Petri Ruusunen sai kultalevyn

Anssin uusi single Petri Ruusunen ylitti tämän viikon tiistaina 23.2. kultalevyyn vaadittavan 2 miljoonan striimauksen rajan Spotifyssa. Joulukuun 17. päivä julkaistu jatko-osa Puistossa-biisiin kertoo, mitä tapahtui sen jälkeen, kun Pete ja Laura kaasuttivat moottoripyörällä poliiseja pakoon ja heistä tuli hetkeksi legendoja lööppeihin. Kuten biisin nimestä voidaan päätellä, traagisesta onnettomuudesta huolimatta Pete porskuttaa eteenpäin vielä 10 vuoden kuluttuakin.

Kuuntele Petri Ruusunen Spotifystä.

Edellinen ja yllättäen ainut kultalevyn statuksen saanut Anssin kappale on Milla vuodelta 2001. Tätä biisiä onkin usein pidetty Anssin uran suurimpana hittinä ja Radiomafian kuulijat äänestivät sen vuoden 2001 biisiksi ohi Nummela-levyn hittien. Vuosituhannen vaihteessa painettiin vielä fyysisiä singlejä, mutta niiden myynnit romahtivat nopeasti ja tilalle tulivat digitaaliset formaatit. Viimeisin Anssin fyysisesti julkaisema single on Jennifer Aniston joulukuulta 2005. Vuoden 2013 eniten radiosoittoa saanut kappale Levoton tyttö on myös Spotifyssä lähellä 2 miljoonan kuuntelun rajaa.

Kultalevy luovutettiin Anssille tällä viikolla ja levylaulaja oli syystäkin onnellinen: ”Saavutuksen arvoa korostaa se, että Spotify on hyvin pitkälti nuoremman sukupolven pelikenttä. On ERITTÄIN harvinaista, että tällaisen yli nelikymppisen varhaisvanhuksen tekele striimaisi yli kaksi miljoonaa. Uskoin kuitenkin laatineeni keskimääräistä painavamman biisin ja nähtävästi vainuni osui kerrankin oikeaan. Petri Ruusunen on nyt kultaa. Sitä olette myöskin kaikki te, jotka olette kuuntelemalla tehneet tästä mahdollista. Suuri arvostus ja nöyrimmät kiitokset. Pus!” Katso myös videonpätkä Anssista ja kultalevystä sekä terkuista faneille!

Anssi piipahti torstaina MTV:n Enbuske, Veitola & Salminen –ohjelmassa haastateltavana ja esitti ohjelmassa Petri Ruususen. Esityksessä musiikki tuli taustanauhalta ja Anssi lauloi biisin bändikeikoilta tuttuun käsimikkiin, joka antaa mukavasti tilaa lavakoreografioille. Maikkarin studiolive olikin ihan stadionluokan kamaa, sillä Anssi tuuttasi biisinsä eetteriin 110 % tehoilla. Jos missasit tämän suoran spektaakkelin tv:stä, nyt kipin kapin Katsomoon paikkaamaan puute! (Kausi 1, jakso 3, haastattelu 14:40, Petri Ruusunen 29:52, katsottavissa 60 pvää.)

Kultasingleä seuranneissa haastatteluissa otsikoihin nostettiin väittämä, että Anssi olisi hylkäämässä albumien teon ja siirtymässä singlejulkaisuihin. Tästä ei pidä kenenkään lukijan huolestua. Faktahan on tällä hetkellä se, että Anssilla on kalenteri täynnä konsertteja, eikä aikaa täysimittaisen levyn tekoon ole juuri nyt. Kahden levyn 80-lukulaisesta musiikkiperinteestä ammentava kokonaisuus on tehty ja on aika etsiä suuntaa tulevalle. Siinä tarkoituksessa yksittäiset singlejulkaisut, kuten Petri Ruusunen, toimivat hyvinä koeponnistuksina. Seuraava uusi julkaisu lienee 11.3. MTV:llä alkavassa Elastinen feat. -sarjassa purkkiin pistetty Pitäis välillä elää. Kuuntele ränttätänttä-bändiversio kesältä 2014. Kenties tuleva kesähitti? Täältä voit lukea Anssin pohdiskeluita julkaisuformaateista.

Harhaa.com lähettää Anssille mojovat onnittelut Petri Ruususesta! Täysin ansaittua on! Kuunnellaan biisiä Spotifystä edelleenkin lailla tuulen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *