ZaRkUs JuLkAiSi AlBuMiN

Pekassa ja Sudessa vuosina 1993-96 lyömäsoittimia soittanut Zarkus Poussa on julkaissut esikoisalbuminsa. Albumi on omakustanne ja kantaa ytimekästä nimeä Vol. 1.

Zarkuksen musiikin on lehdissä luonnehdittu olevan muun muassa ”trooppista elektropoppia pilke silmäkulmassa” sekä ”tutun kuuloista elektro-funk soundia, mutta myös hieman yllättäen varsin hittipotentiaalista tanssimusiikkia”.

Zarkus Poussa tunnetaan monipuolisena muusikkona, joka Pekan ja Suden lisäksi on ollut mukana muun muassa Giant Robot –yhtyeessä sekä television W-tyyli –ohjelmassa, jossa Zarkuksen vastuulle kuuluu ”absurdi äänikomiikka, jossa vain mielikuvitus asettaa rajat”.

Näin kertoi Pekan ja Suden Antti Nieminen Zarkuksesta (oik. Markus) haastattelussaan lokakuussa 2002:

”Markus oli jännä tyyppi. Kun biisistä kuului ensimmäinen sointu, Markus meni biisin mukana ihan omiin sfääreihin. Se oli koko ajan kuitenkin ”mukana” kappaleessa ja tiesi missä mennään, vaikka ulkomaailma hävisi siltä kokonaan.

Mä muistan kun Markuksella oli kaksi pitkulaista tamburiinia, joita se keikoilla hakkasi päähänsä. Mä kerran kokeilin niitä ja pikkusen napautin niitä päähän, niin mua sattui aivan tolkuttomasti. Markus hakkasi niitä aivan hulluna ja mä ihmettelin, että miten se pystyy siihen. Ehkä se oli jonkinlaisessa transsissa, eikä tuntenut kipua… Jos sanakirjoissa olisi sanan ”rytmi” kohdalla jokin kuva, niin se varmaankin olisi Markuksen kuva, koska sillä on aivan mieletön rytmitaju.

Ihmisenä Markus on järjettömän ystävällinen ja avoin. Hieno tyyppi.”