Vuoden 2006 kunniamaininnat

Tässä ne vihdoin tulevat, Harhaa.comin kunniamaininnat vuodelle 2006! Eikä tämä olekaan mikään ihan pikkujuttu…

Vuosi 2006 oli ennen kaikkea keikkavuosi, koska edellinen levy julkaistiin loppuvuodesta 2005. Virallisen laskelman mukaan erilaisia keikoiksi luettavia esiintymisiä oli 39. Suurin osa näistä jyrättiin perinteiseen tapaan bändin kanssa, eikä huonoja keikkoja juuri esiintynyt. Anssi soitteli muissakin erikoisemmissa kokoonpanoissa sekä soolona, kuten vuoden loistokkaalla viimeisellä keikalla Lauluntekijäklubilla (29.11.2006, Gloria). Tänäkään vuonna ei jaeta vuoden keikan arvonimeä, mutta kaksi esiintymistä nousee selkeästi ylitse muiden: Savoy (6.4.2006, Helsinki) ja Kosketuksessa-nauhoitukset Akun Tehtaalla (13.11.2006, Ylöjärvi). Tunnelma on kuin Oscar-gaalassa: kumpi saa enemmän mainintoja ja mikä mahtaa olla kolmanneksi ansioitunein keikka – ja onko sillä lopulta mitään väliä? Laskekoon ken haluaa.

Viime vuonna palkittiin virallisten keikkaraporttien paluu; tämä vuonna moni kategoria on saanut alkunsa raporteista. Olisi ollut kutkuttavaa valita vuoden keikkaraportti, mutta lienee mahdotonta valita parempi esim. Viking Isabellan (21.-24.9.2006) eeppisen merimatkan ja Raumanlinnan (14.4.2006) hulvattoman viiksekkään kuvaraportin väliltä. Lausumme siis yleisen kiitoksen raporteista ja toivomme niille jatkoa. Covereita Anssi esitti tänä vuonna niin paljon, että yksiselitteisesti parasta coveria oli mahdotonta nimetä. Silti cover-aiheisista kategorioista ei tule puutetta.

Lukevan yleisön suunnalta tuli mukavasti ehdotuksia, mutta ihan kaikkia emme käyttäneet. Henki kulkee -konsertin (12.9.2006) covereille, erityisesti Meidän miehelle vaadittiin kunniamainintaa, samoin sille, että Anssi lahjoitti kypäränsä hyväntekeväisyyteen. Anssin neljättä sijaa F3-sarjassa emme katsoneet kunniamaininnan arvoiseksi, vaan nostimme erään toisen urheilusuorituksen sen edelle. Anssin ja bändin keikkakuntoa ylistettiin ja se lienee itsestäänselvyys tämän vuoden osalta. Kekseliäin kategoriaehdotus oli ”Vuoden nuukin henkilö”. Maininnan saajana Anssi, joka on säästänyt roiman summan parturimaksuissa vuoden mittaan. Anssin letti on kuitenkin jo niin tavallinen näky, ettei raati heltynyt. Yksi hiusaiheinen kategoria löytyy silti. Yleisön suosikiksi nousi ehdottomasti Ylöjärven keikka (13.11.2006), joka mainittiin peräti neljän henkilön toimesta. Kiitokset jokaisesta ehdotuksesta!

Tällä kertaa kunniamainintoja on kaivettu esiin säälimättömät 34 kappaletta, tässä ne ovat, vuoden 2006 kunniamaininnat:

Vuoden lehtijuttu: Anssi Kela ja faijan haamu (Askel 11/2006, s. 32-37)
Perustelut: Vuonna 2006 tehtiin melko vähän haastatteluita, mutta joukosta löytyy silti helmi. Erityistä kunnioitusta herättää se, että jutun kirjoittanut Päivi Puhakka kertoo haastatelleensa Anssia edellisen kerran 20 vuotta sitten. Aiheena oli myös tuolloin hänen isänsä. Annettakoon tässä myös epävirallisena mainintana Askel-lehdelle kansikuva- ja lehtikuvapalkinnot.

