Paperisilppusadetta Makasiineilla

Eilen hämärän laskeuduttua Eduskuntatalon lähistöltä raikasi suomalaisen musiikin parhaimmiston esityksiä tunnin verran MTV3 Live Makasiineilla -tapahtumassa, joka myös televisioitiin suorana. Mukana oli tietysti myös Anssi.

Edesmenneen Jyrkin loputtua loppui myös Jyrki Video Awards -tapahtuman järjestäminen ja suomalaisten videoiden näkyvyys tv:ssä väheni huolestuttavasti. Koska tämä MTV3:n tapahtuma on Video Awardsien seuraaja, eilen jaettiin palkinto vuoden parhaalle kotimaiselle videolle, jota yleisö oli saanut äänestää Levyraadista valituista suosikkivideoista. Äänestyksen voitti selkeällä äänten enemmistöllä Maija Vilkkumaan ”Ei”, jonka ohjannut Sami Aaltonen oli elokuussa tekemässä Anssin pian tv:n ensi-iltansa saavaa 1972-videota. Tapahtumassa palkittiin myös nuori ohjaajalupaus.

Illan musiikillisen annin aloitti viimeiseksi esiintyjäksi yleisön keskuudessa veikattu HIM, jonka mukaantulo varmistui vain pari päivää ennen konserttia. Yhden kappaleen esittivät myös Don Johnson Big Band, Egotrippi, The Crash ja Killer. Lavalle heidät spiikkasi juontaja Heikki Paasonen.

Viimeiseksi esiintyjäksi säästetty Anssi kuulosti alkuillasta tehdyn bändiesittelyn perusteella saavan yleisöltä enemmän buuausta kuin hurraahuutoja, mutta Anssin ja bändin tullessa räimimään 1972-hittiä, oli meno kohdallaan ja yleisön seasta kuului ihastuneita huudahduksia. Bändin basisti oli tällä kertaa normaalia pelottavamman näköinen – Antin tuuraajana toimi SubUrban Triben Janne Joutsenniemi. Biisin loppupuolella lavan molemmilta puolilta alkoi yleisön riemuksi suihkuta keltaista ja valkoista paperisilppua, joka tosin peitti tehokkaasti näkyvyyden lavalle. Viimeisiä paperisuikaleita leijaili taivaalta vielä minuutteja suoran tv-lähetyksen loppumisen jälkeen.

Lisää:
– Uusinta MTV3 Live Makasiineilla -tapahtumasta Subtv:llä su 7.9. klo 20.50 alkaen
– Tämän päivän (pe 5.9.) Ilta-Sanomissa juttu isolla Anssin kuvalla varustettuna
– Levyraadissa su 7.9. MTV3:lla klo 19.30 1972-videon ensi-ilta
– TV1:n Top40-ohjelmassa pe 12.9. näytetään hyvin todennäköisesti myös 1972-video