Koirasten kuskit palkintokorokkeella ja hietikolla Vetelissä

Vetelin Kemorassa Pohjanmaan lakeuksien laitamilla ajettiin 14.-15.8. kauden toiseksi viimeinen F3-kisaviikonloppu. Koirasten tallin osalta kisat menivät kuskista riippuen hyvin tai ei niin kovin hyvin. Anssille rata oli uusi tuttavuus.

Kurikan keikan jälkeisenä lauantai-aamuna klo 9 ajettiin formuloiden aika-ajot. Teemu Tanninen kaasutteli parasta vauhtia ja teki saman tien epävirallisen rataennätyksen 1.04,522, josta hänet palkittiin myöhemmin. Anssi päätti parin kierroksen jälkeen yrittää todella hyvää aikaa, mutta päätyi autoineen radan reunalle. Aika riitti silti kolmanteen lähtöruutuun, neljänneksi nopeinta vauhtia ajaneen tallikaveri Sipen edelle.

Iltapäivällä yhden aikaan formula-autot asettuivat lähtöruudukkoon. Joukossa oli tänä viikonloppuna mukana vierailevia tähtiä Baltic Sea Cupista ajamassa omaa keskinäistä kisaansa. Anssin lähtö ei ollut paras mahdollinen, sillä kolme autoa ehti ohittaa hänet. Sipe pääsi koko joukon kolmoseksi. Tanninen ajoi pian muilta karkuun ja vei voiton. Anssi ohitteli itsensä kisassa neljänneksi. Omien sanojensa mukaan renkaat kävivät kisan lopulla liukkaiksi, eikä hän siksi lähtenyt enää pyrkimään tallikaverinsa ohi. Sipe kävi pokkaamassa hopeanhohtoisen pokaalin kolmossijastaan.

Sunnuntaina, Vetelin keikan jälkeisenä aamuna kymmenen jälkeen, Koirasten varikkopilttuuseen saapui kaksi formulakuskia hieman haukotellen. Warm upissa Sipellä pyyhki hiukan lujempaa kuin Anssilla. Sateinen aamu ja märkä rata kuivuivat muutaman aurinkoisen ja tuulisen tunnin jälkeen. Säätila aiheutti Koirasille hiukan päänvaivaa, mutta renkaat vaihdettiin sileisiin siitäkin huolimatta, että naapuritallissa povattiin raekuuroa radan yllä purjehtineista pilvistä ja suositeltiin etusiiven kääntöä lumiauraksi.

Yhdeltä alkaneen kisan aikana ei kuitenkaan satanut vettä missään muodossa. Lähtö tapahtui edellispäivän maaliintulojärjestyksestä. Viidennestä ruudusta startannut Arto Taimi otti upean lähdön ohittaen molemmat Koirasten mustat autot. Anssi kiri Sipen edelle. Tanninen karkasi jälleen muilta M. Schumacherin tyyliin ja sadekelin säädöillä kisaan lähtenyt Jari Koivisto ajoi kakkosena. Heidän takanaan käytiin hienoa taistelua sijoituksista, kun selvästi hitaampi Taimi, Anssi ja Sipe ajoivat letkassa. Ensimmäisen siirron teki Sipe, joka ohitti tyylipuhtaasti Anssin ja meni pian ohi myös Taimista. Anssikaan ei kauaa viihtynyt Taimin takana ja lähti hänet ohitettuaan hiillostamaan Sipeä ajaen hetkittäin häntä nopeampia kierrosaikoja. Ajovirhe koitui kuitenkin Anssin kohtaloksi ja hän pöllytti hiekkaa pääsuoran sisäreunalla. Ohi ehti muutama auto, mutta Anssi sinnitteli autoineen vielä rataa kiertämään. Eikä aikaakaan, kun kisa päättyi likaisten renkaiden kehnon pidon ansiosta radan reunahiekoille, josta sankari hinattiin pois. Palkintokorokkeelle nousi sama kolmikko kuin edellispäivänäkin: Tanninen, Koivisto ja Santapukki.

Vetelin kisoissa ei Anssilla ollut hurraamista, mutta Sipe piti viikonloppua kauden parhaana. Koirasten tiimistä todettiin, että kisat menivät ihan hyvin, vaikka ulosajo ei kuulunutkaan suunnitelmiin. Ajokokemustaan kuskit pääsevät seuraavaksi kartuttamaan 4.-5.9. Ahvenistossa, jossa ajetaan kauden viimeiset lähdöt.

Vetelin viikonlopun 14.-15.8.2004 F3-tulokset:

Aika-ajot:
1. Tanninen, 1.04,522
2. Koivisto, 1.05,668
3. Kela, 1.06,097
4. Santapukki, 1.06,340
5. Joutvuo, 1.06,671

Lauantain lähtö (17 kierrosta):
1. Tanninen, 18.50,496
2. Koivisto, +11,340
3. Santapukki, +13,866
4. Kela, +17,671
5. Taimi, +32,019

Sunnuntain lähtö (17 kierrosta):
1. Tanninen, 19.01,310
2. Koivisto, +12,565
3. Santapukki, +13,093
4. Taimi, +23,565
5. Joutvuo, +28,689
Anssi keskeytti 12. kierroksen jälkeen.

MTV3:n Motor Forum Extrassa luvassa puolen tunnin kisaraportti Vetelistä ensi lauantaina 21.8. klo 15.50-16.20. Kuvaajat liikkuivat myös Koirasten pilttuun lähistöllä ja Anssinkin pitäisi vilahtaa kuvissa viimeistään ohjelman lopussa.

Koirasten tiimin kisatiedotteet löytyvät heidän sivuiltaan.
Kurikan ja Vetelin keikkojen biisilistat löytyvät Menneet keikat -osiosta.