Vuoden asiattomin lehtijuttu: ”Musiikki, menestys, ymmärtämättömyys ja kaksi esimerkkiä”, kirjoittaja Rehtori (27.10.2006, Keskisuomalainen)
Perustelut: Kirjoittaja a) ei ole kuullut Anssista mitään vähään aikaan, b) pitää Anssin keikkoja kamalina kokemuksina, c) sanoo, ettei Anssilla ole minkäänlaista karismaa, ja d) pitää Anssin lyriikoita surkeina. Koska kirjoittaja ei tämän paremmin osaa repiä huumoritekstiä levylaulajamme selkänahasta, päädyimme pienenä lohdustuspalkintona myöntämään hänelle tämän kunniamaininnan.
Bubbling under: ”Samaa Kelaa hyvässä ja pahassa – Anssi Kela yhtyeineen”, kirjoittaja Jussi Niemi (2.4.2006, Aamulehti). Tampereen Sorsapuistosalin keikan arvio, josta on jäänyt elämään paljonpuhuva lausahdus: ”Tähtilaulu muistutti Pekasta ja Sudesta.” Huolestuttavinta tai huvittavinta on, että tämä kirjoitus pyrkii olemaan asiantunteva ja asiallinen.

Vuoden mediahaltuunotto: Headbanger’s Ball (30.4.2006, MTV)
Perustelut: Savoy-teatterin harjoituksissa taltioitu lyhyt Metal Moment Anssin ja Pekan Savoy-harjoituksista, jossa treenattiin Iron Maidenin Wasted Years -biisiä. Lopuksi Anssi löi kitaransa mäsäksi lattiaan. Ulkomaanvalloitus on alkanut heavyyn tyyliin!

Vuoden urheiluteko: Botniaringin F3-tuplavoitto (13.-14.5.2006, Jurva)
Perustelut: Kauden 2006 ensimmäisenä F3-kisaviikonloppuna Jurvassa Anssi räjäytti potin. Hän otti ensimmäisen SM-sarjavoittonsa ja heti seuraavana päivänä toisen! Loppukauden erinäisten sattumien johdosta Anssi oli loppupisteissä neljäs.

Vuoden inspiroivin urheilulaji: Mäkihyppy
Perustelut: Anssin sanoin Alavuden Puustellin (18.2.2006) keikkaraportista: ”Olemmehan tämän vuoden keikkareissuillamme puhuneet lähes pelkästään mäkihypystä. Olemme muistelleet takavuosien legendaarisia hyppääjiä ja heidän tyylejään, olemme juurruttaneet alan termistöä keikkailukäyttöön (biisilistan alkuun pistetään pari koehyppääjää, huonosti mennyt kappale osui pahaan tuulirakoon, onnistuneella keikalla on hyvät vastaiset jne.), olemme suorittaneet joka käänteessä Mika Kojonkoski -tyyppisiä tuuletuksia, olemme suunnitelleet siirtyvämme keikoilla käytäntöön, jossa biisit aloitetaan vasta Amen lippumerkistä, olemme imitoineet Toni Niemisen kommentointia, olemme laulaneet lukuisia Maamme-lauluja.” Innostusta lisäsi monitorimiksaaja Teron paljastuminen mäkihypyn entiseksi maajoukkuevalmennettavaksi.
Bubbling under: Curling. Aiheuttanut myös useita Maamme-lauluja. Anssin mukaan: ”Curlingissa vastustajia ei pahoinpidellä: mikrotukihenkilöiden näköiset miehet vain keskittyvät vakavina liu’uttamaan kiveä pesään. Siinä laji minun mieleeni!” Anssi laulatti yleisöä Vaasan Amarillossa (24.3.2006): ”Maarkku Uusipaavalniemi, Markku Uusipaavalniemi!”

Vuoden single: Rakkaus on murhaa
Perustelut: Jälleen ainut single tänä vuonna, joten voitto tuli selkeällä erolla muihin. Erikoista tässä oli se, että single löytyi vain netistä ladattavana versiona, mikä aiheutti levykauppoja koluamaan tottuneille keräilijöille pientä totuttelua. Tai kuten yleisön kommentti asian ilmaisee: idea oli huono. Näin nettilatailun nousukaudellakin kannatamme konkreettisia kaupasta ostettavia singlejä! Plussaa oli uusien liveraitojen julkistus varsinaisen singlebiisin ohessa.

Vuoden levy: Harhaa Records 5: Tavastia kaikilla mausteilla
Perustelut: Tämä Tavastian keikan (22.7.2004) tupla-cd edustaa Anssin keikkaäänitteiden aatelia. Lähes parempi kuin keikka itse, kiitos huolellisen kahden äänilähteen miksauksen. Keikka sai kunniamaininnan vuoden 2004 cover- ja vierailijatapauksena.

Vuoden rikkinäinen levy: Sormus (11.3.2006, Tulisuudelma, Tikkurila/Vantaa)
Perustelut: Illan jokeribiisiksi valikoitui Anssin ja bändin kauhuksi Sormus, jota ei ollut soitettu mies- eikä naismuistiin. Tästä taas seurasi pientä epäilystä, että osataanko sitä soittaa ollenkaan. Soitto sujui kohtuullisesti, mutta sanat eivät. Anssi muisti säkeistöistä vain yhden, sekä kertosäkeen. Kun kolmas säkeistö alkoi samoilla sanoilla kuin ensimmäinen ja toinen, lavalla nähtiin kippurassa naurava basisti. (Sittemmin Ylöjärvellä 13.11.2006 Anssi todisti osaavansa sanat täydellisesti.)

Vuoden sanoitus: Laukkaava mielikuvitus (8.9.2006, Linnanmäen Peacock, Helsinki)
Perustelut: Koululaisille järjestetyn lauluntekstikilpailun Lauluja lapsilta -juhlakonsertissa Anssi esitti vaasalaisen 8-vuotiaan Samu Peltomäen kirjoittaman ja itsensä säveltämän kappaleen Laukkaava mielikuvitus. Todella hieno sanoitus, onnittelumme Samulle!

Vuoden soitin: Tiskiharjat (6.4.2006, Savoy, Helsinki)
Perustelut: Savoyn keikalla Anssi debytoi tiskiharjojen ja snare-rummun ääressä kappaleessa Sun nimi on vaimo. Ja jos Pekka Kuusisto sanoo, että vain kovimmat tyypit soittavat kahdella tiskiharjalla, sitä ei voi kukaan kyseenalaistaa! Tiskiharjamaestron mukaan punainen malli on parhaaksi havaittu.
Bubbling under: Banjo (13.11.2006, Akun Tehdas, Ylöjärvi). Ville revitteli banjolla keikan akustisella osuudella kolmen kappaleen verran: Faijan haamu, Kaksi sisarta ja Suuria kuvioita.

Vuoden innovaatio: Jokeribiisi
Perustelut: Aquariuksessa (10.2.2006) keikalle tuotiin uusi elementti, ns. jokeribiisi. Biisilistassa se ilmaistaan sanalla Jokeri. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että lavalle kannetaan esim. Andyn toimesta yleensä jonkun hotellin kirjekuoreen suljettuja lappusia, jotka on kuljetettu paikalle vähintään panssariautolla. Anssi valitsee yhden kuoren ja avaa sen. Se sisältää biisilistan seuraavan numeron, joka on joku harvemmin soitettu kappale. Historian ensimmäinen jokeribiisi oli Kissanpäivät.

Vuoden uudistaja: Tero
Perustelut: Kiertuehenkilökuntaan monitorimiksaajan roolissa vastikään liittynyt Tero uudisti biisilistan Uudenkaupungin Aquariuksessa (10.2.2006) siirtämällä Nummelan keikan keskivaiheille, mitä ei ole keskimäärin koskaan tehty. Tämä johtui siitä yksinkertaisesta syystä, että Tero ei tiennyt sen kuuluvan keikan loppuun. Tämä oli miehen työ ja todella kaivattua vaihtelua! Terolla saattaa olla osuutensa myös jokeribiisin keksimisessä.

Vuoden fakta: Anssi on Lordin kitaristi Amen (25.5.2006, foorumi)
Perustelut: Anssikela.comin foorumille ilmaantui nimimerkki ”Toinen”, joka oli kuullut useilta foorumeilta ja ihmisiltä huhun, että Anssi olisi Lordin kitaristi Amen. Epäilyksiä lisäsi ”Kalman” puuttuminen keskusteluun, joka alkoi uhkaavasti lähestyä totuutta. Jos et usko, lue itse!

Vuoden puolustuspuheenvuoro: nimimerkki Olavi (7.2.2006, foorumi)
Perustelut: Vuoden miessolisti-Emman saajaksi Anssin kanssa ehdolla ollut Olavi Uusivirta sattui paikalle, kun hänestä käytettiin ilmaisuja ”renesanssi-ihminen”, ”aikamme Saarikoski” ja ”nero”. Mitä siitä seurasi, lue se täältä. (Muut ehdokkaat olivat Antti Tuisku ja Kari Tapio, joista jälkimmäinen vei pystin.)

Vuoden valitus: Antilla on asiaa -kommenttiraita (keikkapäiväkirja: 21.-24.9.2006, Viking Isabella)
Perustelut: Antti havainnoi Viking Isabellan nelipäiväisellä risteilykeikalla mm. seuraavanlaisia asioita: ”[Anssin] hytin kaikennähneiltä seiniltä huokuu asumuksen edellisen asukin, hevoskuiskaaja Kari Vepsän voimakas ja puhutteleva läsnäolo”, ”[Antin] hytin ulkopuolella ulisevat orgaaniset maamiinat” ja ”yksi piinaavimmista lavan edessä vellovista elämänmuodoista on alkuihmisryhmittymä, jota kutsuttakoon nimellä Tinkijät (Homo Tinciensis)”

Vuoden nuorisotempaus: Anssi Kela F3 Challenge
Perustelut: Anssi järjesti nuorille lupaaville kuskeille carting-kisan, jonka voittaja pääsi mm. testaamaan F3-autoa. Samalla Anssi tempaisi kilpailulle oman nettisivuston, joka muuna aikana toimii Anssin pienimuotoisen F3-harrastuksen temmellyskenttänä.

Vuoden kulttuuriteko: Kosketuksessa-sarja, Akun Tehdas & Yle Teema
Perustelut: Nykyisellä tv:n musiikillisella köyhäilyaikakaudella on suorastaan korvaamatonta, että joku tallentaa jälkipolville aikamme parhaiden muusikoiden livekeikkoja. Vieläpä sellaisessa kotoisasti raastinrautalampuilla varustetussa ympäristössä, jossa yleisö pääsee lähelle muusikoita nauttimaan pienimuotoisen konsertin intiimistä tunnelmasta. Bändin annetaan soittaa niin kauan kuin he haluavat, ja samalla videoidaan ja äänitetään huolella koko sessio. Hurraa!

Vuoden toivekonsertti: Kosketuksessa (13.11.2006, Akun Tehdas, Ylöjärvi)
Perustelut: Kun järjestäjän taholta oli tullut niinkin tiukka rajoite, että soittaa saa niin pitkään kuin haluaa, bändi teki osansa. Se soitti kolme tuntia, kaikkien aikojen pisimmän keikkansa. Ja mikä parasta – suurin osa keikasta eteni yleisön toiveiden siivittämänä. Lopputulos oli tietysti se, että illan kuluessa soitettiin lähes koko Anssin soolouran tuotanto läpi. Tunnelma oli katossa ja yleisön edustajan mukaan musiikki ”vei kyllä tajunnan aivan jonnekin hämärän rajamaille”. Vielä kerran valtavat aplodit urheille muusikoille!

Vuoden viihdetapaus: Raikulipoika (6.4.2006, Savoy, Helsinki)
Perustelut: Jos täyden katsomon eteen konserttilavalle astelee kaksi komeasti pukeutunutta nuorta herraa, joista toinen soittaa mustaa flyygeliä ja toinen laulaa oopperatulkintaa Simo Salmisen kappaleesta, jotta ”ei ole rahasta kiinni”, ammutaan salin täydeltä serpentiiniä ja tanssitetaan lavan täydeltä kimmeltävävaatteisia sambatyttöjä niin että sulat pölisevät, niin onhan se kunniamaininnan arvoista! Varsinkin kun oopperalaulaja sattuu olemaan A. Kela.

