Anssilta tuplakokoelma tänä keväänä

Anssin levyrintamalta kuuluu mukavia uutisia. Tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta Mikan faijan BMW -singlen julkaisusta ja sitä juhlistetaan Anssi Kela -tuplakokoelmalevyllä. Kokoelman on tarkoitus ilmestyä maaliskuun lopussa.

Tuplakokoelman ykköslevylle kootaan kaikki Anssin soolouran singlet. Kronologisessa järjestyksessä nämä 15 singleä ovat Mikan faijan BMW, Kaksi sisarta, Puistossa, Nummela, Milla, Suuria kuvioita, 1972, Laulu petetyille, Karhusaari, Jennifer Aniston, Älä mene pois, Rakkaus on murhaa, Suomalainen, Aamu ja Kaivos. Lisäksi levylle tulee kaksi uutta biisiä, jotka ovat Anssilla parhaillaan työn alla.

Toiselle cd:lle laitetaan samat biisit liveversioina, jotka äänitetään 4.-6.2.2010 Viking Isabellan keikoilla. ”Konserttialbumin taltioiminen ruotsinlaivalla on niin härski ajatus, että se on pakko toteuttaa! Lisäksi siinä on se hyvä puoli, että soitamme kolmena peräkkäisenä iltana täysin samoissa puitteissa, jolloin jokaisesta biisistä saadaan napattua kolme eri versiota”, Anssi kertoo.

Uusia livesovituksia on luvassa: ”Nykyisenlaisina liveversioina kaikki biisit eivät tule mahtumaan levylle. Tämä pulma olisikin tarkoitus jotenkin ratkaista treenikämpällä ennen äänityksiä. Tarkoituksena on muutenkin hieman miettiä sovituksia niiden biisien suhteen, joiden liveversiot noudattavat eniten alkuperäisiä levyversioita.”

”Livelevyn kanssa olisi tietysti voinut alkaa säätää ja vaihdella joitain biisejä toisiin, mutta minua kiinnostaa tehdä ehjä, tinkimätön paketti: kaksi levyä, joista molemmilla on samat biisit, samassa järjestyksessä – mutta täysin erilaisina versioina.”

”Mietin myös kakkos-cd:n pumppaamista täyteen harvinaisuuksia, erilaisia julkaisematta jääneitä juttuja. Totesin kuitenkin, että suurin osa on jäänyt julkaisematta syystä. Tuollainen levy ei loppujen lopuksi olisi ollut riittävän tasokas.”

Yllä olevat Anssin kommentit on poimittu keskustelufoorumilta, jossa kuulijat ovat äänestäneet kymmentä parasta Anssin biisiä. Äänestyksen top15-listalta löytyy 11 singleä. Lopuista singleistä Karhusaari, Suomalainen ja Aamu ovat jääneet äänestyksen häntäpäähän 1 äänellään, hännänhuippuna nollille jäänyt Älä mene pois. Suosituimmat ei-singlebiisit olivat Rva Ruusunen ja Murhaballadi, joita lähes joka toinen arvosti kymmenen parhaan joukkoon. Soolouran ulkopuolelta top10:iin kiilasi myös Karhun elämää. Äänestyksen perusteella Anssin parhaat biisit ovat Rakkaus on murhaa (15/18 ääntä), Nummela (13/18), Suuria kuvioita (9/18), Jennifer Aniston (9/18) ja Puistossa (8/18).

Tuleva kokoelma on Anssin soolouran ensimmäinen kokoelmalevy. Keväällä 2002 päivänvalon näki Anssin aiemman bändin Pekka ja Susi tuplakokoelma. Kansitekstissä naureskeltiin, että harvalta yhden albumin julkaisseelta bändiltä ilmestyy tuplakokoelma. Kokoelma sisälsi Pekan ja Suden albumin lisäksi uusia liveversioita ja vinon pinon julkaisematta jääneitä kappaleita.