Anssi sai Erikois-Emman

Tämänvuotisessa Emma-gaalassa 2.2.2019 nähtiin Anssi bändeineen lavalla esiintymässä ja samalla Anssi kävi pokkaamassa Erikois-Emman uransa saavutuksista. Paljon on vettä joessa virrannut siitä, kun Anssi ensimmäiset Emmansa pokkasi, ja silloin puheita ei ollut juuri mietitty. Nyt Anssi oli saanut ennakkoon tiedon palkinnostaan ja varautunut miettimällä puheen, jonka sitten lavalla piti ulkomuistista joitakin kohtia hieman muunnellen. Tässä Anssin hieno puhe vielä tekstinä:

”Muistan, kun Ilves oli ykkönen. Muistan oman jäähallikeikan, Isot biisit ja Vain elämän. Muistan, miten soitin Tennispalatsin katolla. Muistan Levottoman tytön, ja kuinka se nosti minut takaisin pinnalle. Muistan, millaista oli pinnan alla: keikat, joilla ei ollut ketään, ja sitä ennen keikat, joilla oli kaikki. Muistan, kuinka olin hetken aikaa kansakunnan kaapin päällä. Muistan Emma-patsaat, jollaista en uskonut enää koskaan saavani. Muistan Nummelan, Millan ja Mikan faijan BMW:n.

Muistan, kun Pekka ja Susi hajosi. Muistan, kun voitettiin rockin suomenmestaruus, muistan Karhun elämän. Muistan alkuaikojen keikkamatkat, miten siistiä oli olla irrallaan. Muistan, kun keikalla soitettiin ensimmäistä kertaa minun biisini. Muistan sen mimmin, joka tuli keikan jälkeen sanomaan, kuinka paljon hän tykkäsi laulustani.

Muistan ensimmäisen keikan. ”Tsiigatkaa, mä vedän bändissä!” Mutsi leipoi kitaran muotoisen kakun. Muistan ensimmäisen bassoni. Se ei ollut pelkkä soitin, vaan miekka, jonka kiskoin irti kivestä.

Muistan, miten kerroin faijalle juuri ennen hänen kuolemaansa, että haluan soittaa bassoa. Muistan, kuinka tehtiin kaverin kanssa kitarat styroksista ja Kiss-maskit mustikkakeitosta.

Ja jossain siellä kytee alkuperäinen unelma. Olen saanut elää sitä yli 30 vuotta. Ja se tekee minusta tänä iltana Emma-gaalan onnekkaimman miehen. Kiitos.”

Gaalan erikoisesitys Ilves-kappaleesta on katsottavissa vielä Ruudussa, ja Spotifyssa on myös kuunneltavana erikoisversio tästä meidän mielestä vuoden parhaasta biisistä.

Onnittelumme Anssille, hän on se joka sai sen palakinnon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *