Kymmenen vuotta Anssi Kelan keikkoja

Tasan kymmenen vuotta sitten, 31.10.2000, Anssi kapusi keikkalavalle ensi kertaa sooloartistina. Paikka oli Helsingin Punavuoressa sijainnut ravintola Soda. Anssi työsti noihin aikoihin Nummela-levyään ja keikalla kutsuvieraat kuulivat liveversiot kappaleista Kaksi sisarta ja Mikan faijan BMW. Bemari ensimmäisenä singlenä keikkui jo melko tukevasti Radiomafian soittolistalla.

Näin Anssi kuvailee keikkaa Nummelan synty -päiväkirjassaan:

”Ensimmäinen keikka. Esiinnyn yhtyeeni kanssa ravintola Sodan alakerrassa Radiomafian Hyvää ja kaunista -livelevyn julkaisutilaisuudessa. Tarkoitus on soittaa vain kolme biisiä, mutta levy-yhtiöni järjestää jumalattoman hämmingin ja saa aikaan fiiliksen, että nyt on kyseessä vähintäänkin suora lähetys Wembleyn stadionilta koko maailmaan!

Ennen keikkaa minua ajelutetaan ympäri kaupunkia ja juostaan etsimässä jalkoihini juuri oikeanlaisia lenkkareita. (Loppujen lopuksi vedän keikan Askon [Kallonen] kymmenvuotiaan pojan jalkineissa…) Sitten ravataan vielä lisää ympäriinsä ja ihmetellään, että onko se nyt nahkarotsi vai kenties huppari kun sillä pitää olla keikalla yllään. Yhtyeeni pojat katsovat vierestä, että ei saatana…

Kun minulle vielä lisäksi koko ajan korostetaan kuinka tärkeä illan keikka on ja miten paikalla on tuvan täydeltä musiikkialan vaikuttajia, niin kertoohan sen maalaisjärkikin miten itse esiintyminen menee.

On se nimittäin vähän helvetin jäykkää!”

Harhaa. comin Vuosikymmenen keikkaraportti kertoo, mitä keikkarintamalla on tapahtunut tuon päivämäärän jälkeen. Aihetta lähestytään faktojen, Anssin haastattelun ja 50 keikkakuvan muodossa. Ota siis hyvä asento ja lähde aikamatkalle Anssin keikkabussiin!