Anssi mukana hyväntekeväisyyssinglen teossa

Suomalaiset muusikot seuraavat ulkomaisten kollegojensa jalanjälkiä ja tekevät singlen, jolla tullaan keräämään varoja Aasian katastrofiapuun.

Singlen tekoon on lähtenyt tamperelainen levy-yhtiö Poko Rekords, joka teki hyväntekeväisyyssinglen myös vuonna 1985, jolloin kertyneillä tuotoilla autettiin Afrikkaa SPR:n kautta. Tuolloiselle singlelle levytetystä Juice Leskisen Maksamme velkaa -kappaleesta tehdään nyt päivitetty versio ja single kulkee työnimellä ”Maksamme velkaa 2005”.

Lehdistötiedotteen mukaan Pokon toimitusjohtaja Epe Helenius oli ideoinut Maksamme velkaa -singlen uusioversion jo ennen Aasian katastrofia ja vuodenvaihteen tapahtumat tekivät hankkeesta valitettavan ajankohtaisen.

80-luvun singlellä oli äänessä mittava joukko sen aikaisia suomalaisia suuruuksia (mm. Martti Syrjä, Neumann, Ismo Alanko, Pave Maijanen ja Pate Mustajärvi) ja uuteen versioon osuutensa tulevat laulamaan ainakin Anssi, Martti Syrjä, Ilkka Alanko ja Pauli Hanhiniemi.

Maksamme velkaa äänitetään huomenna keskiviikkona ja kauppoihin se yritetään saada mahdollisimman pikaisesti tammikuun aikana. Jäämme siis vielä hetkiseksi jännittämään, miltä tuleva keitos tulee kuulostamaan.