Anssi ajaa kilpaa Suomen F3 -sarjassa

Formula kolmoset ovat valtakunnan nopein ja osanottajamäärältään suurin rata-autoluokka. Tälle kaudelle nollasta sataan neljässä sekunnissa kiihtyvillä autoilla Suomen mestaruudesta kisaamaan on ilmoittautunut 17 kuljettajaa, joukossa myös Anssi Kela ja Sipe Santapukki, jotka kilpailevat Koiranen bros. motorport –tallissa.

Suomen F3 -sarjaan ottaa osaa kotimaisten kovien ajajien lisäksi tänä vuonna myös ulkomaalaisia. Venäjän suurin F3 -talli Lukoil tuo radoille kaksi konkaria: venäläisen Alexei Pavlovskin ja italialaisen Andrea Belicchin, joka on itänaapurimme F3 -mestari mallia 2002.

Tämänhetkiset osanottajat ja heidän kilpailunumeronsa:
3. Jari Koivisto, 6. Jaakko Ruotsalainen, 9. Mikko Polameri, 10. Uusneem, 12. Pauli Talikka, 14. Anssi Kela, 15. Simo Santapukki, 16. Mika Korhonen, 17. Esa Harklin, 18. Ari Kalliola, 19. Jari Nieminen, 20. Liukkonen, 21. Taimi, 22. Esko Kumpulainen, 23. Alexei Pavlovski, 24. Andrea Belicchi, 25. Teemu Tanninen

Koiranen bros. motorport –talli on perustettu 1999. Tallipäällikkönä toimii Marko Koiranen ja tekniikasta vastaa vanhempi veli Jari. Tiimin F3 -autot ovat Dallara F 394 Opel Spiess -mallisia ja ne on tuotu Suomeen Saksan F3 -sarjan GM-tallista. Samoilla autoilla ajetettiin viime vuonna F3 -sarjan kakkostila Sanna Pinolan toimesta. Tänä vuonna välivuotta pitävä Sanna on edelleen mukana tallin toiminnassa ja ainakin vielä ajaa lujempaa kuin tiimin tuoreet kuljettajat. Koirasilla on tänä vuonna tuplasti kiireitä, koska tallin kaksi autoa kisaa Saksan Formula Renault 2000 -luokassa, ajajina Pekka Saarinen ja Jaakko Rytsölä.

Kesän 2003 formula kolmosten 12 osakilpailua ajetaan Sport 2000 Tourin osana kuutena viikonloppuna. Aika-ajot ja ensimmäinen lähtö lauantaina ja toinen lähtö sunnuntaina.
24 – 25.5. Alastaro
14 – 15.6. Motopark, Virtasalmi
28 – 29.6. Botniaring, Jurva
12 – 13.7. Kemora, Veteli
1 – 3.8. Alastaro (European Truck Race)
6 – 7.9. Ahvenisto, Hämeenlinna

Harhaa.com pyrkii pitämään lukijansa ajan tasalla Anssin nousujohteisesta formulaurasta. Myös MTV3 seuraa kisoja, tarkkaile televisiotasi erityisesti pe 2.5. klo 11.05, jolloin Motor Forum -ohjelmassa jututetaan ilmeisesti myös Anssia!

Lue lisää:
Koiranen bros. motorsport – Anssin F3 -tiimi
FormulaPosti – vankkaa asiaa formuloista