Pro Fideltä uusi levy 27.8.

Suomen vanhin kristillinen rock-yhtye Pro Fide julkaisee uuden levyn 27.8.2005. Bändin 12. pitkäsoiton nimi on Uudelle ladulle. Levyltä löytyy uusien studiossa äänitettyjen kappaleiden lisäksi myös neljä livebiisiä.

Ensimmäinen syy, miksi Harhaa.com on erityisen kiinnostunut Pro Fidestä, on se että Anssin isä Juha Kela soitti koskettimia yhtyeessä 70- ja 80-luvuilla. Hänen kädenjälkensä näkyy myös Pro Fiden uudella levyllä; yksi neljästä keikoilla äänitetystä kappaleesta on hänen viimeiseksi jäänyt sävellyksensä ja sanoituksensa Jeesus jos huomaat.

Toinen suuri syy kiinnostukseemme on se, että nykyään Pro Fiden riveissä esiintyy Anssin ensimmäisissä bändeissä Yhdeksäs Hetki (1986-) sekä Pekka ja Susi (-1999) vaikuttanut Antti Nieminen. Uudelle ladulle -levyllä hän soittaa koskettimet ja kitaroita.

Levynjulkistuskonsertti pidetään Agricolan kirkon kryptassa ensi lauantaina 27.8. klo 18. Pro Fide kiertää Suomea ahkerasti ja keikkakalenteri löytyy heidän kotisivuiltaan www.profide.net. Sivuilta löytyy myös mm. esittely bändin tuotannosta lyriikoiden ja musiikkinäytteiden muodossa. Sellainenkin yksityiskohta selvisi, että nimi Pro Fide on latinaa ja tarkoittaa ”uskon puolesta”.

Uutisen lopuksi ensimmäinen säkeistö Juha Kelan kappaleesta Jeesus jos huomaat:

Ylitse merten
ylitse maan
sieluni huutaa
mua saavu Jeesus auttamaan
kauaksi kuljin
tielleni jäin
nyt kääntyä tahdon
mä kotiin päin.