Anssi putosi neljänneksi F3-loppupisteissä

Kotimainen formulakausi 2007 paketoitiin 15.-16.9. Alastaron moottoriradalla. Viimeiseen kisaviikonloppuun lähdettiin lupaavista asetelmista, jossa Anssi johti sarjaa 11 pisteen kaulalla kakkosena olleeseen Tomi Limmoseen. Seuraavina sarjakärkeä uhanneet Rami Räikkönen ja Jesse Krohn olivat vain 8-10 pistettä Limmosen perässä.

Anssin viikonloppu ei mennyt ollenkaan putkeen. Ongelmat alkoivat jo perjantaina, kun hänen sekä tallikaveri Ramin starttimoottorit hajosivat. Anssi valitteli myös radan liukkautta, jos taivaalta tulee vettä. Viikonloppuna radalla oli F3-autojen lisäksi lauma nopeita venäläisiä formuloita ajamassa omaa kisaansa, mistä lienee aiheutunut lisää päänvaivaa.

Lauantain kisa päättyi jo ensimmäiselle kierrokselle, kun Arto Taimi kolaroi Anssin perään ja molemmat keskeyttivät. Ruutulipulla olivat ensimmäisinä Krohn, Limmonen ja Räikkönen, ja heille ropisi pisteitä 20, 17 ja 15. Anssin saldoksi jäi aika-ajoista saatu yksi piste. Limmonen siirtyi sarjajohtoon 157 pisteellä ja seuraavina tulivat Krohn 151, Kela 150 ja Räikkönen 145.

Sunnuntain kisaan Anssi joutui starttaamaan jonon hänniltä, eikä tilanne näyttänyt kovin lupaavalta. Levylaulaja lähti kuitenkin napsimaan edellä hitaammin ajaneiden päänahkoja, kunnes vastaan tuli Raivo Tamm. Hänen ohituksensa ei onnistunutkaan kunnialla, vaan Anssi autoineen pyörähti ja putosi samalla useita sijoituksia taaksepäin. Anssi kuitenkin toi autonsa tyylillä maaliin asti, ollen lopulta yhdestoista. Kärkikahinoissa olivat mukana lauantailta tutut nimet. Voiton vei jälleen Krohn jäljessään Limmonen ja Räikkönen. Koska Anssi jäi pisteittä, koko kolmikko meni loppupisteissä hänen ohitseen ja Anssin kauden lopullinen sijoitus oli vasta neljäs.

F3-kauden 2007 viralliset loppupisteet:
1) Tomi Limmonen 174
2) Jesse Krohn 171
3) Rami Räikkönen 160
4) Anssi Kela 153

Mustiin pukeutuvaa vauhtihirmua tilanne varmasti jurppii pahanpäiväisesti. Kausi on mennyt hyvin ja Anssia pidettiin ennakkosuosikkina ennen Alastaron viikonloppua. Kauden ensimmäiset pokaalit – toinen sija ja voitto – tulivat jo toukokuussa Jurvassa. Tallinnan kisat menivät hiukan huonommin, Vetelistä ja Pärnusta tuomisina oli neljä toista sijaa ja Ahvenistolla Anssi oli toinen ja seitsemäs. Vaikka neljäs sija loppupisteissä tuntuukin tässä vaiheessa hävityltä, pitää muistaa että tänä vuonna sarjan taso oli kovempi ja Anssikin oli selvästi viimevuotista paremmassa iskussa.

Ja mikä on erityisesti mainittavaa, kukaan kolmikosta Limmonen-Krohn-Räikkönen ei ole tehnyt niin valtavan hienoja reportaaseja varikoilta kuin Anssi. Ei kirjallisessa eikä videomuodossa. (Emmekä me ainakaan Harhaa.comissa olisi muiden pärstiä jaksaneet katsellakaan.) Joten onnittelut Suomen parhaalle formulakuski-reportteri-levylaulajalle!

Lue kisaraportit ja muuta tietoutta Anssin formulasivuilta.
Katso kaikkien kisaviikonloppujen varikkotunnelmat YouTubesta.