Martin-haaste ratkaistiin levyraadissa

Syyskuussa alkanut kilpailu mustan Martin-kitaran uudesta omistajasta ratkaistiin tänään Anssin suorassa kellarilähetyksessä. Paikalle saapui kolmihenkinen raati: Elastinen, Pipsa Hurmerinta ja Asko Kallonen. He kuuntelivat finalistivideot läpi ja pisteyttivät ne asteikolla 1-10. Järjestettiin siis levyraati! Paikalle odotettiin myös Mikkoa, oletettavasti Mikko Kuustosta. Myös yleisön antamien pisteiden laskua harkittiin, mutta se olisi ollut käytännössä aivan liian vaikeaa. Itsensä Anssi jääväsi pois raadista. Näillä siis mentiin ja jännitys oli ihan finaalissa!

Videot pisteytettiin siinä järjestyksessä kuin ne olivat finaalisivulla. Pisteet olivat parhausjärjestyksessä seuraavat:

27 p. – Afromikko: Piirrä minuun tie
26 p. – Tomi Tamminen: Viimeinen yö
25 p. – JoRa: Nahkaa ja luuta
25 p. – Mika Haapasalo: Mihin tahansa (paitsi Helsinkiin)
22 p. – KHTN: Nahkaa ja luuta
20 p. – Juho Manninen ja Jari Nieminen: Tyhmä kuu
20 p. – Milla Viljamaa: Viimeinen yö
20 p. – Teppo Seppänen: Piirrä minuun tie
17 p. – Timo Kurkela: Nostalgiaa
4 p. – Taistelutapiirit: Nostalgiaa

Kärjen järjestys oli tiukka. Tässä vielä raatilaisten näkemys neljän ensimmäisen osalta:
Afromikko: Asko 10, Ela 9, Pipsa 8.
Tomi Tamminen: Asko 8, Ela 8, Pipsa 10.
JoRa: Asko 9, Ela 7, Pipsa 9.
Mika Haapasalo: Asko 8, Ela 9, Pipsa 8.
Levyraati on nähtävissä noin vuorokauden ajan täällä.

Voimme vihdoin julistaa Martinin voittajan: Afromikko, onneksi olkoon!!!
Tähän väliin ansaitut fanfaarit ja sitten musa soimaan!

Martin-haasteella oli melkoinen draaman kaari. Määräajan kuluessa 17.9.-10.11.2015 kisaan hyväksyttyjä videoita kertyi peräti 256. Näin suurta osanottajamäärää tuskin kukaan osasi odottaa! Anssi kertoi, että hienointa oli se, kuinka moni rohkaistui tekemään musisoinnistaan ja laulustaan ensi kertaa videon. Mukaan innostui paljon lahjakasta porukkaa ympäri Suomea ja videoiden katsominen oli jo elämys sinänsä. Alkuperäisenä suunnitelmana oli valita voittaja sen perusteella, mikä video on saanut 10.11. mennessä eniten katsomiskertoja. Noin viikkoa ennen määräajan päättymistä sääntöihin tuli muutos, sillä Anssi halusi kannustaa myös viime hetken osallistujia. Uudet säännöt toivat mukaan finaalivaiheen, johon pääsisi 5 eniten katsottua videota ja 5 Anssin valitsemaa suosikkia. Näin uusillekin videoille annettin mahdollisuus, jos ne olisivat todella hyviä. Viimeisten päivien aikana videoita satoikin kisaan vinhalla vauhdilla.

Keskiviikkona 11.11. klo 13 alkoi finaalivaihe: kymmenen finalistia laitettiin Anssin sivuille äänestykseen perjantaihin 13.11. klo 13 saakka. Tässä vaiheessa kilpailu riistäytyi lopullisesti käsistä. Kun musikaalisesti kyseenalainen Taistelutapiirit otti faniensa ansiosta hujauksessa yli 1000 äänen kaulan muihin nähden, osa äänestäjistä turhautui ja osa suivaantui. Ihmiset alkoivat rummuttaa suosikkiensa puolesta ennennäkemättömällä innolla. Illan pimeinä tunteina netin anonyymit sankarit vetivät herneet nenäänsä Tapiirien johtoasemasta ja alkoivat kaikin keinoin masinoida lisä-ääniä kakkosena olleelle Mika Haapasalolle tarkoituksenaan pudottaa Tapiirit oikeudenmukaisuuden nimissä pois johdosta. Seuraavana aamuna Haapasalo ohitti Taistelutapiirit äänien määrässä. Pian tämän jälkeen tilasto katosi bittitaivaaseen, sillä Anssin saitti kaatui liiallisen tietoliikenteen vuoksi ja äänestys keskeytettiin. Säännöt piti pistää uusiksi ja kaksi viikkoa myöhemmin 27.11. Anssi järjesti yllä kuvaillun Levyraadin.

Virallisesta tahosta riippumattomana ja siksi aavistuksen anarkistisena sivustona Harhaa.com haluaa lausua lämpimät kiitokset anonyymeille ritareille, jotka mahdollistivat sen, että kitara sai arvoisensa soittajan. Ilman teidän hieman kyseenalaista roolianne upeasta kilpailusta olisi hyvin todennäköisesti jäänyt paha jälkimaku. Siispä hatunnosto. Samalla haluamme nostaa hattua kaikille Martin-haasteen osallistujille, te olitte kaikki voittajia! Jäämme odottamaan yhteiskeikkaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *