Anssi ajaa F3-sarjassa ja etsii uusia kykyjä

Tänä kesänä Anssi istahtaa jälleen F3-auton ratin taakse ja ajaa SM-sarjaa kuutena viikonloppuna. Lisäksi levylaulajamme on pistänyt pystyyn uusia ajajalupauksia etsivän Anssi Kela F3 Challenge -kartingkisan.

Vuoden 2004 SM-sarjan viidenneksi sijoittunut Anssi on jälleen kiinnitetty Koiranen Bros. Motorsport -tiimin kuskiksi. Toinen tallin ajaja on Juha Fred. Viime vuonna Koiraset keskittyivät pelkästään Euroopan Formula Renault -sarjaan ja Anssin oli tyytyminen pariin Suomen radoilla ajettuun kisaan Audilla ja Porschella. SM-sarja käynnistyy toukokuun puolivälissä ja jokaisena viikonloppuna ajetaan kaksi lähtöä. Kahtena kisaviikonloppuna vieraillaan Viron radoilla. Aikataulu näyttää tältä:

13.-14.5. Botniaring
27.-28.5. Alastaro
10.-11.6. Tallinna
01.-02.7. Pärnu
12.-13.8. Kemora
01.-02.9. Ahvenisto

Anssi Kela F3 Challenge -kisa julistettiin alkaneeksi toukokuun alussa. Kyseessä on Anssin järjestämä kartingkilpailu maamme nuorille lupaaville kuskeille. Taustalla on Anssin oma ja sittemmin toteutunut lapsuuden haave päästä formulakuskiksi. Nyt hän haluaa antaa saman mahdollisuuden tosissaan moottoriurheilusta kiinnostuneelle harrastajalle – kilpailun pääpalkintona on nimittäin testiajo Koiranen Bros. -tallin F3-autolla, ilmainen kuljettajanpaikka ensi kesän Leopard Cup -kartingsarjaan ja ajovarusteita.

Kilpailu käynnistyy karsinnoilla, joita voi ajaa kuudella radalla toukokuun aikana. Jokaisen radan kymmenen parasta aikaa ajaneet kuskit jatkavat semifinaaleissa ja semifinaalien kaksi parasta etenee finaaliin, joka ajetaan 4.6. Helsingin Kart’In Clubilla. Tulevalta formulatähdeltä vaaditaan kilpailuun osallistuakseen vähintään 16 vuoden ikää.

Katso tarkemmat ohjeet Anssi Kela F3 Challengesta ja lisätietoja F3-sarjasta anssikela.comin uusilta F3-sivuilta osoitteessa www.anssikela.com/f3!