Anssin sanoittama biisi Katri Ylanderin albumilla

Syksyn 2005 Idols-kisan kärki on julkaissut tänä keväänä debyyttilevyjään ja nyt on vuorossa Ilkka Jääskeläisen jälkeen kakkoseksi tullut Katri Ylander. Tänään 14.6. julkaistu levy on nimetty artistin mukaan.

Katrin levyn tekijätiedoista löytyy hämmästyttävän paljon tuttuja nimiä. Anssi on kirjoittanut sanat kappaleeseen Hyvästit ja huutomerkit, jonka ovat säveltäneet Patric Sarin ja Jukka Immonen. Katri kommentoi nettisivuillaan Anssin tekstiä näin: ”Mahtava biisi jonka sanoihin on helppo samaistua, niissä kun on omanlainen ”vipu”.” Anssi myös soittaa levyversion kitarat. Muita kappaleen musikantteja ovat mm. Antti Karisalmi (basso) ja Kelly Ketonen (rummut).

Hyvästit ja huutomerkit -kappaleen lisäksi kaksi muutakin levyn raitaa on tuotettu Jukka Immosen Fried Music -studiolla: Vuorollaan ja Mansikkamäki. Molemmissa musisoivat mm. Antti ja Kelly sekä Jukka, joka soittaa pianoa ja Wurlitzeria. Anssi soittaa Mansikkamäen mukavankuuloiset kitarat. Mansikkamäen sävellys on peräisin Lasse Kurjen kynästä.

Stella-yhtyeen sävellyksiä ja sanoituksia levyllä ovat Katrin versio Piste-kappaleesta ja yksi bändin vanhempi levyttämätön biisi. Sanoituksia levylle ovat tehneet myös Petri Munck ja Edu Kettunen, yhden mieheen kumpikin. Levyn tuotantopäällikkönä toimi Sony BMG:ssä vaikuttava CMX:n kitaristi Janne Halmkrona. Tiimi on siis varsin nimekäs ja Katri on syystäkin tyytyväinen.

Katrin nettisivuilla www.katriylander.fi kuvaillaan uutta levyä sanoin ”herkkä, tunteikas mutta samalla voimakas pop-albumi” ja jotkut biisit kuulostavat kieltämättä erittäin lupaavilta. Puolen minuutin näytteitä kappaleista voi käydä kuuntelemassa täällä. Samoilta sivuilta löytyy muutakin lisätietoa, kuten Katrin kuvailut levyn kappaleista.