Anssi lähtee huhtikuussa sohvakiertueelle

(2.4.04:Uutta tietoa lisätty uutisen loppuun…)

Nyt ei fanien tarvitse enää kipristellä keikkojen puutteesta, sillä vihdoin on luvassa mittava akustinen kiertue, jolle ei ole mitään pääsymaksua tai ikärajoja. Huhtikuun puolivälissä alkavalla kiertueella kuljetaan Suomea ristiin rastiin erilaisissa kalustemyymälöissä.

Formula kolmosissa ensi kesänä täyttä kautta ajamaan lähtevä Anssi on haalinut ahkerasti sponsoreita hankkeelleen, ja yhtenä pääsponsorina mukaan on lähtenyt Suomalainen Huonekalu ry. Anssille on suunniteltu nimikkosohva ”Suuria kuvioita”, jota levylaulaja-formulakuski lähtee mainostamaan kolmiviikkoisella kiertueella. Keikoilla Anssi soittaa biisejään akustisesti nimikkosohvallaan istuen ja kertoo tarinoita kappaleiden synnystä. ”Sohvaltahan ne parhaat biisi-ideat ovat yleensä lähtöisin”, Anssi valistaa kalustefirmoille jaetussa tiedotteessa. Suuria kuvioita -sohvaa kuvaillaan tiedotteessa seuraavasti: ”Sohva, joka joustaa käyttäjänsä muuttuvien yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Sohva, jossa niskalla ja selkärangalla on aina oikea tuki, ja koko keho nauttii. Sohva, jolla Kelakin relaa.”

Asialla on vakavampikin puoli, sillä Suomen huonekaluteollisuudella menee huonosti: ”Viime vuoden tilastot kertovat kotimaisen huonekaluteollisuuden tilasta niin karua kieltä, että Suomalainen huonekalu -yhdistyksen pääsihteeri Juhani Husu puhuu kriisistä. Kotimaiset valmistajat menettivät pelkästään kotihuonekaluissa liikevaihtoa 10-15 miljoonan euron eli 5-10 pikkutehtaan verran.” (STT 12.3.2004) Erityisesti pehmustetut huonekalut ovat usein tuontitavaraa Virosta: ”Pehmustettuja huonekaluja tuotiin Suomenlahden eteläpuolelta jo 25 miljoonan euron arvosta.” Suomen huonekaluteollisuus toivoo Anssista tämän huonekalupiratismin pysäyttäjää.

Anssilla on jonkin verran kokemusta tavaratalokeikoista, erityisesti viimesyksyinen levynjulkistuspäivän keikka Helsingin Stockmannilla kirvoitti kehuja levylaulajalta. Nyt hän pääsee vihdoin unelmoimalleen laajalle akustiselle Suomen kiertueelle ja suureksi sohvaksi kuvioitu kiertuebussi pysähtyy ainakin seuraavissa paikoissa:

ke 14.4. Suomi-Soffa, VANTAA
to 15.4. Sasu´s Playhouse, PORVOO
pe 16.4. Neuvo-Kaluste Ky, NEUVOTON
la 17.4. Kaluste Poutanen Ky, TAAVETTI
la 17.4. Imatran Immo Oy, IMATRA
ma 19.4. Havukainen Oy, PUHOS
ma 19.4. Enon Säästökaluste Oy, ENO
ti 20.4. Hempan Kaluste Oy, TOIVALA
ti 20.4. Koti-Siili Oy, NILSIÄ
ke 21.4. Rajakaluste Melanova Oy, KARIGASNIEMI
to 22.4. Kolarin Huonekalu & Matto Ky, KOLARI
pe 23.4. Duo Möbler Oy Ab, PIETARSAARI
la 24.4. Kauhavan Vaihtomööpeli, KAUHAVA
la 24.4. Kaluste Hirsimäki Oy, KOSKENKORVA
ma 26.4. Futuro Kaluste Oy, KOLHO
ti 27.4. Harmonia-Kaluste Oy, KUHMOINEN
ti 27.4. Onni Kaluste, HARTOLA
ke 28.4. Huonekalukellari Ky, VÄÄKSY
to 29.4. Urjalan Huonekaluliike, URJALA
to 29.4. Sisustus Atelje P. Äkäslompolo, TURKU
pe 30.4.Taru-Kaluste, NUMMELA
pe 30.4. Annen Kaappipalvelu, VIHTI

Muutokset vielä mahdollisia, kellonajat tulevat löytymään huonekaluliikkeiden kotisivuilta tai paikallislehdistä.

Lisää:
Lue uutinen Suomen huonekaluteollisuuden kriisiytymisestä <a href=”http://www3.soneraplaza.fi/talousjatyo/taloussanomat/artikkeli/0,3365,Uutiset_2953815,00.html” target=”_new”>suomeksi</a> tai <a href=”http://www.aktiva.ee/4y/z0zNEWSy240050.html” target=”_new”>viroksi</a>.
Kuva sohvasta tulossa piakkoin näytille!

<b>APRILLIA!</b> Anssilla ja Suomen huonekaluteollisuudella ei tietojemme mukaan ole mitään sopimuksia. STT:n uutinen ja kalustemyymälät sen sijaan ovat vankasti olemassa. Loppu on omavaltainen sekoitus faktan hippuja ja täyttä fiktiota.