Anssi perusti oman kanavan YouTubeen

Vaikka Anssi on keikkatauolla, hän tarjoaa silti uusia elämyksiä musiikkinsa ystäville. Levylaulaja on rekisteröitynyt YouTubeen, jonne käyttäjät voivat ilmaiseksi ladata omia videopätkiään kaikkien nähtäväksi. Ja kuten niin monesti keikoillakin, Anssi huomioi myös videoiden valinnassa yleisön toiveita.

Kanavan videotarjonnan avasi 10.1. Mikan faijan BMW. Video oli nauhoitettu edellispäivänä Kaapelitehtaan treenikämpällä, jossa Anssi jammaili Antti K:n, Kellyn ja lap steelin kanssa. Samalla anssikela.comin foorumille avautui äänestys, jossa foorumilaiset saivat äänestää seuraavaa versioitavaa kappaletta.

Äänestyksessä kilpaili neljä omaa tuotantoa olevaa biisiä. Anssin eniten radiossa ja keikoilla puhki soitettu kappale Milla sai vain yhden äänen. Rva Ruusunen ja Kaatuneiden muistolle keräsivät kiitettävästi kannatusta, mutta voittajaksi selviytyi kuitenkin nelikon vanhin laulu, Karhun elämää.

22.1. Anssi täräytti Karhun elämää -versionsa näkyville ja kaikkien yllätykseksi se oli nauhoitettu lähes kymmenen vuotta sitten – 20.6.1997 Vihdin treenikämpän pihassa – ja siinä esiintyy akustisesti Pekka ja Susi. Antti Nieminen soittaa punaisen pakettiauton perällä olevaa harmoonia, Petri Prauda bouzoukia, Ville Kela banjoa ja Anssi akustista kitaraa. Tunnelma on kesäinen ja hilpeä.

Foorumilla videot ja YouTube-idea ovat herättäneet ansaittua ihastusta. YouTubeen on kirjautunut kahdeksan kanavan tilaajaa, mutta muutkin ovat vierailleet sivulla ahkerasti. Tällä hetkellä neljä päivää vanha Karhun elämää -video on katsottu 160 kertaa ja pari viikkoa netissä ollut Mikan faijan BMW on pyörinyt jo 973 kertaa tietokoneiden ruuduilla.

Anssi on pyytänyt kuulijoiltaan toteuttamiskelpoisia videoideoita. Toivelistalla on mm. erityylisiä versioita soolouran kappaleista, Pekan ja Suden tuotantoa sekä coverkappaleita, eli vain hiukan perinteistä viritetympää keikkatoivetavaraa. Yhdeksännen Hetken ja Rod of Moses -yhtyeen keikkataltioinnit eivät ilmeisesti olleet riittävän realistisia toiveita, kuten eivät tekijänoikeuksien takia pannassa olevat coverkappaleetkaan, mutta kaikkien soitonharrastajien iloksi kitaramaestromme on luvannut toteuttaa ”kuumottavan tiluttelu-opetusvideon”. Uusien biisiversiointien lisäksi levylaulaja on suunnitellut YouTubessa julkaistavaksi ainakin formularaportteja, videoarkiston aarteita ja jo pitemmän aikaa julkaisukanavaansa etsinyttä poliittista (anti)huumoria.

Anssin YouTube kanava löytyy osoitteesta www.youtube.com/anssikela. Videotoiveita voi esittää foorumilla. Jäämme jännityksellä odottamaan seuraavia videoita!

P.S. YouTubesta löytyy myös muutama Anssin keikkataltiointi: neljä bändibiisiä 3.12.2005 Seinäjoki Areenalta ja legendaarinen 23.8.2001 Olympiastadionilla Alexandran kanssa esitetty Puistossa, jolla on jo yli 4600 katsojaa!