Anssin Rakkaus on murhaa -levy julkaistaan 19.10.

Nyt se on varmaa! Anssin kolmas soololevy on pitkällisen studiouurastuksen jälkeen saatu valmiiksi ja se julkaistaan 19.10.2005. Levyn nimeksi annettiin sen työnimenäkin käytetty Rakkaus on murhaa. Albumille valittiin seuraavat kymmenen biisiä:

1. Joki
2. Jennifer Aniston
3. Huoneessa
4. Karhusaari
5. Rock-unelma
6. Kaveria ei jätetä
7. Rakkaus on murhaa
8. Älä mene pois
9. Hakaniemen harmaa mies
10. Insomnia

Harkinnassa olleista biiseistä pois jäivät siis Murhaballadi, Lähellä sua, Parempi mies ja ”En kaipaa sua” (eli ”Iines-biisi”). Lähellä sua lienee jäänyt pois syystä että sen väliosa kierrätettiin Rakkaus on murhaa -kappaleen introna. Parempi mies oli ehkä tyylillisesti turhan erikoinen. Anssin mielestä ”köykäinen välityö” ”En kaipaa sua” joutui sensuuriin biisintekijän itsensä toimesta, jotta siitä muodostuisi edes jotenkin legendaarinen. (Kts. foorumin Adressi.) Murhaballadi oli alun perinkin hankala tapaus, sillä Anssi halusi tehdä siitä erilaisen version kuin mitä keikoilla on kuultu. Siihen harkittiin jousiakin. Viimeisten tietojen mukaan Pekka Kuusisto kutsuttiin studiolle soittelemaan Murhista ja tarkoituksena oli kokeilla, miten kappaletta tulisi lähestyä.

Rakkaus on murhaa -albumi julkaistaan perinteisen cd-formaatin lisäksi myös Dual Disc -formaatissa, johon tulee varsinaisen cd:n toiselle puolelle videomateriaalista koostettu dvd. Tältä dvd:ltä löytyy Murhaballadin ja Rakkaus on murhaa -nimibiisin studiossa soitetut akustiset liveversiot ja Tuusulan kirkossa Pekka Kuusiston kanssa soitettu lap steel -liveversio Mikan faijan BMW:stä. Suurella todennäköisyydellä studiolivet on myös soitettu Pekka Kuusiston seurassa, jolloin niiden voisi odottaa olevan Tuusulan liveversioiden tyylisiä – tajunnanräjäyttäviä. Dvd:ltä löytyy myös puolen tunnin verran studiossa kuvattua videota levyn teosta ja koko albumi 5.1 -tilavaikutelmaan levitettynä.

Tämä paketti tulee siis kauppoihin 19.10. Kuukautta ennen albumia on tarkoitus julkaista levyn toinen single, Jennifer Aniston. Valinta osui Jenniferiin syystä että ”lenseän Karhusaaren jälkeen tuntui kivemmalta julkaista nopea ja rokkaava biisi”. Myöhemmin syksyllä julkaistavaksi kolmossingleksi on tulossa levylaulajan lausunnon perusteella erittäin todennäköisesti Rakkaus on murhaa.

Lopuksi vielä onnittelut niille asiantunteville 29,5 prosentille galluppiäänestäjistä, jotka veikkasivat tammikuussa 2004, että Anssin seuraava albumi ilmestyy syksyllä 2005. Kyseinen vaihtoehto oli suosituin, eikä suotta – se oli faktaa!

Luonnehdintoja tulevan levyn biiseistä löytyy virallisesta ja epävirallisesta studioraportista.