Matkamuistoja julkaistu – nyt ostoksille!

”Elämä tien päällä on vähän sellaista, että aika monta kertaa voi päivän päättyessä todeta, että taas ollaan yhtä kokemusta köyhempiä.” (Anssin spiikki Copacabanan keikalla Helsingissä 20.7.2002)

Nyt se on julkaistu. Anssin tuore kirja Matkamuistoja, joka kertoo millaista muusikon elämä tien päällä oikeasti on. Yksiin kansiin, 232 sivulle, on koottu jykevä todistusaineisto Anssin pitkästä keikkahistoriasta. Kirjan punainen lanka on viime syksyn 10-vuotisjuhlakiertue ja tähän kudelmaan liitetään mukaan värikkäitä loimia muilta keikkamatkoilta ja lavojen ulkopuolelta.

Ennakkotiedot pitävät täysin paikkansa. Kirja on kutkuttavan hilpeä. Siinä sattuu ja tapahtuu niin, että vaatii ankaraa itsekuria keskeyttää lukeminen edes hetkeksi ennen kuin sivut (äärimmäisen harmillisesti!) loppuvat. Anssi itse on luontevassa roolissaan kirjan kertojaäänenä ja tarkkailijana. Naurunpyrskähdyksiä aiheuttavat tarinan muut päähahmot Antti, Ville, Kelly, Saara, Ame ja Lihis, lukuisat yleisön edustajat sekä kohtalon katala käsi.

Anssin uraa seuranneelle kirja aukeaa erityisen värikkäänä, koska monien juttujen tietää todella tapahtuneen – voi jopa muistaa, missä ja milloin. Varsinainen muistojen aarrearkku! Kirja on siis faktaa (se on luokiteltu tietokirjaksi!), mutta fakta esitetään fiktiivisessä järjestyksessä.

Kirjan julkistusjuhlaan 24.5. Helsingin Dubrovnikiin saapui useita muusikkokollegoita. Kohtalotoverit, kuten Mikko von Hertzen, Herra Ylppö ja Janne Joutsenniemi, saavat takuulla hyvät naurut lukukokemuksesta. Asiaankuuluvasti kirjan päähenkilöt kiipesivät lavalle esittämään muutaman valikoidun kappaleen. ”Voi olla meidän viimeinen keikka, koska bändi ei ole vielä lukenut kirjaa”, Anssi hymysi. Bändiä koeteltiin lennosta vedetyllä versiolla uudesta vielä nimeämättömästä biisistä ”Parasta aikaa”. ”Lähtee G:stä, kuunnelkaa eka säkeistö niin osaatte”, ohjeisti Anssi joukkuettaan. Kirsikkana kakussa soitettiin viime syksyn viiksihitti Sykkivä eturauhanen, vierailijoina Mikko Kuustonen ja Janna Hurmerinta. Yleisössä hymyili myös Pekka Haavisto. Hänen kampanjastaan kertova Sydänten presidentti -kirja julkaistiin samana päivänä.

Matkamuistojen osto-ohjeet

Nyt sitten se tärkein tieto. Kuinka kirjan voi saada omakseen? Monilta tahoilta on raportoitu, että kirjaa ei saa lähimmästä kirjakaupasta tai että sinne on tilattu kirjaa vain yksi kappale. Teoksen kustantamosta vinkataan, että nopein ja helpoin tapa on tilata Matkamuistoja heidän verkkokaupastaan. Opus kolahtaa omaan postiluukkuun peräti parissa arkipäivässä ja kilpailukykyiseen hintaan (26 € + postitus 3,90 €). Ostaminen ei vaadi rekisteröitymistä.

Toinen vaihtoehto on kävellä puutteellisesti varustettuun kirjoja myyvään kauppaan ja pyytää tilaamaan kirjaa sinne. Teoksen edustajien mukaan kirjan saa tällä menetelmällä jopa 2-3 päivässä.

Matkamuistoja voi tilata myös esim. Akateemisen kirjakaupan verkkokaupasta (25,42 € + postitus 2,50 €). Kustantamoon verrattuna hitautta saattaa aiheuttaa se, että jos kirjaa ei ole Akateemisen varastossa, se tilataan erikseen kustantamosta. Suomalaisesta kirjakaupasta ostettuna joutuu kirjasta pulittamaan muutamaa senttiä vaille 40 euroa.

Anssi itse on mainostanut Lilithin nettikauppaa, josta on ainakin toistaiseksi saatavilla nimmaroitua kirjaa (kts. teksti otsikossa). Kirjan hinta 27,90 € + postikulut painon mukaan.

Ainakaan vielä kirjaa ei voi ostaa Anssin omasta Equal Dreamsin nettikaupasta. Päivitämme osto-ohjeita, jos uutta informaatiota ilmenee!

Lukemisiin!