Konserttisalikiertueen jälkilöylyt

Lauantaina 18.10.2003 Tamperetalon vallannut Anssin konserttisalikiertueen viimeinen keikka veti haltioituneen yleisön seisaalleen taputtamaan suosiota kovia kokeneelle artistille.

Anssi kirjoitti foorumilleen sunnuntaina näin:
”Olosuhteet Tampereen keikan ympärillä olivat kaikkea muuta kuin helpoimmat mahdolliset ja minun oli todella vaikeaa nousta lavalle ihmisten eteen. Hommat oli kuitenkin hoidettava, joten päätin vain keskittyä olennaiseen ja tehdä työni niin hyvin kuin osasin. Ehkä tilanteen vaikeus sitten herkisti koko ryhmän parhaaseen mahdolliseen suoritukseen, mutta eilinen keikka oli kaikesta huolimatta varmaankin yksi parhaista ikinä. Kiitokset kaikille, jotka saapuivat paikalle kannustamaan!”

Konserttikiertueen alkupuolen keikoilla bändin lunttilappuina toimivat koko ajan samat tietokoneella väsätyt listat, kirjoitusvirheineen kaikkineen. Loppupään keikoilla Suolahdelta Tampereelle käytössä oli käsin kirjoitettuja ja kopioituja papereita. Biisilista pysyi pääosin samana joka keikalla, kuten oli alun perin aavisteltukin. Kaksi ensimmäistä kappaletta Anssi esitti yksin sähköpianon äärellä. Puistossa alkoi Anssin ja akustisen kitaran tahtiin, bändi saapui lavalle kappaleen puolivälissä. Loppukeikka mentiin täydellä miehityksellä, eikä rajummissakaan biiseissä turhia säästelty, vaan Anssi näytti kyntensä kitaristina useaan kertaan.

BIISILISTA:

Kuolematon laulaja
Kipinöitä
Puistossa
Kaksi sisarta
Karhun elämää
Mikan faijan BMW
Uudet autot
Faijan haamu
Harhaa
————- (väliaika)
1972
Mies ja meri
Kaatuneiden muistolle
Sormus
Ensilumi
Laulu petetyille
Hakaniemen harmaa mies
Milla
————– (encore)
Suuria kuvioita
Nummela

Pieniä poikkeuksia yllä olevaan kuvioon löytyy. Oletettavasti Varkauden keikalla jätettiin soittamatta levyn nimibiisi Suuria kuvioita encorena ajan puutteen vuoksi. (kts. keikkaraportti) Encoren aluksi kuultiin joissakin konserttisaleissa erinäisiä rumpuiloitteluja, esim. Kuopiossa Anssi ja Antti soittivat yhdessä ”rumputeoksensa” ja Savoyssa Anssi houkutteli kadonneen bändin lavalle rummuttamillaan tenhoavilla rytmeillä, joihin bändi sitten liittyi mukaan. Hyvinkäällä ja Tampereella encoren aluksi kuultiin legendaarinen Murhaballadi, joka ainakin Hyvinkäällä oli ”todellinen tappoversio”. Mikäli sinulla on jotain lisättävää oman konserttisi biisilistan osalta, otamme mieluusti täydennyksiä vastaan.

Vaikka kiertueen alkukeikat olivat hienoja, meno tuntui vain paranevan kiertueen loppua kohti, kun bändi pääsi biisien syrjään paremmin kiinni. Kahden viikon päästä alkavalla klubikiertueella on siis syytä varautua kuulemaan mahtavaa menoa.

Anssi kertoi taannoin foorumilla:
”Keikoilla on edelleen mukavasti tilaa improvisaatiolle, mutta täytyy myöntää, että tavallaan odottelen jo vähän klubikeikkoja, jolloin biisilistaa voidaan alkaa hiukan peukaloida. Klubikeikat ovat ensinnäkin kokonaiskestoltaan lyhyempiä, joten salikeikoilla kuultavia biisejä tullaan varmaankin kierrättämään. Siis eri setit eri keikoilla. Rva Ruusunenkin saattaa tehdä klubiturneella comebackin!”

Katso loppuvuoden tärkeät päivämäärät keikkakalenterista.