Laulu petetyille on seuraava single

Anssikela.comin tuoreen uutisen mukaan Laulu petetyille julkaistaan piakkoin promosinglenä. Kyseessä on radiosoittoon tarkoitettu ns. radio edit, joka on puolisen minuuttia albumiversiota lyhyempi. Single ei tule lainkaan myyntiin.

Laulu petetyille on Suuria kuvioita –albumin kappaleista vanhin. Se oli valmiina jo Nummela-albumia tehtäessä. ”Kieltäydyin tuolloin [kappaleen levyttämisestä], koska tiesin, ettei Nummela tarvinnut enää lisää materiaalia ja halusin säästää hyvän biisin seuraavalle levylle.”

Kappale kuului jo ennen levyttämistään Anssin keikkojen vakio-ohjelmistoon, ja se herätti keikoilla suurta ihastusta. Laulu petetyille kertoi alunperin perheestä, jonka isä oli sairaalassa kuolemassa syöpään ja yritti loppuun saakka salata sairauden lapseltaan. Tarina perustui tositapahtumiin, mutta oli kuitenkin lopulta Anssin mielestä liian masentava, joten hän kirjoitti lauluun uuden tekstin.

Anssi keikkaraportissaan (9.5.01, Tavastia, Helsinki) Laulu petetyille –kappaleesta: ”Minä sytyn aina soittaessani tätä biisiä – kerrassaan kuninkaallista livemateriaalia!”

”Tein aluksi version Laulu petetyille -kappaleesta. Biisin ongelmana oli se, että se oli parin vuoden aikana bändin kanssa päässyt riistäytymään täydellisesti käsistä – keikoilla esitetty versio rönsyili jo vähän turhankin moneen suuntaan. Ymmärsin tämän löydettyäni kotoa cd:n, jolla oli Laulu peteteyille äänitettynä Radiomafian akustisella keikalla huhtikuussa 2001. Biisi kuulosti tuolloin huomattavasti ehyemmältä, joten palautin sen omassa versiossani lähemmäksi alkuaikojen meininkiä. Soitin itse kaikki soittimet. Lopputulos kuulosti mielestäni jopa erinomaiselta ja jatkoin tästä rohkaistuneena samoilla linjoilla eteenpäin.” (Studioraportti 1:stä, 1.12.02)

”Tämä versio valmistui kotistudiossani ensimmäisenä kakkosalbumin materiaaleista lokakuussa 2002 ja viitoitti tietä koko levyn suhteen. Tein kaiken alusta loppuun yksinäni ja huomasin tällä tavoin pystyväni luomaan jotain melko uniikkia. Käytin samaa metodia lopulta puoleen albumin raidoista.” (Studioraportti 4:stä, 7.7.03)

”Eikö olekin ihan mieletön biisi!” (Radio SuomiPopin juontaja Minna Ruontala biisin ensiesityksen jälkeen 7.8.03)

Lisätietoa:
Lue Anssin kertomus biisin synnystä.
Laulu petetyille –sanat löydät täältä.