Ile Kallio & Vierailevat Solistit keikoilla ja levyllä

Syyskuun viimeisellä viikolla Anssi aloittaa pitkästä aikaa keikkakiertueen. Keikkailu liittyy Ile Kallion & Vierailevien Solistien levyprojektiin, jonka pohjalta tehdään kahdeksan live-esiintymistä. Kirjeitä-levy julkaistiin 8.8. ja sillä laulavat Ilen lisäksi Anssi, Mikko Kuustonen ja Jorma Kääriäinen. Kiertueelle lähtee kuitenkin vain kolme solistia, Jormalla on muita kiireitä.

Keikat alkavat ensi tiistaina ja ovat yhtä lukuun ottamatta konserttisaleissa:
25.09.2007 ESPOO Sellosali
26.09.2007 HELSINKI Savoy
27.09.2007 LAHTI Sibeliustalo
28.09.2007 HELSINKI Sokos Hotel Presidentti
03.10.2007 KUUSANKOSKI Kuusankoskitalo
04.10.2007 SUOLAHTI Suolahtisali
05.10.2007 KUUSANKOSKI Kuusankoskitalo
06.10.2007 LAPPEENRANTA Lappeenrantasali

Ennakkotietojen mukaan keikoilla esitetään levyn biisien lisäksi myös ”paljon Mikon ja Anssin omia parhaita”, sekä mahdollisesti joitain covereitakin. Siihen nähden, että koko poppoo oli mukana elokuussa 2006 järjestetyssä Siuntion CoverClubissa, mitä tahansa voi olla odotettavissa. Bändissä soittavat ilmeisesti sellaiset muusikot kuin Anssi Nykänen, Lenni-Kalle Taipale, Harri Ala-Kojola, Masa Maijanen, Jaakko Kiikeri ja Jussi Aaltonen. Tuttuja nimiä, jos ei muualta niin muutaman vuoden takaiselta Springsteen-tribuuttikiertueelta.

Konserttisalikeikoissa on väliaika ja liput maksavat 25 euroa. Lippuja saa mm. Lippupalvelusta ja Lippupisteestä.

Mikäli joku ei ole ehtinyt vielä tutustua Kirjeitä-levyyn, niin kerrottakoon muutama sananen siitä. Levyn kaksi radioissakin soinutta singleä Kesäyön unelmat ja Kirje ovat ainoat biisit, joissa koko joukkue laulaa. Näiden lisäksi kullakin solistilla on pari omaa kappaletta. Ile Kallio on säveltänyt ja sanoittanut kaikki biisit, mutta Anssi on parannellut lyriikoita sen verran, että hänet on merkitty toiseksi sanoittajaksi molempiin kappaleisiinsa Tutkimusmatkalla ja Eilisen sirpaleet. Anssi myös soittaa Gretschiään näissä, joten hän on ollut myös sovittamassa kappaleita.

Levylle on saatu mukaan myös viuluvirtuoosi Pekka Kuusisto, mutta hänen roolinsa on valitettavan pieni, ellei lähes huomaamaton. Musisointi levyllä on oikein pätevää, mutta kokonaisuus jää kuitenkin hiukan tasapaksuksi aikuisrockiksi. Livenä homma toiminee huomattavasti rokkaavammin. Katso pätkä tv-taltioinnista täällä, mukana Kesäyön unelmat ja Kirje.

Lisää aiheesta: www.ilekallio.com