Maksamme velkaa -singlet nyt myynnissä

Aasian katastrofialueelle voi nyt lahjoittaa varoja ostamalla Maksamme velkaa -hyväntekeväisyyssinglen, joka on julkaistu tänään 26.1.2005. Tänään ilmestyi myös toinen suomalaisten muusikoiden Aasian auttamiseksi tekemä single Ile Kallion biisistä Nojaa minuun. Molempien levyjen tukkuhinta menee lyhentämättömänä avustustyöhön SPR:n ja Unicefin kautta.

Maksamme velkaa äänitettiin 12. tammikuuta. AAA 2005:ksi (Artistit Auttavat Aasiaa) nimetyssä ryhmässä oli mukana iso joukko artisteja: Martti Syrjä, Anssi Kela, Maija Vilkkumaa, Toni Wirtanen, Timo Rautiainen, Irina, Jonsu (Indica), Ilkka Alanko, Kalle Ahola, Hanna Pakarinen, Pauli Hanhiniemi, Timo Kotipelto, Jussi (Uniklubi), Heinie & Maritta (Bitch Alert), Anton (Feiled), Ville Leinonen, Juha Lehti, Juha Torvinen, Aku Syrjä ja Sami Ruusukallio. Kappaleen tuottajina toimivat Tomi Pietilä ja TT Oksala. Singlen julkaisee Poko Rekords. Kyseessä on jo toinen Juice Leskisen 1985 tekemästä Maksamme velkaa -kappaleesta levytetty hyväntekeväisyysversio. Aiemmalla kerättiin 80-luvun puolivälissä varoja Afrikan nälänhädän uhreille.

Singlen tukkuhinta on 3 euroa ja se menee kokonaisuudessaan Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Tavoitteena on ainakin 50 000 euron tuotto. Kaikki projektiin osallistuneet ovat tehneet osuutensa veloituksetta. Juicen toivomuksesta Teosto on vapauttanut singlen tekijänoikeusmaksuista ja CD-Linja Oy valmistaa levyt ilmaiseksi. Myös studiot (Akun Tehdas ja Finnvox) ovat tarjonneet tilansa käyttöön veloituksetta, samoin Legenda Oy joka tekee singlen teosta dokumenttivideon.

Kaupoissa Maksamme velkaa -single näyttää maksavan 3,66-3,99 euroa, mikä saattaa herättää Aasiaa avustamaan lähteneen levynostajan epäluulot. Harhaa.comin tutkiva journalisti selvitti, että myyntisinglen hintaan lisätään 0,66 euroa arvonlisäveroa, joka on normaalit 22% tuosta 3 euron tukkuhinnasta. Tämän voi jokainen ostokuitistaan tarkistaa. Myös 3,99 euron hinnalla myyvät levykaupat (mm. Anttila ja Free Record Shop) kertovat myyvänsä singleä katteettomasti. Epäselväksi jää kuka nuo väliin jäävät kolmisenkymmentä senttiä saa, mutta niitä ei taatusti kukaan voitokseen kerää. 3,66 euron hintaisia singlejä saa tällä hetkellä ainakin Helsingin keskustan Sokoksesta. Tarkempaa tietoa singleprojektissa korvauksettomasti mukana olleista löytyy levyn takakannesta.

Lue lisää siitä, miten jokaisesta singlestä SPR:n katastrofirahaston kautta Aasian ohjattavat 3 euroa käytetään.