Ilves tulee 20.4. – oletko valmis?

Emme ole jääkiekkoon hurahtaneita, vaan Ilves on Anssin uusi biisi, joka julkaistaan Spotifyssa, kun vuorokausi kääntyy perjantain 20.4. puolelle. Kappale on syntynyt vuodenvaihteessa, mutta uuden sijaan se katsoo taaksepäin, ainakin tyylillisesti. Se nimittäin toi levylaulajan mieleen Mikan faijan BMW:n ja sen innostavan ajanjakson, kun akustisen kitaran ja hiphop-biittien törmäyksestä syntyi jotain uutta.

Ja toden totta, Anssi on ottanut vaikutteita omasta musiikistaan 18 vuoden takaa: ”Minulla on usein kappaleiden tuotantoa tehdessäni jokin referenssibiisi, joka antaa tekemiselleni suunnan. Nyt tuntui hauskalta ajatukselta napata tuo referenssi omasta tuotannosta: kuuntelin ensimmäistä kertaa vuosiin Mikan faijan BMW:tä. Keskityin sen yksityiskohtiin ja koin monia ”ai niin, tuolla oli tuollainenkin juttu” -hetkiä. Poimin härskisti elementtejä uuteen biisiini. Kai nyt sentään itseltään on laillista varastaa?”

Lopputuloksesta Anssi lupaa seuraavaa: ”Kun kuulette sen, niin ette voi erehtyä esittäjästä. Akustista kitaraa, vanhanaikaista hiphop-biittiä, synkeää tarinankerrontaa, huuliharppua — kaikki ns. klassiset anssikela -elementit ovat läsnä. Ilves kuulostaa ja tuntuu omaltani: joltain sellaiselta, jota kukaan muu ei tekisi. Aikanaan Mikan faijan BMW poikkesi kaikesta muusta tarjonnasta ja kuulosti raikkaalta. Minulla on nyt samanlainen fiilis tämän uuden laulun suhteen.”

Mutta miksi biisin nimi on ilves? Sitä ei tarina vielä kerro ja siksi meidän pitää kuunnella uusi kappale.

Se on heti vuorokauden vaihduttua kuunneltavissa Spotifyssa. Ilveksen syntymää voi juhlistaa katsomalla suoraa kellarilähetystä Anssin Facebook-sivulla torstaina 19.4. klo 23.30 alkaen.

Ai kun on jännää!!!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *