Anssi huuliharppuineen Asan levyllä

Kaikessa hiljaisuudessa Anssi on jälleen vieraillut jonkun toisen artistin levyllä. Tällä kertaa hänet voi bongata räp-artisti Asan (ent. Avain) levyltä Leijonaa metsästän, joka julkaistiin 6.4.2005. Anssi soittaa huuliharppua kappaleissa Hidastaa ja Teollisuusalueen lapset. Jälkimmäisessä kappaleessa kitaraa soittaa Redrama. Hidastaa-kappaleen rummuissa on Ville Kela.

Vuonna 2001 Asalta/Avaimelta julkaistiin singlet Roihuvuori ja Yhdes iltaan sekä albumi Punainen Tiili. Anssi vieraili tuolloin Avaimen taustalla kappaleessa Yhdes iltaan, jossa hänen roolinaan oli basson soitto. Biisien yhteiskuntakriittiset sanoitukset ja turvallisesta yhteiskuntamalliajattelusta karkeasti poikkeava ajatusmaailma herättivät huomiota ja kihinää niin hiphop-kulttuurin piireissä kuin laajemmassakin yleisössä ja mediassa. Yhdes iltaan -biisi nostettiin MTV:n vahvaan soittorotaatioon, joka oli kunnioitettava saavutus ottaen huomioon, että kyseessä oli suomen kielellä esitetty kappale. Lisäksi mies keräsi kaksi Emma-ehdokkuutta samaisena vuotena. Nousun keskellä mies ilmoitti kaikkien yllätykseksi purkavansa artistisopimuksen levy-yhtiö Warner Musicin kanssa ja vetäytyi pois julkisuudesta pitkäksi aikaa.

Nyt mies on siis palannut, vaikuttaa Asa-nimellä ja on työstänyt yhdessä tuottaja Jukka Immosen kanssa uuden albumin, jolta on julkaistu kaksi singleä: Leijonaa metsästän ja Hidastaa. Ensiksi mainittu julkaistiin kesäkuussa 2004 ainoastaan Posse-lehden kylkiäisenä ja jälkimmäisestä tehtiin ainoastaan radiopromo. Hidastaa on soinut jonkin verran radiossa mm. YleX:llä. Albumi julkaistiin yhteistyössä Fried Recordsin kautta (www.fried.fi). Nostetta ja tuntumaa Asa on saanut keikkailusta Redraman ja Davon kanssa, joiden kanssa kiertue on osunut niin Roskildeen, Keski-Eurooppaan kuin Porin Jazziin.