Anssille kaksi voittoa Botniaringiltä

Tämän kesän kotimainen F3-kausi pyörähti käyntiin viime viikonloppuna 13-14.5. Jurvan Botniaringillä. Anssi aloitti kautensa käsittämättömän komeaan tyyliin ja otti voitot molemmista lähdöistä! Kyseessä oli Anssin ensimmäinen F3-sarjan voitto ja samalla myös ensimmäinen tuplavoitto.

Botniaringin lauantai oli varattu aika-ajoille, eivätkä ne menneet Anssin kohdalta aivan putkeen. Sateen jälkeen kuivahtanut rata osoittautui hankalan niljakkaaksi eikä auton hallinta ollut helppoa. Tuloksena viides lähtöruutu, johon kuski itse ei ollut tyytyväinen varsinkaan siksi, että Anssin tavoin Koiranen Bros. Motorsportin väreissä ajava Juha Fred ylsi samanlaisella autolla paalupaikalle.

Sadepilviä lipui Pohjanmaan taivaalla myös varsinaisena kisapäivänä sunnuntaina. Aamu alkoi tuulisessa ja kuivassa kelissä. Ensimmäisessä lähdössä Fred jäi starttiruutuun, kun muut kahdeksan ajajaa lähtivät ajamaan kilpaa. Anssi ehti ohitella itsensä kolmanneksi Arto Taimen taakse, kun kärjessä muilta karkuun ajavalta Jari Koivistolta puhkesi rengas. Anssi taisteli vimmatusti kärkipaikasta Taimen kanssa, mutta ohituspaikkaa ei löytynyt. Viimeisen kierroksen alussa Taimi teki pienen ajovirheen, josta Anssi kiitti ajamalla ensimmäiseen formulavoittoonsa. Maaliviivalla nähtiin hillittyä tuuletusta.

Toiseen lähtöön startattiin päivän ensimmäisen kilpailun maaliintulojärjestyksen mukaan, eli Anssi lähti paalulta. Lähdössä Arto Taimi meni kärkeen, mutta Anssi ohitti hänet jo toisella kierroksella. Pian tämän jälkeen taivaalta alkoi tulla vettä. Anssi päästi häntä liukkaalla radalla selvästi nopeamman Jari Koiviston ohitseen. Sade loppui yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin ja Anssi lähti metsästämään Koivistoa, joka teki kaikkensa ohituksen estämiseksi. Kisa ratkesi jälleen viimeisellä kierroksella. Anssin pääsi Koiviston rinnalle, Koivisto tukki ohituskaistan, autot osuivat toisiinsa ja Koiviston formula pyörähti. Maaliin tultiin järjestyksessä 1) Anssi Kela, 2) Jari Koivisto. Puhevälit säilyivät pienestä osumasta huolimatta.

Anssi pokkasi viikonlopustaan kaksi valtavaa ykköspokaalia ja toi Koiranen Bros. Motorsport -tiimille sen kaikkien aikojen ensimmäisen tuplavoiton. Levylaulaja on syystäkin iloinen voitoistaan, mutta hänen mielestään parantamisen varaa löytyy, sillä autosta ei ole vielä saatu kaikkia tehoja irti.

Kauden tavoitteistaan Anssi kertoi Etelä-Suomen Sanomille seuraavaa: ”Olisi hienoa, että joka kilpailussa ruutulipun heilahduttua suupielet olisivat korvissa ja tuumaisin, että olipa hyvä kisa. Tämä formulan ajaminen on minulle kuitenkin vain harrastus ja odotan viettäväni sen parissa hyviä ja ikimuistoisia hetkiä.” Nähtäväksi jää, kasvaako nälkä syödessä, sillä kauden aloitus oli erittäin lupaava!

Seuraava Formula kolmosten kisaviikonloppu ajetaan Alastarossa 27.-28.5.

Anssin edesottamuksia F3-sarjan tiimellyksessä voit seurata parhaiten täällä.