Anssi Kela on uusi kartingin kingi

(Aprillia! Tämä uutinen sisältää pienimuotoista todellisuuden vääristelyä ja oli täyttä faktaa vain aprillipäivän ajan. Harhaa.com pitää peukkuja parempien kierrosaikojen puolesta ja toivottaa hyviä ajokelejä kaikille!)

Vantaan VM Karting Centerissä ajettiin viime viikon tiistaina mielenkiintoinen mikroautokisa. Syksyn ja talven keikkatauon aikana apinan raivolla kierrosaikojaan hionut Anssi oli kutsunut koolle autoilusta innostuneita tuttaviaan suureen kisaan, jossa oli määrä ratkaista epävirallinen kartingin kuninkuus. Nimekkäin osanottaja oli Mika Häkkinen, joka käväisi Suomessa viikon verran nauttimassa keväisestä auringosta. Myös Kimi Räikkönen oli kutsuttu, mutta hänellä oli kiireitä Malesian suunnalla. Harhaa.com oli saanut vihjeen kisan olemassaolosta ja oli paikalla todistamassa tiukkaa taistoa.

Lähtöjärjestys selvitettiin ensin ja eturivistä starttasivat ehkä hiukan yllättäen Kelan veljeksistä nuorempi, eli Ville, sekä J.J.Lehto. Lähdössä J.J. kuitenkin jäi muiden jalkoihin ja Ville piti ykköstilansa takana tulevien hakiessa ankarasti ohituspaikkoja. Suuri kartingin ystävä Antti Karisalmi ajoi kärryllään ensimmäisen mutkan suoraksi rengasvalliin ja poistui tekniikkaa sättien katsomon puolelle spekuloimaan kisan kulkua runsaslukuisina paikalle saapuneille naispuolisille katsojille. Toinen Lemonator-mies Kelly Ketonen teki hänelle pian seuraa – hänen autonsa alkoi savuttaa ankarasti ja katku tuuperrutti pari muutakin kisaajaa radan varteen. (Uhrit ovat saaneet asianmukaista hoitoa ja heidän tilansa on vakaa.)

Kisan puolivälissä Villekin joutui keskeyttämään radan varteen ja hän aiheutti melkoisen turvallisuusriskin potkiessaan kypäräänsä vastuuttomasti autojen ajaessa ohi. Villen kiukku oli aiheellinen, sillä hän oli ainoana kuskina ajanut kaksinkertaisen F1-maailmanmestarin Mika Häkkisen edellä. Nyt Mika siirtyi johtoon ja Anssi roikkui hänen perässään kakkospaikalla. Ohituspaikat olivat vähissä, mutta Mika joutui vilkuilemaan taakseen koko ajan, mikä koitui hänen kohtalokseen. Hän ajautui kaartessa radan ulkoreunalle ja Nummelan musta salama sujahti sisäkaarteesta ohi. Katsomossa hurrattiin, kun Anssi tuuletti tyynesti ykköspaikkaansa ruutulipulla. Kisassa kolmanneksi körötteli Apulannan Sipe Santapukki, joka oli kiilannut radalta kisan ainoan ulkomaalaisen osanottajan, Schumacherin veljessarjan nuorimman, 18-vuotiaan kovin leukavan Jens Schumacherin. Kaikki maaliin päässeet, eli kärkikolmikko, kukitettiin asianmukaisin menoin.

Löysimme Anssin kisan jälkeen peilaamassa kuvaansa hopeoidusta palkintolautasesta. Mies hymyili kuin Naantalin aurinko ja selitti, miten hän on nyt voiton myötä osoittanut ylivoimaisen parhautensa tällä karting-radalla. Jo aiemmin syksyllä hän oli jättänyt taakseen Mika Salon, joka ei halunnut joutua enää toista kertaa nöyryytetyksi ja jäi tämänkertaisesta kisasta suosiolla pois. Mika H. saapui paikalle kesken Anssin monologin. Hän läimäisi voittajaansa tuttavallisesti selkään ja sanoi kertovansa terveiset Ronille (Ron Dennis, McLarenin tallipäällikkö). Asia tietysti herätti kiinnostusta meissä, mutta Mika suostui kertomaan vain sen, että McLaren on etsinyt lahjakasta suomalaista kuskia testaamaan uutta autoaan, joka on määrä ottaa käyttöön tämän F1-kauden aikana. Anssi purnasi jotain haalareiden väristä. Kysyimme Anssilta vielä ensi kesän suunnitelmia, koska liikkeellä on ollut paljon kaikenlaisia huhuja. Vastaukseksi saimme vain käsittämätöntä ja epämääräistä mutinaa: “Sää on lämpenemään päin, tiet kuivuvat ja kausi vasta aluillaan…“