Vuoden kulttuuritapaus: Tatu Tyni (6.4.2006, Savoy, Helsinki)
Perustelut: Savoyn spektaakkelin ehdoton huipentuma nähtiin keikan puolivälissä, kun violetinsävyisen lavan otti haltuun pelkkiin valkoisiin alushousuihin pukeutunut silmänkääntäjä Tatu Tyni valkoisine munannäköisine palloineen. Ohjelmanumerona oli pallojen kätkemistä, jota kesti ikuisuuden. Tv-katsojille kerrottakoon, että koosteessa näytettiin vain puolet tästä henkeäsalpaavasta draamasta. Uskomme, ettei kukaan kyseenalaista titteliä.

Vuoden cover-tapaus: CoverClub (5.8.2006, Siuntio Sunplugged)
Perustelut: Siuntion Hyvinvointikeskuksen 300-paikkainen ravintola oli loppuunmyyty jo tunteja ennen keikkaa, eikä mikään ihme. Lavalle nousi Anssin lisäksi solisteiksi Ile Kallio, Kaija Kärkinen, Mikko Kuustonen ja Pentti Hietanen. Meno oli hirmuinen ja valomerkkiin mennessä oli esitetty yhteensä 21 coveria.

Vuoden kunnianhimoisin cover: Smoke On The Water (5.8.2006, CoverClub, Siuntio Sunplugged)
Perustelut: Anssi aloitti CoverClubin akustisella tulkinnalla tästä kaikkien tuntemasta Deep Purple -hitistä. Pakko myöntää, että tulkinta kalpeni pahasti, kun kaksimetrinen Pentti Hietanen saapui lavalle karjumaan oman sähköisen versionsa samasta kappaleesta. Oopperalaulajaa on paha päihittää, saati sitten originaalia versiota. Rohkea yritys silti!

Vuoden lunttilappucover: Muisto vain jää (19.8.2006, Heinola Sinfonietta Rock)
Perustelut: Konserttien lopuksi rock-kukkonelikko otti mikrofonit kauniisiin käsiinsä ja luikautti yhteisvoimin ”koko viikon harjoitellun” ikivihreän kappaleen Muisto vain jää. Keikan jälkeen Anssi totesi kuulleensa sen juuri ensimmäistä kertaa, mistä syystä hän heiluikin lavalla lunttilappu kädessään. Tunnelma oli hilpeä.

Vuoden odotetuin cover: Lähtö (6.4.2006, Savoy, Helsinki)
Perustelut: Tätä on kerta kaikkiaan toivottu niin monesti ja kauan. Nyt se vihdoin kuultiin, versio oli kaiken odotuksen arvoinen ja pääsi vielä telkkariinkin! Pekka Kuusisto huudatti urkuja, Anssi soitti akustista kitaraa ja lauloi. Juha Kela väijyi esitystä taustascreeneiltä.

Vuoden biisiharvinaisuus: Väärällä tiellä (13.11.2006, Akun Tehdas, Ylöjärvi)
Perustelut: Kesken Ylöjärven Kosketuksessa-spektaakkelin, ilman mitään varoitusta, Anssi kertoi tehneensä ensimmäisen biisinsä aika tarkalleen 20 vuotta sitten ja alkoi soittaa sitä! Bändi liittyi mukaan soittoon. Kaikkien aikojen biisilegendasta kuultiin vain ensimmäinen säkeistö.

