Haluamme Martin-haastajat livenä!

Ensimmäiset yleisön edustajat saapuivat torstai-iltana The Circuksen ovelle jonottamaan jo ennen ovien avautumista kahdeksalta. Sissihenkeä touhuun toivat ryöppyävä vesisade ja virtaavat lätäköt, mutta juhlahuoneistossa oli syytä olla ajoissa, sillä puoli yhdeksältä starttasi odotettu Martin-haasteen livekonsertti. Ohikulkijoita ällistyttänyt jono pihamaalla jatkui yli yhdeksään, joten osalta jäivät illan alkupalat näkemättä.

Kuuden Martin-kisaajan esiinmarssi jatkoi samaa linjaa kuin kisa kokonaisuudessaan: huikeaa ja hyväntuulista! Katja Ståhl juonsi tyypit yksi kerrallaan lavalle ja sitten pistettiin taustamusa nauhalta soimaan. Parasta tietysti, jos kaikki olisi tullut livenä ja mukana olisi ollut enemmänkin kärkikahinoitsijoita, kuten blackmetal-jampat, reggae-Ignatius ja Afromikko. Toisaalta taustanauha takasi sen, että versio on sama kuin videolla. Tässä luonnehdintaa nähdystä, kuullusta ja ymmärretystä. Otsikkolinkkien takaa löytyvät kilpailuvideot, jos et ole niitä vielä nähnyt ja jutun lopusta löydät linkin Martin-haastajien keikkakuviin.

Tomi Tamminen – Viimeinen yö
Tämä 19-vuotias on lavalla kotonaan kuin kala vedessä. Poikabändi Kliffissä laulaminen on tehnyt tehtävänsä. Mikrofoni pysyy kädessä, pomppufiilis tulee kuin luonnostaan ja laulu kulkee vähintään yhtä hyvin kuin videolla. Hän on esiintyjä. Kivat repalefarkut. Katja Ståhl kysyy, miksi hänen pitäisi voittaa kitara ja Tomi vastaa, että ainakin tämä versio on täydellä sydämellä tehty. Hän on tällä hetkellä biisintekijäkoulussa, eikä olisi uskonut Martin-kisan ansiosta pääsevänsä Circuksen lavalle esiintymään. Toivotamme kaikkea hyvää tulevalle uralle!

Sami Arvonen – Tyhmä kuu
Nuori mies jälleen mikin ääressä, eikä hänkään ensimmäistä kertaa. Joskin edelliseen verrattuna tämä ei tule ihan yhtä reippaasti. Samin biisiversiossa on tymäkkä bassolinja, jota on hyvä jammailla. Biisin lopun Afrikka-vaikutteet tuovat omaperäisen lämpöisen säväyksen. Samilla on oma huutosakki paikalla hurraamassa. Hyvä suoritus!

Mika Haapasalo – Mihin tahansa (paitsi Helsinkiin)
Juontaja epäilee, että tällä miehellä on varmaankin niin monta kitaraa, että hyvä jos vuode mahtuu kämppään. Kyseessä on Happoradion kitaristi Mika Haapasalo, joka näyttää suosivan sekä mustaa pukeutumistyyliä että mustia kitaroita. Ja osaa siis todistettavasti soittaa kitaraa, vaikka sitä ei Circuksessa saatukaan kuulla. Hän astelee lavalle, tarttuu mikrofoniin ja alkaa laulaa. Mikä ääni! Jos videoversio oli jumalainen, livenä tämä on vielä parempi; tummempi, voimakkaampi ja raspimpi laulu. Tajunnanräjäyttävää parhautta! Ihan kuin tyyppi olisi ollut koko elämänsä bändin laulusolistina. Katja ihmetteleekin lavalle palatessaan, että mistäs tuo tuli, kun sunhan piti olla kitaristi. Mika hymyilee, että kitaristitkin laulavat joskus hiljaa taustalla.

Mami & Jesé – Piirrä minuun tie
Seuraavaksi duetoi pariskunta, jolla on pieni vauva takahuoneessa. Mamilla on kauniin punaiset hiukset ja hän huolehtii laulumikistä. Jesé tapailee bassoa. Hänet voi muuten nähdä bassoineen myös Sannin keikoilla. Parin välillä on samaa tarttuvan hyväntuulista kemiaa kuin videolla, se tarttuu myös yleisöön. Laulu taittuu kauniisti. Pari ottaa lavaselfien Katjan kanssa. Ihan varmasti hieno hetki heille päästä yhdessä Circuksen lavalle esiintymään. Todella hyvä on tämäkin.

Tatu Kemppainen – Teit musta viisaan
Lavalle saapastelee mustaan nahkatakkiin ja mustaan pipoon sonnustautunut rokkarimies Itä-Suomesta ja nostaa maiharinsa monitorin päälle. Upeasti HIMiltä tyylinsä lainaava biisi alkaa soida ämyreistä. Tatu soittaa kitaraa muun muassa Leningrad Cowboysien riveissä. Nytkin hänen lavaolemuksensa kaipaa kitaraa seurakseen, mutta mikkiständikin käy kumppanista kitaran puuttuessa. Laulaa Tatu kyllä osaa, mutta taustanauhan matalan kakkosäänen kanssa livelaulu jää hiukan mysteeriksi. Ainakin joitakin kirkkaita joikauksia tuli videoversion lisäksi. Tätäkin olisi pitänyt kuulla enemmän, aivan liian lyhyitä nämä yhden biisin keikat! We want more!

JoRa – Nahkaa ja luuta
Mitähän tämän hauskan videon tekijät tuovat lavalle? Takahuoneesta tulee neljä tyyppiä, jotka asettuvat odottamaan valojen syttymistä ja taustanauhan alkua. Videolla punavalkoiseen takkiin sonnustautunut tyyppi on saanut ylleen valkoiset housut ja valkoisen hatun. Muut ovat taustatanssijoita. Jotenkin tulee ihan Michael Jackson mieleen. Näillä on show hyvin mietitty, kun muilla se oli hyvin pelkistettyä. He kirjaimellisesti kyykyttävät yleisöä ja pistävät heidät liikkumaan. Sitten tulee vielä saksofonisoolo. Ihan kuin tämä olisi kestänyt yli viisi minuuttia, niin paljon siihen mahtui! JoRa saa joukon isoimmat aplodit vauhdikkaasta showsta!

Kenelle näistä musta Martin?

Jos Harhaa.com saisi kunnian myöntää mustan Martinin jollekin Circuksen lavalla nähdyistä, valinta osuisi Mika Haapasaloon. Kuten jo aiemmin todettua, tässä kisassa useampi kuin yksi ansaitsisi kitaran, mutta harmi kyllä kitaroita on vain yksi. Mikan upea ääni ja lavaolemus vakuutti, samoin tyylikäs biisiversio, jota Anssin bändi harkitsee ottavansa keikkaohjelmistoon. Mika tykkää mustasta ja rakastaa kitaroita suuresti. Toisin sanoen mies ja kitara vaikuttavat toisilleen sopivilta! Jos Martin lopulta Mikalle osuu, toivomme, että kitaraa pääsee näkemään ja kuulemaan myös keikoilla! Ja kyllä sitä lauluakin saisi kuulua enemmän.

Kuvia esiintyjistä täällä!

One thought to “Haluamme Martin-haastajat livenä!”

  1. No Saatana, Black Metal-jampat ois ollu ainakin ihan täysillä mukana livenä jos ois vaan pyydetty! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *