Pieni raportti Semifinalista

Yleisön vaatimuksesta ja yleisen hyvän joulumielen vallitessa Harhaa.comin keikkajournalisti päättää nyt tarjoilla arvoisille lukijoille pienen raportin Semifinalissa 15.12.04 olleesta Holster Vanin ja Public Melodyn keikasta.

Ennakkomainonta oli purrut useampaan henkilöön ja Public Melodyn aloittaessa klo 22.50 porukkaa oli tupa ainakin puolillaan. Bändiin kuului oletusten mukaiset noin neljä jäsentä: kitaristi, kosketinsoittaja, basisti, rumpali, perkussionisti (conga-rummut ym.) ja Saara Metsberg, joka soitti koskettimia ja lauloi. Siis yhteensä kuusi soittajaa.

Noin 40 minuutin setti koostui Saaran tekemistä englanninkielisistä biiseistä. Musiikin tyylisuuntaa voinee parhaiten kuvata sanalla groovaava. Saaran soinnukas ääni ja koskettimien soitto toivat mieleen Norah Jonesin, tuon nuoren jazzahtavan pianonsoittajan, jonka levymyynti lasketaan miljoonissa. Bändinä Public Melody kuulosti erittäin hyvältä, vaikkakin biisien tyyli vaihteli melko paljon. Joukkoon mahtui mm. hiukan ”nopeampi ja kovempi” biisi, bossanovaa ja valssahtava kappale (jota ei tosin ollut sävelletty tälle poppoolle). Erikoisena yksityiskohtana mainittakoon kitaristin apuvälineenä soitossa käytämä tyhjä pullo. Seuraavan kerran Public Melody keikkailee kuulemma helmikuussa, joten kiinnostuneiden kannattaa pitää tuolloin silmät ja korvat avoinna.

Pienen roudaustauon jälkeen lavalle saapui Antti Karisalmen basistoima Holster Van ja yleisö uskaltautui valumaan pari metriä lavalle päin (johtuen ehkä kehoituksesta tehdä niin). Holster Vanissa oli luvatut viisi jäsentä (kts. edellinen uutinen) ja soitto oli edellistä bändiä rokkaavampaa. Tämänkin poppoon lyriikat olivat englanninkieliset. Solisti-biisintekijä Jenny Heinosen heleässä äänessä oli havaittavissa hienoista dramatiikkaa, samoin kuin bändin soitossa. Vaikka keikka oli kokoonpanon ensimmäinen, ei suurempaa hapuilua ilmennyt (mitä nyt kitaristi sääti efektejään vähän väliä, mikä kuuluneekin rock-kitaristin velvollisuuksiin). Lavalla oli siis asiansa osaavia muusikoita. Tästäkin huolimatta Anttia keikka kuuleman mukaan jännitti normaalia monin verroin enemmän. Kymmenen biisin sekaan mahtui mukavan erilaisia kappaleita, mm. pari iloisen pirskahtelevaa biisiä ja yksi viipyilevän harras tilitysbiisi. Eturivissä yleisön joukossa oli havaittavissa pientä tanssahteluakin.

Liekö mainostusinto tarttuvaa, sillä Jenny muisti keikan aikana mainostaa Holster Vanin Let me -singleä, jolla on kakkosraitana keikan päättänyt kappale Today. Kyseessä on bändin omakustanne, joten kiinnostuneiden kannattaa kysellä tätä 4 euron hintaista keilausaiheisella kansikuvalla varustettua lätyskää suoraan Antilta (antti@lemonator.net). Levyn äänitys ja miksaus on Ripa Eskolinin käsialaa. Sama mies bongattiin Semifinalin baaritiskin kulmalta ja hänellä oli tuuheat viikset! (Kuulemma henk.koht. syistä, ei minkään viiksikerhon innoittamana.) Holster Vanin tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu keikkoja, joille ei vielä osattu kertoa päivämääriä, mutta ne löytynevät tulevaisuudessa bändin tulevilta kotisivuilta osoitteesta www.holstervan.net. Jälkihuomautus: singlellään Holster Van kuulostaa livesointia popimmalta.

Lopuksi lähes satunnaisesti poimittujen yleisön edustajien lahjomattomia kommentteja. Ensimmäisen yleisön edustajan mielipide kuului vapaasti muisteltuna suunnilleen näin: ”Ihan kiva! Tykkäsin!” (molemmat bändit) ”Tanniininen!” (Holster Van) Toinen kertoili vapaasti suomennettuna pitäneensä varsinkin jälkimmäisestä bändistä, jonka basisti mullisti hänen käsityksensä basisteista. ”Normaalisti basistit seisovat takarivissä paikoillaan ja soittavat, mutta tämä yksilö liikkuikin ja pyrki lavalla takarivistä eturiviin, jopa laulajaa edemmäs!”

Harhaa.com toivottaa molemmille bändeille menestyksekästä jatkoa.