Anssi vieraili lavalla Mikko Kuustosen Tavastian keikalla

Mikko Kuustosen albumi Musta julkaistiin 10.3.2003 ja huhtikuun alussa mies lähti kiertämään Suomea bändinsä kanssa. Eilen 9.4. kiertue pysähtyi Helsingin Tavastialle, jossa yleisölle tarjoiltiin maukasta livemusiikkia ja hyväntuulisia tarinoita tunnin ja kolmen vartin verran.

Bändiin kuuluivat mm. Musta -levyllä vaikuttavat muusikot: sähköurkuja soittanut Seppo Helin ja muutaman kappaleen verran lavalla vieraillut Anssi Växby. Yhtyeen kitaristit – konkari Olli Haavisto (lap steel ym.) ja nuori Timo Kämäräinen taikoivat upeita ääniä soittimistaan. Lava oli täynnä erilaisia instrumentteja kokoluokaltaan Hammond-uruista ja kontrabassosta huuliharppuun.

Settiin kuului uusia biisejä tuoreelta albumilta sekä vanhempia kappaleita kuten Onnentyttö, Aurora, Enkelit lentää sun uniin ja Kaktusviinaa. Tunnelma oli Mikon mukaan kotoisa ja hän epäili, ettei Tavastialla varmaankaan saisi soittaa kaikkein hiljaisimpia kappaleita tai vääntää lavalla savon murretta. Näin kuitenkin kävi, eikä yleisö tai Tavastian henkilökunta pistänyt ollenkaan pahakseen.

Setin viimeiseen Ainoain-kappaleeseen Mikko kutsui lavalle jo pikkupojasta saakka tuntemansa lupaavan muusikon, Anssi Kelan, joka levyllä soittaa kyseisessä biisissä kitaraa ja laulaa kertosäkeessä. Ainoain soi livenä levyversiota rokkaavammin, johtuen ehkä osittain Anssin mukanaan tuomasta punaisesta Gretsch 6120 -kitarasta. Anssi tuli lavalle soittamaan myös encoren jälkimmäiseen biisiin Taivas varjele.

Kuustosen kiertue pistäytyi viikonloppuna Iisalmessa ja Kuopiossa, seuraavat keikkapaikat ovat:
pe 11.4.2003 Espoo, Tapiola Garden -Sokos hotel
la 12.4.2003 Jyväskylä, Jyväskylän paviljonki
pe 18.4.2003 Ylivieska, Akustiikka -sali
la 19.4.2003 Turku, Thrinax/Club 3nax
ke 23.4.2003 Tampere, Tamperetalo
pe 25.4.2003 Helsinki, Savoy -teatteri

Bändin on tarkoitus kesällä kiertää myös joillakin festareilla. Mahdollisten vierailijoiden liikehdintää voi vain arvailla. Anssi Kelan osalta voit yrittää bongata aiheeseen liittyviä viestejä keskustelufoorumin keikat-osiosta.