Väriä kaamokseen!

Anssi lupautui kiskomaan niskaansa mahdollisimman riemunkirjavat vaatteet kolmeksi päiväksi, jos hänen Snapchat-tilillään olisi 10 000 seuraajaa lokakuun loppuun mennessä. Kuinkas sitten kävikään?

Maanantaina Anssi pääsi väridiilerinsä VilleGallen käsittelyyn ja molemmilla vaikutti olevan hauskaa, joskin Anssi lienee kokenut myös orastavaa pahoinvointia. VilleGalle mätti toinen toistaan värikkäämpiä kuteita Anssille mukaan. Kultaiset kengät passasivat levylaulajan jalkaan. Lopputulos oli tämä. Parempi överit kuin vajarit? Facebookissa jaettu kuva on tähän hetkeen mennessä kerännyt jo 44 000 peukutusta. Onhan se uutisaihe!

Peuhattuaan värikkään vaatekerrastonsa läpi Anssi valikoi yläkuvassa näkyvät vaatteet alkuviikon ainoalle julkiselle esiintymiselleen: miestenviikon rocklyriikka-haastatteluun Entressen kirjastoon Espooseen. Estradille astellessaan Anssi sai raikuvat aplodit ja puolet yleisöstä tuntui jo tietävän, miksi vaatetus oli hiukan tavallista räikeämpi.

Haastattelussa Anssi kertoi nauttivansa hittibiisien tekemisestä. Lähtökohtaisestihan jokainen biisi on hittibiisi ennen kuin toisin todistetaan. Paitsi ehkä Levoton tyttö, joka ei vaikuttanut hitiltä ollenkaan ennen äänityksiä. Biisissä tärkein hittielementti on kertosäe, jossa pitäisi hyvän melodian lisäksi olla mieluusti joku tekstillinen koukku. Myös biisin alkurivit ovat tärkeitä, jotta kuulija haluaisi kuunnella laulun loppuun. Ideoita biiseihin Anssi poimii milloin mistäkin ja taltioi niitä puhelimensa muistiin tekstinä ja melodiapätkinä. Läheskään kaikkia ideoita ei koskaan tule käytettyä, mutta joskus biisi voi käynnistyä jostain pienestäkin ideasta. Tärkeää on saada päähänsä visio siitä, mitä haluaa sanoa, ilman sitä on vaikea tarpoa biisinteossa eteenpäin.

Jutustelun lopuksi Anssi koppasi Martin-kitaran kotelosta ja soitti neljä yleisön toivekappaletta: Karhun elämää, Tyhmä kuu, 1972 ja Nostalgiaa. Anssi muisti täsmentää, että Nostalgiaa-kappaleen alku: ”Muistatko kun mentiin kirjastoon ja pöllin Emmanuellen? Se on mun hyllyssä vieläkin.” ei ole ote hänen omasta elämästään.

Entressen kirjastossa tehtiin kävijäennätys Anssin läsnä ollessa ja aukioloaika riitti niukin naukin koko nimmarijonon läpikäymiseen. Vaatetustaan Anssi kommentoi, että alaspäin katsoessa alkaa huimata. Hän kertoi aistineensa keikassa jotain outoa, kuin häiriön voimassa, vaikkei esiintyessä nähnytkään omia vaatteitaan.

Tänään tiistaina Anssi totesi Facebookissa sinisessä New York Rangers -pelipaidassa poseerauksen yhteydessä, että hänet varmaan tunnistettaisiin huonommin värikkäissä vaatteissa. ”Sanotaanko nyt vaikka niin, että kaikki ei aina mene niin kuin kuvittelee.” Anssi tuo väriä harmaantuvaan syksyyn vielä huomisen keskiviikon ajan. Harhaa.com kannustaa kaikkia tempaisemaan Anssin esimerkin mukaan pukeutumalla niin värikkäästi kuin kykenee. Silloin erottuu pimeässäkin paremmin!

Loppukevennyksenä muistelua siitä, miten tämä kirjavuus sai alkunsa. Muutama viikko sitten Anssi naureskeli ”räikeän harmaille” vaatteille tv:ssä. Vannoutunut mustiin pukeutuminen sai yllättävän paljon huomiota ja Me Naiset teki aiheelle kunniaa julkaisemalla lokakuun ensimmäisessä numerossaan 40/15 Anssi-paperinuken, jolle oli tarjolla valikoima VilleGallen vaatetusta. Nostamme hattua käyttökelpoisesta ideasta!

Tiedätkö, milloin Anssi pukeutui viimeksi värillisiin vaatteisiin? (Jos Vain elämää -sarjaa ei lasketa.) Se tapahtui kaukaisella 1990-luvulla, liftaa aikakoneeseen!

Älkää peljätkö, Anssi ei tule vaihtamaan tyyliään värikkäämmäksi, koska: ”Musta on vain minun värini, se näyttää mielestäni hyvältä ja tunnen olevani mustissa oma itseni. Ei kai siihen sen kummempaa syytä tarvita.” Lisää faktaa mustiin pukeutumisesta voit lukea täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *