Anssin Matkamuistoja-kirja julkaistaan 24.5.

Anssin vuoden mittainen kirjaprojekti on loppusuoralla. Huhtikuun 16. päivä Anssi ilmoitti lähettäneensä kustantajalle viimeisimmän tekstiversion, 35 757 sanaa. Tämän hetken tiedon mukaan kirja ilmestyy kauppojen hyllyille 24.5. Katso kirjan kansikuva Teos-kustantamon sivuilta.

Kirjan nimi on ”Matkamuistoja”. Anssi ehdotti alun perin nimeä ”Posetiivarin apina”, joka ei kuitenkaan kuulostanut mieltä ylentävältä kustantajan korvissa. Siispä Anssi keksi uuden.

Teoksen sivuilla kirjaa on kuvailtu näin: ”Keikkoja, rock-muusikon arkea, bändielämää ja tietenkin musiikkia. Laulaja-lauluntekijä Anssi Kela tarjoilee selkeitä ja tarkkoja tuokiokuvia ajoittain sumuisista ja epäselvistäkin tapahtumista. Kela on pitkään pitänyt suosittua blogia, jonka kirjoituksista ja keikkakuvista, demoista ikään kuin, sai alkunsa nyt julkaistava kirja Matkamuistoja.”

Anssin kotisivujen blogikirjoitukset ovat toimineet kirjan rakennuspalikoina. Ideaa blogista koottavasta kirjasta alettiin kehitellä jo syksyllä 2010. Kesäkuussa 2011 asiat varmistuivat siinä määrin, että kirjasta kerrottiin blogissa ennen kirjoitus- ja kokoamistyön varsinaista aloittamista:

”Olemme nyt kustannustoimittajani Silja Hiidenheimon kanssa suorittaneet tälle blogille ruuminavauksen, peranneet kaikki postaukseni. Totesimme, että selkein punainen lanka muodostuu laatimistani keikkaraporteista, ne tulevat muodostamaan kirjan rungon. Ei teoksesta kuitenkaan ihan puhdasta on the road -kirjaakaan ole tulossa: mukaan mahtuu myös paljon muutakin asiaa. Jonkinlaisena ideana on kaiketi tehdä kirja, joka kertoo jotain siitä millaista on elellä levylaulajana 2000-luvun Suomessa.”

Näiden ajatusten kirjoittamisen jälkeen on kuitenkin ehtinyt tapahtua paljon. Huhujen mukaan kirjasta on loppujen lopuksi kehkeytynyt yhtenäinen tarina keikkamatkoista, eikä se ole enää joukko erillisiä blogileikkeitä. Oikolukijoiden mielestä kirja on myös todella hauska. Viime metreillä kirjasta pudotettiin yksi kappale kokonaan pois, koska se oli aiheeltaan liian irrallinen varsinaisesta kansitettavasta kokonaisuudesta.

Tällä viikolla bändi kiikutettiin metsän siimekseen poseeraamaan kirjaa varten Anssin kameran eteen. Tätä kuvaa kirjassa ei kuulemma nähdä. Jotain aiheeseen liittyvää kuvitusta opukseen on joka tapauksessa tulossa.

Jäämme innolla odottelemaan lisäinfoa kirjasta Anssin itsensä kertomana!

Lue lisää:
Blogista kirjaksi 16.5.2011
Kirjan esittely Teoksen sivuilla