Anssilla uusi aprillisivuprojektibändi

Näin keikkatauon aikana Anssin bändin jäsenet ovat aktivoituneet siviilibändiensä parissa ja nyt Anssikin on saanut kipinän perustaa uuden sivuprojektibändin, joka edustaa levylaulajallemme epätyypillisempää musiikkisuuntausta eli elektropoppia. Edellisestä Anssin sivubändiprojektista on kaksi vuotta, tuolloin Greetings From New Jersey -kokoonpano kiersi menestyksellisesti esittämässä Springsteenin musiikkia.

Uuden bändin kahdesta virallisesta jäsenestä toinen on Lemonator-mies Ripa ”Risto” Eskolin, joka on kunnostautunut viime aikoina mm. Bilmon ja Holster Vanin taustavaikuttajana. Anssin kanssa hän on tehnyt yhteistyötä viimeksi Nummela-levyn yhtenä tuottajana. Ripalla on myös elektronisemman musiikin kokemusta yhtyeestä nimeltään Accu, jonka vuonna 2002 julkaistulta debyyttilevyltä löytyy erään arvion mukaan ”downtempoa, groovea, breakbeatiä, poppia, psytrancea ja jopa rockia”. On vielä täysin hämärän peitossa, voidaanko uudelta yhtyeeltä odottaa tismalleen samaa tyyliä.

Mutta yksi ainakin on varmaa, nimittäin yhtyeen nimi, joka on komealta kalskahtava: Anselmi Avaruusapinan Universumi. Anssin mukaan levyjen tekeminen ei ole bändin ensisijainen tavoite, vaan he aikovat harrastaa rentoa keikkailua kesän aikana ja viihdyttää ihmisiä hyvällä ja tanssittavalla musiikilla. Biisejä on kuulemma tehty yhdessä jo useita, mihin syynä lienee se, että sanoituksia kappaleissa ei pääasiallisesti ole. Anssihan valmistelee tällä hetkellä myös omaa kolmatta Anssi Kela -albumiaan, eikä sanoittaminen tunnetusti ole hänen leipälajinsa. Jo Pekan ja Suden aikoina hän totesi sanojen olevan vain toissijaisia musiikkiin verrattuna ja teki sanoituksia vain siksi, että niitä piti olla. Nyt niistä on vihdoin luovuttu ja tunnelmat ovat kuulemma hyvinkin vapautuneet.

Harhaa.comin tutkivan journalistin taannoin (kts. uutinen 16.12.04) havaitsema Ripan tuuheiden katu-uskottavien viiksien kasvattaminen liittyy ilmeisesti vain ja ainoastaan bändin ulkonäkövaatimuksiin. (Vahvistamattomien tietojen mukaan Ripalla on jo partakin!) Anssista meillä ei ole viimeaikaisia näköhavaintoja, joten voimme vain esittää sivistyneitä arvauksia hänen ylähuulensa tilasta. Apinateemaa Anssi on tiettävästi sivunnut urallaan vain Mikan Faijan BMW -videon yhteydessä.

Anselmi Avaruusapinan Universumin keikkakokoonpanosta ei ole vielä mustaa valkoisella, mutta W-tyylin velvoitteista tällä viikolla vapautunutta Zarkus Poussaa on alustavasti pyydetty mukaan perkussionisti-vokalistiksi. Festarikeikoille on tarkoitus sännätä kesällä, mutta vain siinä tapauksessa, että järjestäjät pystyvät takaamaan vähintään 30 asteen lämpötilan lavalla myös sateisissa oloissa. Tämä siksi, että esitykseen kuuluu ilmeisesti jonkinlainen uimaperformanssi.

Tulevaa tyyliä voi arvailla vaikka jo tänään, kun Accu esiintyy Funky Elephant Festivalissa Tavastialla. Anselmi Apinan Universumi ei tapahtumaan lähtenyt mukaan vaan tähtää vasta ensi vuoden Baby Elephant Tourille. Lue lisää elefanteista.

Lopuksi vielä Anssin vastaukset muutamaan mieliämme kaihertavaan kysymykseen:

Mistä nimi Anselmi Avaruusapinan Universumi on peräisin?
Anselmi Avaruusapina oli ammoisina aikoina Kössi Kenguru-ohjelman hahmoja ja lapsena minua kiusattiin tällä nimellä. Kymmenkunta vuotta sitten minua lähestyttiin Otavan kirjakustantamon taholta ja kysyttiin, josko Karhun elämää -kappaleen voisi julkaista nuotteina yläasteen musiikinkirjassa. Myönsin luvan ja kun tiedusteltiin, että mitä copyright-kohtaan merkitään, niin ilmoitin, että Anselmi Avaruusapinan Universumi. En tiedä miksi. Kadun tekoani.

Onko biisien sanoittaminen liian vaikeaa?
Ainakin minulle on. Joidenkin mielestä se on varmaankin helppoa. Minä taidan olla aivan väärissä hommissa.

Onko vesi mielestäsi jännittävä elementti?
Eipä kai. Taidan nauttia vedestä elementtinä nykyisin eniten lojuessani vaahtokylvyssä. Suomessa vesi ei ole koskaan sopivan lämmintä, joten en ole uinut kotimaan vesissä varmaankaan lähes kymmeneen vuoteen. (Hyvä veden lämpötila on n. 37 astetta, koska se on ihmisen ruumiin lämpötila – ihminen viihtyy.)

Mikä on viiksien merkitys musiikille?
Ilman viiksiä ei ole musiikkia.

Suosikkieläin?
Kaskelotti.

PS. JOS JOKU PITÄÄ TÄTÄ UUTISTA TÄYTENÄ APRILLIPILANA, HÄN EREHTYY! Ainut selkeä epäfakta yllä olevassa jutussa on se, ettei Anselmi Avaruusapinan Universumi -nimistä yhtyettä ole (tietääksemme ainakaan vielä) olemassa, joten myös kaikki yhteydet siihen ovat keksittyjä. Esimerkiksi Baby Elephant Tour ja Ripan kasvokarvoitus ovat oikeasti olemassa. Myös Anssin haastattelu on aivan todellinen ja vastaukset hän kirjaili tietämättä aprilliuutisesta yhtään mitään.