Seitsemäs albumi ”Ääriviivoja” julkaistaan 21.9.

Viime päivinä yllemme on vyörynyt syksyä ennakoivien sadepilvien ohessa iloisempiakin asioita, nimittäin Anssin kovasti odotetun seitsemännen levyn kansi, biisilista ja julkaisupäivä ovat nyt tiedossa ja levyn ennakkotilaus käynnistynyt!

Anssi on ahkeroinut koko kesän studiossaan. Perjantaina 17.8. klo 17.26 rehtorin kansliasta kajahti iloviesti: ”Taisin juuri äänittää viimeisen raidan tulevalle albumille. Jos tämä olisi tv- tai elokuvatuotanto, niin joku olisi varmaankin jo huutanut ”PURKU!” Nyt olen kuitenkin yksin kellarissani. Olen saanut ohjeet mennä keittiöön keittämään perunoita. Jäljellä on enää miksaamista, masterointia ja kansien viilaamista. Levy lähtee painoon tiistaina ja te saatte kuulla sen 21.9.” (Ja perunatkin kuulemma onnistuivat hyvin!)

 

Ja tuolta levy sitten näyttää, sen nimi on ”Ääriviivoja” ja nimeen sopivan kannen on suunnitellut Bifu. Kuvassahan on selvästi Anssin pitkään remontissa ollut kellaristudio uutena ja uljaana, täynnä kymmeniä instrumentteja.

Levyn ennakkotilaus alkoi viime perjantaina levykauppa Äxän sivuilla ja sieltä saimme tietoomme myös levyn biisilistan, mikä onkin tällä kertaa erityisen kiinnostava. Kaksi kappaleista eli Ilves ja Rakkaus upottaa on aiemmin julkaistu singleinä, SOS on soinut muutamilla keikoilla, mutta muita emme ole koskaan kuulleet! Anssin mukaan biisejä on todellisuudessa 11, yksi kappaleista on intro, jolle on tehty oma raitansa. Lisäksi biisilistasta käy ilmi, että mukana on kaksi vierailijaa; Yona ja Verneri Pohjola.

1. Bumerangi
2. Ilves
3. SOS
4. Sä et tiennyt feat. Yona
5. Rakkaus upottaa
6. Elämä jatkuu
7. Kiitos ei
8. Jotain on poissa
9. Pelkään että jään yksin
10. Kenenkään ei pitäisi olla yksin
11. Kaiken tarkoitus
12. Lento feat. Verneri Pohjola

Anssi on kirjoittanut tulevasta levystä seuraavanlaisen luonnehdinnan: ”Ääriviivoja on todennäköisesti musiikillisesti rikkain albumini. Levy on kokemusteni summa: biiseissä kuuluu kaikuja Nummelan ajoista, mutta niissä kurotetaan myös alueille, joihin en aikaisemmin ole yltänyt. Olen musiikkia tehdessäni innostunut, yllättynyt, haastanut, liikuttunut, oppinut, etsinyt ja löytänyt. Toivottavasti kuulija kokee Ääriviivojen parissa jotain samanlaista.”

Levy ilmestyy CD-formaatin lisäksi myös vinyylinä, joskin vinyylin julkaisupäiväksi on arvioitu 19.10. Ääriviivoja-albumi on ennakkotilattavissa Levykauppa Äxän sivuilta ja samaan pakettiin voi halutessaan ottaa hienon Ääriviivoja-kangaskassin, johon on listattu kansikuvassa näkyvät instrumentit.

Kuinka monta päivää on syksyyn, kuinka monta viikkoa täytyy oottaa?

One thought to “Seitsemäs albumi ”Ääriviivoja” julkaistaan 21.9.”

  1. Levystä on tehty levyarvio Soundi-lehdelle (https://www.soundi.fi/levyarviot/levyarvio-anssi-kelan-kasariseerumi-on-edelleen-jykevaa-kenties-hieman-liiankin-jykevaa/) sekä Helsingin Sanomille (https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005832101.html). Lisäksi Ilta-Sanomissa Anssi kertoo joidenkin biisien synnystä (https://www.is.fi/viihde/art-2000005845123.html) ja yhdessä haastattelussa Anssi on sanottu Lento-biisin olevan progressiivista rockia. Pitäisikö tämän sivuston biisilistaa täydennyttää myös muillakin Ääriviivoja-levyn biiseillä kun biisilistassa on kerrottu biisien Ilves, Rakkaus upottaa ja Jotain on poissa synnystä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *