko 9, Ela 7, Pipsa 9.
Mika Haapasalo: Asko 8, Ela 9, Pipsa 8.
Levyraati on nähtävissä noin vuorokauden ajan täällä.

Voimme vihdoin julistaa Martinin voittajan: Afromikko, onneksi olkoon!!!
Tähän väliin ansaitut fanfaarit ja sitten musa soimaan!

Martin-haasteella oli melkoinen draaman kaari. Määräajan kuluessa 17.9.-10.11.2015 kisaan hyväksyttyjä videoita kertyi peräti 256. Näin suurta osanottajamäärää tuskin kukaan osasi odottaa! Anssi kertoi, että hienointa oli se, kuinka moni rohkaistui tekemään musisoinnistaan ja laulustaan ensi kertaa videon. Mukaan innostui paljon lahjakasta porukkaa ympäri Suomea ja videoiden katsominen oli jo elämys sinänsä. Alkuperäisenä suunnitelmana oli valita voittaja sen perusteella, mikä video on saanut 10.11. mennessä eniten katsomiskertoja. Noin viikkoa ennen määräajan päättymistä sääntöihin tuli muutos, sillä Anssi halusi kannustaa myös viime hetken osallistujia. Uudet säännöt toivat mukaan finaalivaiheen, johon pääsisi 5 eniten katsottua videota ja 5 Anssin valitsemaa suosikkia. Näin uusillekin videoille annettin mahdollisuus, jos ne olisivat todella hyviä. Viimeisten päivien aikana videoita satoikin kisaan vinhalla vauhdilla.

Keskiviikkona 11.11. klo 13 alkoi finaalivaihe: kymmenen finalistia laitettiin Anssin sivuille äänestykseen perjantaihin 13.11. klo 13 saakka. Tässä vaiheessa kilpailu riistäytyi lopullisesti käsistä. Kun musikaalisesti kyseenalainen Taistelutapiirit otti faniensa ansiosta hujauksessa yli 1000 äänen kaulan muihin nähden, osa äänestäjistä turhautui ja osa suivaantui. Ihmiset alkoivat rummuttaa suosikkiensa puolesta ennennäkemättömällä innolla. Illan pimeinä tunteina netin anonyymit sankarit vetivät herneet nenäänsä Tapiirien johtoasemasta ja alkoivat kaikin keinoin masinoida lisä-ääniä kakkosena olleelle Mika Haapasalolle tarkoituksenaan pudottaa Tapiirit oikeudenmukaisuuden nimissä pois johdosta. Seuraavana aamuna Haapasalo ohitti Taistelutapiirit äänien määrässä. Pian tämän jälkeen tilasto katosi bittitaivaaseen, sillä Anssin saitti kaatui liiallisen tietoliikenteen vuoksi ja äänestys keskeytettiin. Säännöt piti pistää uusiksi ja kaksi viikkoa myöhemmin 27.11. Anssi järjesti yllä kuvaillun Levyraadin.

Virallisesta tahosta riippumattomana ja siksi aavistuksen anarkistisena sivustona Harhaa.com haluaa lausua lämpimät kiitokset anonyymeille ritareille, jotka mahdollistivat sen, että kitara sai arvoisensa soittajan. Ilman teidän hieman kyseenalaista roolianne upeasta kilpailusta olisi hyvin todennäköisesti jäänyt paha jälkimaku. Siispä hatunnosto. Samalla haluamme nostaa hattua kaikille Martin-haasteen osallistujille, te olitte kaikki voittajia! Jäämme odottamaan yhteiskeikkaa…

Haluamme Martin-haastajat livenä!

Ensimmäiset yleisön edustajat saapuivat torstai-iltana The Circuksen ovelle jonottamaan jo ennen ovien avautumista kahdeksalta. Sissihenkeä touhuun toivat ryöppyävä vesisade ja virtaavat lätäköt, mutta juhlahuoneistossa oli syytä olla ajoissa, sillä puoli yhdeksältä starttasi odotettu Martin-haasteen livekonsertti. Ohikulkijoita ällistyttänyt jono pihamaalla jatkui yli yhdeksään, joten osalta jäivät illan alkupalat näkemättä.

Kuuden Martin-kisaajan esiinmarssi jatkoi samaa linjaa kuin kisa kokonaisuudessaan: huikeaa ja hyväntuulista! Katja Ståhl juonsi tyypit yksi kerrallaan lavalle ja sitten pistettiin taustamusa nauhalta soimaan. Parasta tietysti, jos kaikki olisi tullut livenä ja mukana olisi ollut enemmänkin kärkikahinoitsijoita, kuten blackmetal-jampat, reggae-Ignatius ja Afromikko. Toisaalta taustanauha takasi sen, että versio on sama kuin videolla. Tässä luonnehdintaa nähdystä, kuullusta ja ymmärretystä. Otsikkolinkkien takaa löytyvät kilpailuvideot, jos et ole niitä vielä nähnyt ja jutun lopusta löydät linkin Martin-haastajien keikkakuviin.

Tomi Tamminen – Viimeinen yö
Tämä 19-vuotias on lavalla kotonaan kuin kala vedessä. Poikabändi Kliffissä laulaminen on tehnyt tehtävänsä. Mikrofoni pysyy kädessä, pomppufiilis tulee kuin luonnostaan ja laulu kulkee vähintään yhtä hyvin kuin videolla. Hän on esiintyjä. Kivat repalefarkut. Katja Ståhl kysyy, miksi hänen pitäisi voittaa kitara ja Tomi vastaa, että ainakin tämä versio on täydellä sydämellä tehty. Hän on tällä hetkellä biisintekijäkoulussa, eikä olisi uskonut Martin-kisan ansiosta pääsevänsä Circuksen lavalle esiintymään. Toivotamme kaikkea hyvää tulevalle uralle!

Sami Arvonen – Tyhmä kuu
Nuori mies jälleen mikin ääressä, eikä hänkään ensimmäistä kertaa. Joskin edelliseen verrattuna tämä ei tule ihan yhtä reippaasti. Samin biisiversiossa on tymäkkä bassolinja, jota on hyvä jammailla. Biisin lopun Afrikka-vaikutteet tuovat omaperäisen lämpöisen säväyksen. Samilla on oma huutosakki paikalla hurraamassa. Hyvä suoritus!

Mika Haapasalo – Mihin tahansa (paitsi Helsinkiin)
Juontaja epäilee, että tällä miehellä on varmaankin niin monta kitaraa, että hyvä jos vuode mahtuu kämppään. Kyseessä on Happoradion kitaristi Mika Haapasalo, joka näyttää suosivan sekä mustaa pukeutumistyyliä että mustia kitaroita. Ja osaa siis todistettavasti soittaa kitaraa, vaikka sitä ei Circuksessa saatukaan kuulla. Hän astelee lavalle, tarttuu mikrofoniin ja alkaa laulaa. Mikä ääni! Jos videoversio oli jumalainen, livenä tämä on vielä parempi; tummempi, voimakkaampi ja raspimpi laulu. Tajunnanräjäyttävää parhautta! Ihan kuin tyyppi olisi ollut koko elämänsä bändin laulusolistina. Katja ihmetteleekin lavalle palatessaan, että mistäs tuo tuli, kun sunhan piti olla kitaristi. Mika hymyilee, että kitaristitkin laulavat joskus hiljaa taustalla.

Mami & Jesé – Piirrä minuun tie
Seuraavaksi duetoi pariskunta, jolla on pieni vauva takahuoneessa. Mamilla on kauniin punaiset hiukset ja hän huolehtii laulumikistä. Jesé tapailee bassoa. Hänet voi muuten nähdä bassoineen myös Sannin keikoilla. Parin välillä on samaa tarttuvan hyväntuulista kemiaa kuin videolla, se tarttuu myös yleisöön. Laulu taittuu kauniisti. Pari ottaa lavaselfien Katjan kanssa. Ihan varmasti hieno hetki heille päästä yhdessä Circuksen lavalle esiintymään. Todella hyvä on tämäkin.

Tatu Kemppainen – Teit musta viisaan
Lavalle saapastelee mustaan nahkatakkiin ja mustaan pipoon sonnustautunut rokkarimies Itä-Suomesta ja nostaa maiharinsa monitorin päälle. Upeasti HIMiltä tyylinsä lainaava biisi alkaa soida ämyreistä. Tatu soittaa kitaraa muun muassa Leningrad Cowboysien riveissä. Nytkin hänen lavaolemuksensa kaipaa kitaraa seurakseen, mutta mikkiständikin käy kumppanista kitaran puuttuessa. Laulaa Tatu kyllä osaa, mutta taustanauhan matalan kakkosäänen kanssa livelaulu jää hiukan mysteeriksi. Ainakin joitakin kirkkaita joikauksia tuli videoversion lisäksi. Tätäkin olisi pitänyt kuulla enemmän, aivan liian lyhyitä nämä yhden biisin keikat! We want more!

JoRa – Nahkaa ja luuta
Mitähän tämän hauskan videon tekijät tuovat lavalle? Takahuoneesta tulee neljä tyyppiä, jotka asettuvat odottamaan valojen syttymistä ja taustanauhan alkua. Videolla punavalkoiseen takkiin sonnustautunut tyyppi on saanut ylleen valkoiset housut ja valkoisen hatun. Muut ovat taustatanssijoita. Jotenkin tulee ihan Michael Jackson mieleen. Näillä on show hyvin mietitty, kun muilla se oli hyvin pelkistettyä. He kirjaimellisesti kyykyttävät yleisöä ja pistävät heidät liikkumaan. Sitten tulee vielä saksofonisoolo. Ihan kuin tämä olisi kestänyt yli viisi minuuttia, niin paljon siihen mahtui! JoRa saa joukon isoimmat aplodit vauhdikkaasta showsta!

Kenelle näistä musta Martin?

Jos Harhaa.com saisi kunnian myöntää mustan Martinin jollekin Circuksen lavalla nähdyistä, valinta osuisi Mika Haapasaloon. Kuten jo aiemmin todettua, tässä kisassa useampi kuin yksi ansaitsisi kitaran, mutta harmi kyllä kitaroita on vain yksi. Mikan upea ääni ja lavaolemus vakuutti, samoin tyylikäs biisiversio, jota Anssin bändi harkitsee ottavansa keikkaohjelmistoon. Mika tykkää mustasta ja rakastaa kitaroita suuresti. Toisin sanoen mies ja kitara vaikuttavat toisilleen sopivilta! Jos Martin lopulta Mikalle osuu, toivomme, että kitaraa pääsee näkemään ja kuulemaan myös keikoilla! Ja kyllä sitä lauluakin saisi kuulua enemmän.

Kuvia esiintyjistä täällä!