Loma alkaa Anssillakin

Syksyn levynjulkistus- ja haastattelurupeaman sekä kolme kuukautta kestäneen kiertueen jälkeen on levylaulaja ansainnut muutaman kuukauden loman. Lomalainen käyttää aikaansa kunnon kohottamiseen ja ajotuntuman hakemiseen karting-radalla, mutta on lupaillut myös keskittää ajatusenergiaansa uusien biisien tekemiseen. Seuraavia keikkoja on luvassa todennäköisesti aikaisintaan toukokuun loppupuolella.

Koko vuosi on ollut Anssille erittäin rankka, alkaen keväisestä Suuria kuvioita -levyn kanssa painimisesta. Toukokuussa murtui selkäranka ja kesä meni toipumiseen. Anssi on myöntänyt, että selkäkipuja on ollut myös keikkakiertueella, varsinkin kiertueen alussa kaksituntisten konserttisalikeikkojen loppupuolella. Kukaan ei Anssin itsensä lisäksi osaa arvioida yksityisellä puolella tapahtuneiden asioiden vaikeutta, mutta selvää on että lehtien riepottelu on tehnyt siitä vielä monin verroin rankempaa.

Musiikin osalta vuosi on kuitenkin sujunut hienosti. Anssin toista albumia ostettiin kahden ensimmäisen viikon aikana todella reippaasti ja tällä hetkellä sitä on myyty n. 50 000 kappaletta. Anssille ojennettiin viime viikon torstaina BMG:llä kulta- ja platinalevyt. Platinalevy myönnetään 30 000:n myydyn levyn kohdalla.

Suuria Kuvioita -kiertue 2003 päättyi viime viikonloppuna Silja Operalle. Konsertit ja klubikeikat ovat olleet suuria elämyksiä ainakin yleisölle. Bändin mielipiteillä on ollut tapana poiketa huomattavastikin yleisön näkemyksestä, mutta jätämme heidän mielipiteensä mielenkiintoisten kommenttien asteelle, sillä palveluammatissa asiakas on aina oikeassa. Anssikela.comin keikkapäiväkirjaa ei ole päivitetty siitä syystä, että keikat ovat Anssin ja bändin mielestä olleet tasoa ”ihan ok”, eivätkä raportinkirjoitustunnelmat ole sattuneet kohdalle. Joskus on käynyt niinkin, että bändi ja yleisö ovat pitäneet keikkaa mainiona, esimerkkinä ainakin Tampere-talon esiintyminen. Kaikesta huolimatta bändin meininki kiertueen aikana lavalla ja lavan ulkopuolella on ollut ulkopuolisen silmin katsottuna hyvinkin hilpeää. Kiertueen biisilistoja löytyy täältä.

Ennen joulunviettoon ryhtymistä Anssi vierailee akustisen kitaransa kanssa ensi perjantaina 19.12. suorassa radiolähetyksessä NRJ:llä. Paikan päälle arvotaan lippuja NRJ:n nettisivuilla käytävän äänestyksen kautta ja Anssille voi keksiä kiperiä kysymyksiä samassa osoitteessa. Ohjelma alkaa klo 18:n jälkeen, jolloin kuullaan ensimmäiset livekappaleet, joita esitetään muutamia klo 22 loppuvan NRJ:n Ilta -lähetyksen aikana.

Toivotamme Anssille rauhaisaa joulua, oikein rentouttavaa lomaa ja parempaa vuotta 2004!