Vuoden biisiversiointi: Suuria kuvioita -bluegrassversio (13.11.2006, Akun Tehdas, Ylöjärvi)
Perustelut: Tällaiselle kategorialle on tilausta, sillä biiseistä on taas pitkästä aikaa alettu tehdä selkeästi erilaisia versioita. Ylöjärven Suuria kuvioita nousi ykköseksi jo spiikkinsä ansiosta, jossa Anssi lausui, että mikäli jollain on ilmavaivoja, ne sopivat erittäin hyvin tämän biisin tunnelmaan. Foorumilla kommentoitiin näin: ”biisi kulki kuin villihevoslauma”, ”vatsalihakset oli ihan krampilla”, ”Suuria kuvioita ja 1972 varastivat shown” ja ”tuollaisten versioiden takia kannattaa matkustaa pitemmältäkin”.
Bubbling under:
– 1972:n bossa nova -versio (13.11.2006, Akun Tehdas, Ylöjärvi) Foorumilla kommentoitiin: ”Eikös se ollut tämä biisi missä Ville soitti pilliä ja Anssin huokaili gigolon lailla?”, ”Mikä tahansa ruotsinlaiva palkkaa teidät tuuraamaan bulgarialaista vakibändiään, kun kuulee tuon version biisistä.”
– Mikan faijan BMW -orkesteriversio (19.8.2006, Heinola Sinfonietta Rock), uusi ja toimiva sovitus, vaikkei ilmeisesti ihan se versio, joka Mikan faijan BMW:stä piti muinoin levyttää jousien kanssa.

Vuoden paskin keikkaspiikki: Anssin kukituspuheet (19.8.2006, Heinola Sinfonietta Rock)
Perustelut: Tunnetuilla supliikkimiehillä, Ilkka Alangolla ja Anssilla, oli tiukka kisa siitä, kumpi lausuu Heinola Sinfonietta Rock -illan paskimman spiikin. Emme tiedä kumpi lopulta voitti kisan, mutta meillä on selkeä näkemys asioiden oikeasta tolasta. Rokkarinelikon noustessa ensimmäisen keikan jälkeen lavalle vastaanottamaan auringonkukkapuskiaan Anssi tuumasi tämän kokoonpanon – Anssin, Ilkan, Timo Rautiaisen ja Samuli Putron – olevan kuin ABBA. Toiseen kukituksessa hän tuumasi, että koska nimi ABBA tuli kyseisen bändin jäsenten etunimistä, niin tässä olikin nyt lavalla AITS.

Vuoden bändi: Heinola Sinfonietta -orkesteri (19.8.2006, Heinola Sinfonietta Rock)
Perustelut: Heinolan konserttien klassisen musiikin osuuden hoiti Heinola Sinfonietta, jossa on noin 45 soittajaa Suomen ja Pietarin konservatorioista sekä muutama musikantti kauempaa Euroopasta. Kapellimestarina virolainen Mikk Murdvee ja terästyksenä rumpusetti sekä Marzi Nymanin kitara. Ei hassumpi taustabändi, mutta ehkä hiukan työläs roudattava kiertuetta ajatellen.

Vuoden omituisin keikkapaikka: Awalon (11.2.2006, Espoo)
Perustelut: Keikkapäiväkirja kertoo: ”Awalon on pizzeria. Keskellä huonetta on pieni tanssilattia ja matala lava, jolle mahtuu juuri ja juuri kaksi henkilöä. Täälläkö meidän pitäisi soittaa?” Puoliltaöin, kun keikan pitäisi alkaa, tulee kuulutus, että Anssi Kela lavalla puoli yhdeltä, jeejee! Infernaalisen kovaa meteliä soittava DJ pistää peliin salaisen aseensa, Katri-Helena-potpurin ja ihmiset sullovat lisää persiljaa korviinsa. ”Tilanne ei siis enteile kovinkaan kuninkaallista keikkaa. Yllättäen sellainen kuitenkin saadaan! Väkeä on liikenteessä kiitettävästi ja kritisoimani puitteet ovat kieltämättä omiaan luomaan tiiviin tunnelman. Soittokin kulkee. Keikan jälkeen takahuoneessa puhutaan kyseessä olleen jopa yksi kaikkien aikojen parhaita esityksiämme. Eipä olisi etukäteen uskonut!”.
Bubbling under: Länkkäri (10.3.2006, Länsimäki/Vantaa), jossa oli Awalonin jälkeen pikkuruisin lava ikinä. Vieläpä L:n muotoinen. Suurta hupia oli katsella, miten Andy änkesi kolmen soittajan takaa rytmiryhmän luo keikan aikana. Länkkäriin kuului myös tikanheittoa ja karaokea sisältänyt pubiosasto.

