Sellosalissa kuultiin uusi biisi ja harvinaisuuksia

Suomen vanhin musiikkilehti Rytmi juhli 70-vuotista taivaltaan juhlakonsertilla Espoon Sellosalissa perjantaina 19.3.2004. Esiintyjäkaartiin kuuluivat Kari Peitsamo, Anssi Kela ja Jussi & The Boys. Anssin akustinen keikka kesti melko tarkalleen tunnin. Artisti mainitsi ennen kolmatta biisiä, ettei hänellä ole varsinaista biisilistaa. Silti hän onnistui vetämään hatustaan todellisen unelmasetin, joka ylitti vaativimmankin kuulijan toiveet!

Biisilista:
1. Kuolematon laulaja
2. Kipinöitä
3. Milla
4. Esko Riihelän painajainen
5. Insomnia
6. Hakaniemen harmaa mies
7. Tähtilaulu
8. Murhaballadi
9. ”Aurinko paistaa huoneeseen”
10. Nummela
11. 1972
——————-
12. Laulu petetyille

Keikka alkoi samaan tapaan kuin viime syksyn konserttisalikeikat – kahdella pianokappaleella. Sen jälkeen tunnelma oli kuin legendaarisella Semifinalin keikalla 8.10.2002. Anssi istui tuolilla keskellä lavaa kitara polvellaan ja pääosassa tuntuivat olevan harvinaisemmat biisit. Superharvinaisuuksiksi voidaan lukea Esko Riihelän painajainen ja pianon ääressä esitetty Tähtilaulu. Murhaballadin Anssi soitti poikkeuksellisesti Rytmi-lehden (7/03) kannessa komeilleella kitaralla, eli ilmeisesti kyseessä oli punainen Gretsch 6120 Brian Setzer Model. Muiden biisien esittämiseen lavalle oli varattu kolme akustista Martin-kitaraa.

Suurimman huomion ansaitsee aivan uusi, todennäköisesti vielä nimetön, tänä keväänä tehty biisi, joka sai ensiesityksensä Rytmi-lehden juhlakansan edessä. Sanoilla ”Aurinko paistaa huoneeseen” alkanut kappale on ehdottomasti yksi Anssin riipaisevimmista biiseistä ikinä ja uusi osoitus terävästä biisikynästä. Surullisen kaunis rakkauslaulu, jonka ei soisi joutuvan minkäänlaisen riepottelun kohteeksi.

Keikan jälkeen yleisön edustajat ihastelivat upeita biisivalintoja ja joku mainitsi keikan yhdeksi parhaista Anssi-keikoista koskaan. Eräs ensi kertaa Anssia kuulemaan tullut ja kuulemastaan innostunut mieshenkilö ylisti Murhaballadia, eikä ollut uskoa, että sitä on tähän saakka esitetty vain akustisesti. Muutkin myönsivät että Gretsch sopi biisiin hienosti. Myöskään Sellosalin kehutusta akustiikasta ei löytynyt mitään valittamista.

Kolmetuntisessa konsertissa ensimmäisenä esiintynyt Kari Peitsamo sai yleisön mainiolle tuulelle soittamalla akustisella kitarallaan biisejä laajasta tuotannostaan, mm. ”Blup, blump, molskis”, ”Setä Ben ja hänen lentävät syntetisaattorinsa: Minut lukittiin vahingossa galleriaan”, ”Kauppaopiston naiset” ja vielä levyttämätön ”Remu gave me a jacket”. Puolen tunnin väliajan jälkeen konsertin viimeisenä lavalle nousivat rempseää rokkia soittaneet Jussi Raittinen & The Boys, komppikitarassa oli Anssin entinen soittokaveri, Saaran isä, Jari Metsberg.

Galleriassa eturivistä otettuja kuvia.