Petri Praudan yhtye Hyperborea julkaisee levyn

Pekan ja Suden riveissä kitaraa soittanut Petri Prauda vaikuttaa nykyään kansanmusiikkia soittavassa Hyperborea-yhtyeessä. Hyperborea julkaisee ensilevynsä keskiviikkona 6.10.2004, jolloin pidetään myös julkaisukonsertti.

HYPERBOREA

Hyberborea kertoo itsestään näin:

”Hyperborea koostuu neljästä taitavasta, monessa liemessä keitetystä nuoresta pelimannista. Kaikilla on kokemusta lukemattomista yhtyeistä ja produktioista, soittotyyleistä maailman eri kolkilta ja festivaaleilta ympäri Eurooppaa. Yhtyeen ohjelmisto (1998-) koostui aiemmin lähinnä ranskalaisesta ja kanadanranskalaisesta sävelmistöstä. Antti Paalasen tultua mukaan vähärivisine haitareineen vuoden 2002 alussa yhtye päätti keskittyä soittamaan perinteistä suomalaista pelimannimusiikkia, aiempia innoittajiaan toki unohtamatta.

Yhtye tulkitsee taiten valittuja polkkia, sottiiseja, polskia ja muita perinteisiä tanssisävelmiä mehevällä svengillä ja tyrmäävän tanssittavalla otteella omien sävellyksien lomittuessa perinteisen materiaalin sekaan.”

Hyperboreassa soittavat Piia Kleemola (viulu, alttoviulu), Antti Paalanen (1- ja 2- rivinen haitari), Petri Prauda (cittern, mandoliini, säkkipilli) ja Paula Susitaival (viulu, avainviulu).

UUSI LEVY

Hyperborean ensilevy ”Perinnearkku” julkaistaan keskiviikkona 6.10.2004.

Levyllä on suomalaista perinnehenkistä kansanmusiikkia svengaavasti soitettuna. On laulua ja soittoa, hidasta ja nopeaa, harrasta ja rempseätä. Suurin osa kappaleista on tradeja.

Petri soittaa levyllä citterniä, mandoliinia ja säkkipilliä sekä laulaa. Levyllä on mukana kaksi Petrin sävellystä, lisäksi hän on ollut mukana sovittamassa, miksaamassa ja masteroimassa. Varsinaista tuottajaa levyllä ei ole. Levyn julkaisee Studio Lempi.

JULKAISUKONSERTTI

Levynjulkistamiskonsertti pidetään 6.10. klo 19.00 Sibelius-Akatemian kamarimusiikkisalissa, osoitteessa Pohjoinen Rautatiekatu 9, Helsinki. Liput 7 ja 4 e.

LISÄTIETOA
– Friiti 3/04 (kansanmusiikkia käsittelevä lehti)

Oheinen kuva Petri Praudasta on Hyperborean äskettäiseltä Helsingin Juttutuvan keikalta.