Vuoden omituisin konsertti: Avanti! Love (18.11.2006, Kaapelitehdas, Helsinki)
Perustelut: Anssi on tänäkin vuonna ollut monessa sopassa mukana, mutta tämä tapaus vie voiton 6-0. Klassisen musiikin orkesteri Avanti! järjesti poikkimusiikillisen Rakkaus-teemaisen tapahtuman Helsingin Kaapelitehtaalla. Ensimmäinen puoli tuntia sisälsi korkeakulttuurista naislaulu-ulinaa ja loppukeikan aikana salissa kuunneltiin Anssin kahden biisin lisäksi englanninkielistä harppumusiikkia, saksankielistä eunukkilaulua, Kari Peitsamoa kuorotulkintana, Jukka Poikaa ihan itsenään, Tapio Liinojan laulamia kansanlauluja sekä hännänhuippuna kappale nimeltään Kaarlo ja Kerttu, jonka aikana heikkohermoisimmat viimeistään pakenivat paikalta.

Vuoden herkku: Mehu ja piparit (6.4.2006, Savoy, Helsinki)
Perustelut: Ennen kuin Savoyn musiikillista kattausta alettiin suunnitella, Anssi oli päättänyt, että keikan jälkeen tarjoillaan Man On The Moon -elokuvan inspiroimana mehua ja pikkuleipiä kaikille. Näin myös kävi, Savoyn aulassa oli ruuhkaa ja ai että oli hauskaa, mukavaa ja herkullista! Paras keikan lopetus ikinä!
Bubbling under:
– Porkkanat, viinirypäleet, omenat, kookospähkinä ym. (13.11.2006, Akun Tehdas, Ylöjärvi), joita bändi kaivoi jääkaapin loputtomista kätköistä ja leikitteli mm. rouskuttamalla porkkanaa mikrofoniin sekä heittelemällä viinirypäleillä toisiaan ja yleisöä.
– Viinirypäleterttu lautasella (21.4.2006, Kultuurikeskus Kiva, Salo), jonka Anssi antoi encoren aluksi yleisölle kiertämään.

Vuoden inspiroivin bändin taholta tullut äännähdys: Antin hyräily (31.3.2006)
Perustelut: Tampere-talon Sorsapuistosalin keikalla kuultiin ensimmäinen soolobändiversio Tähtilaulusta, jota Antti oli Anssin mukaan hyräillyt bussissa. Sittemmin Tähtilaulusta saatiin nauttia useilla keikoilla vuoden mittaan ja se kehittyi bändin mielestä enemmän musiikin suuntaan ja kuulosti yleisön todistajanlausuntojen mukaan harvinaisen komealta.

Vuoden hiuskuontalo: Ville Kela (14.4.2006, Raumanlinna)
Perustelut: Kuva Raumanlinnan keikalta. Keikkapäiväkirja kertoo: ”Villen jakaus riistäytyi keikalla lopullisesti hallinnasta Kahden sisaren aikana. Esitys jouduttiin miltei keskeyttämään koko orkesterin nauraessa itseään tärviölle.” Ei lisättävää!

Vuoden tyylikkäin pukeutuja: Anssi Kela
Perustelut: Lista-ohjelmassa (8.2.2006), Emma-gaalassa (4.3.2006) ja Savoyssa (6.4.2006) Anssi esiintyi tyylikkäästi mustaan pukuun ja kravattiin pukeutuneena. Erityiset tyylipisteet näistä esiintymisistä ensimmäiselle, jossa Anssi esitti Johnny Cashin Man In Black -kappaleen Martinillaan. Anssin pukeutumislinja on ollut muodikkaan musta jo monen vuoden ajan.

Onnittelut kaikille mainituille tasapuolisesti! Ja nyt, keskittykäämme tarkkailemaan vuotta 2007!