Pete on taas Puistossa

He luulivat jo selvinneensä
Kun Laura näkee peileistänsä
Kuinka valot siniset välähtää
Vaatien pysähtymään
Laura kääntää kahvaa huutaen:
”Pidä kiinni, Petri Ruusunen!”
Aamulla lööpit hehkuttaa
Ja hetken he ovat
Legendaa

(Anssi Kela: Puistossa)

Mitä tapahtui Puistossa-biisin Petrille ja Lauralle? Heti kun vuorokausi vaihtuu torstaiksi 17.12., Anssin uusi biisi Petri Ruusunen julkaistaan Spotifyssa. Sitten tiedämme!

Tämän verran asioita on jo vuodettu julkisuuteen: Biisin jatko-osan kirjoitusprosessin inspiroi alulle VilleGalle, joka Vain Elämää -ohjelman kuvauksissa sai Anssin ymmärtämään, miten tärkeä kappale Puistossa on 20-30-vuotiaille. Anssi sai idean (suihkussa, luonnollisesti), että biisiinhän voisi kirjoittaa jatkoa. Toisen biisin, jatko-osan. Urakka ei ollut helpoin mahdollinen, mutta lopulta palaset loksahtivat kohdilleen. VilleGalle sai demon kuultavakseen ja peukutti sitä.

Jotta Puistossa ja Petri Ruusunen sopisivat yhteen, peräkkäin kuunneltaviksi kuten jatkotarinan kuuluukin, ne on tehty samalla tyylillä: akustista kitaraa ja hiphop-vaikutteita. Suomeksi sanottuna räppiä. Kelastinen on taas kehissä! Originaalin tarinan mukaisesti uusi biisikään ei välty synkkyydeltä. Miten tarina päättyy, vai päättyykö se?

Kuuntele, niin tiedät!

Haastattelu Iltalehdessä 16.12.2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *