Ennen soolouraa

Yhdeksäs Hetki (1986-1993)

Yhdeksäs Hetki on ensimmäinen bändi, jossa Anssi Kela oli mukana basistina ja laulajana. Yhtyeen musiikkityyli oli hengellinen heavy. Yhdeksännellä Hetkellä on vain yksi omakustannejulkaisu.

Yhdeksäs Hetki: Kasetti9hetki_kasetti

A-puoli:
1. Intro (Kela) / Häh? (Prauda)
2. Juudaan laulu (Prauda)
3. Maria (Kela)
4. Ylösnoussut (Uotila)
5. Taivaanranta (Prauda)

B-puoli:
1. Hän nostaa vielä päätään (Kela)
2. Nälkä (Prauda)
3. Juokse kotiin! (Kela)
4. Ylistäkää! (Kela)
5. Salvation Rap (Kela) / The Ballad of Jimi Hendrix (Dance Mix) (S.O.D.)

Omakustannekasetti, jota tehtiin nelisensataa kappaletta ja myytiin etupäässä keikoilla, äänitetty elokuussa 1989. Kasetin mukana oli monistettu vihkonen, jossa on mukana laulun sanat sekä kuvia yhtyeestä. The Ballad of Jimi Hendrix on coverbiisi, jonka alkuperäinen esittäjä on huumorimetalliyhtye Stormtroopers of Death (SOD). SOD:n kantavia voimia oli Anthrax-yhtyeen Scott Ian. Biisi on kestoltaan vain muutaman sekunnin mittainen ja sen sanat kuuluvat “you’re dead”.

Yhdeksännen Hetken julkaisemattomia kappaleita:

Keikkanauhoitus Kouvolasta 12.2.1988. Esiintyjät: Arto Uotila voc, Pete Prauda gt, Antti Nieminen gt, Anssi Kela b, Petri Nieminen dr. Mukana on seitsemän julkaisematonta kappaletta:
Toinen tuleminen (Kela) – kappaleesta on käytetty myös nimeä Erämaa iloitsee.
Et pääse pakoon (Kela)
Tuhon jälkeen (Kela)
Tämä maailma (Kela)
Uskotko (Kela)
”Hittibiisi” (Uotila)
Tuuliajolla (Prauda)

Todellisuusleikki (säv. & san. Anssi Kela) – Yhdeksännen Hetken vuonna 1991 nauhoittama (Anssi b & voc, Ville dr, Pete gt, Antti gt) kappale, joka kuulostaa jo melkoisen paljon Pekan ja Suden tuotannolta.
Elämän soinnut (säv. & san. Arto Uotila) – Mainittu Anssin keskustelufoorumilla.
Kuka kuuntelee (säv. & san. Petro Ijäs) – Yhdeksännen Hetken demo.

Pekka ja Susi (1993-1999)

Pekka ja Susi voitti Rockin SM-kisat vuonna 1993 ja julkaisi seuraavana vuonna ainoaksi jääneen albuminsa. Kokoelmalevy Rannalla, joka sisälsi pääosin ennen julkaisematonta materiaalia, ilmestyi vuonna 2002.

Pekan ja Suden jäsenet: Anssi Kela (laulu, basso), Ville Kela (rummut), Antti K.J. Nieminen (kosketinsoittimet), Pete Prauda (kitara) ja Markus Poussa (1993-1996, perkussiot, taustalaulu).

Pekka ja Susi: Karhun elämääps_karhunelamaa_promo

Promosingle julkaistu heinäkuussa 1994 (BMG). Ei kuvakantta, vaan pahvikotelo, jonka etukannessa on iso reikä, josta näkyy itse cd osittain. Kotelo on edestä musta ja takaa valkoinen, molemmilla puolilla on BMG:n logo. Sisältää kappaleen albumiversion.

 

ps_karhunelamaaPekka ja Susi: Karhun elämää / Pekka ja Susi

Single julkaistu elokuussa 1994 (BMG). Levyllä on toisena biisinä Pekka ja Susi -niminen kappale. Karhun elämää sai mukavasti radiosoittoa, mutta listoille se ei kuitenkaan koskaan noussut.

 

 

ps_pekkajasusiPekka ja Susi: Pekka ja Susi

Albumi julkaistu cd-levynä ja kasettina 18.10.1994 (BMG).

Karhun elämää (säv. & san. Anssi Kela)
Saarnaaja (säv. & san. Anssi Kela)
Unelmien laulu (säv. & san. Anssi Kela)
Pekka ja susi (säv. & san. Anssi Kela)
Talo (säv. Anssi Kela ja Jari Metsberg, san. Anssi Kela)
Kuolematon laulaja (säv. & san. Anssi Kela)
Aurinkosade (säv. & san. Anssi Kela)
Kun osaan lentää (säv. & san. Anssi Kela)
Sukellus (säv. & san. Anssi Kela)
Kutsu (säv. & san. Pete Prauda)
Satumaa (säv. & san. Anssi Kela)

Soittajatiedot: Anssi Kela (laulut, basso, kosketinsoittimet, akustinen kitara), Ville Kela (rummut, perkussiot), Antti K.J. Nieminen (kosketinsoittimet, bouzouki), Pete Prauda (kitarat) ja Markus Poussa (perkussiot). Levyllä vierailevat Säde Rissanen (taustalaulu), Nina Nordin (taustalaulu), Laura Kilpeläinen (viulu), Nanna Eerola (viulu) ja Mikko Eerola (sello). Levyn ovat tuottaneet Timo Löyvä ja Anssi Kela.

”Tähän albumiin ladattiin kaikki poikavuosien haaveet levyttämisestä ja päiväunelmat pop-tähteydestä. Karhun elämää oli äänitetty aikaisemmin ja julkaistiin singlenä juuri aloittaessamme varsinaisen levyn nauhoitukset. Kappale alkoi nopeasti soida radioissa ympäri maan. Merkit olivat hyvät, mutta ilmassa oli myös paineita: rock sm -voitosta oli kulunut lähes vuosi ja meistä puhuttiin jo tilaisuutensa menettäneinä häviäjinä. Astuimme studioon valmiina tyrmäämään epäilijät ja lunastamaan tiketin tähteyteen.

Ja pieleen meni! Olimme ensimmäistä kertaa levytyspuuhissa ja Finnvox oli meistä hirvittävän hieno studio – tunsimme olevamme sen käytävillä hieman eksyksissä. Studioaikaa oli annettu vähänlaisesti, emmekä halunneet tuhlata sitä esimerkiksi soittamalla vääriä ääniä. Niinpä keskitimme kaikki voimavaramme soittamaan oikein. Yhtyeestä, joka levyä edeltävillä demoillaan oli kuulostanut innostuneelta ja kokeilevaltakin, tuli yhtäkkiä turvallisuuden ja tarkkuuden perikuva. Minkäänlaisia riskejä ei otettu, joten levyn hygieeninen yleisilme ei liene yllätys. Albumilla kuullaan lähes kuoliaaksi jäykistynyt yhtye.

Levy sai osakseen nuivan kritiikin. Se petti odotuksemme myös kaupallisesti kun sitä hyvästä radiosoitosta huolimatta myytiin vain 1884 kappaletta. Alkoivat vaikeat ajat.” (Rannalla-julkaisun kansivihosta)

 

ps_aurinkosade

Pekka ja Susi: Aurinkosade / Karhun elämää (töpselitön versio)

Promosingle julkaistu loppuvuodesta 1994 radiolevitykseen. Sai jonkin verran radiosoittoa. Ei kuvakantta, vaan pahvikotelo, jonka etukannessa on iso reikä, josta näkyy itse cd osittain. Kotelo on edestä musta ja takaa valkoinen, molemmilla puolilla on BMG:n logo. Karhun elämää -kappaleen ”töpselitön versio” on eri versio kuin Rannalla-albumilla julkaistu akustinen demo.

 

ps_tahtilauluPekka ja Susi: Tähtilaulu

Single julkaistu 13.2.1997. Singlellä ei ole muita kappaleita.

 

 

 

ps_rannallaPekka ja Susi: Rannalla

Tupla-cd julkaistu 8.3.2002 (BMG).

CD 1:
Kts. Pekka ja Susi -albumi (11 kappaletta)
Sininen tuuli (säv. & san. Anssi Kela)
Talo (live) (säv. Anssi Kela ja Jari Metsberg, san. Anssi Kela)
Aurinkosade (live) (säv. & san. Anssi Kela)
Karhun elämää (akustinen demo) (säv. & san. Anssi Kela)

CD2:
Viimeiset sanat (säv. & san. Anssi Kela)
Lähtö (säv. & san. Juha Kela)
Unien valtias (säv. & san. Petri Prauda)
Tähtilaulu (säv. & san. Anssi Kela)
Tuulet (säv. Anssi Kela ja Ville Kela, san. Anssi Kela)
Uni-Jukka (säv. Anssi Kela, Petri Prauda ja Ville Kela, san. Anssi Kela)
Enkeli (säv. Anssi Kela ja Petri Prauda, san. Anssi Kela)
Odotus (säv. Anssi Kela ja Ville Kela, san. Anssi Kela)
Harhaa (säv. & san. Anssi Kela)
Levoton (säv. Anssi Kela ja Ville Kela, san. Anssi Kela)
Kuuhullu (säv. & san. Anssi Kela)
Keltainen kuu (säv. & san. Ville Kela)
Rosa (säv. & san. Anssi Kela)
Kyy (säv. Anssi Kela ja Ville Kela, san. Anssi Kela)
Kulkuri (säv. Anssi Kela, Ville Kela ja Petri Prauda, san. Anssi Kela) 3.58
Tähtilaulu-video

CD1 sisältää Pekan ja Suden vuonna 1994 julkaistun albumin (kappaleet 1-11), tältä albumilta yli jääneen kappaleen (12), kaksi livebiisiä (äänitetty 8.12.1993 Radiomafian Härmäpop ’93 -konsertissa Turun Timeoutissa) ja akustisen Karhun elämää -demon.

CD2 sisältää kronologisessa järjestyksessä 14 ennen julkaisematonta raitaa (1-3, 4-15) vuosilta 1993 – 2002. Tähtilaulu (4) on julkaistu singlenä vuonna 1997. Mukana on myös Tähtilaulu-musiikkivideo.

Rannalla-levyä myytiin melko vähän, se ei esimerkiksi koskaan noussut Top 40 -listalle. Julkaisun tarkoituksena oli tuoda saataville materiaalia, jota monet fanit olivat toivoneet. Levyn mukana on 16-sivuinen vihko, jossa Anssi kertoo biisien taustoista ja Pekan ja Suden vaiheista. Levyn kannessa komeilee yhtyeen kitaristi.

Pekka ja Susi: Rosa / Tähtilaulu

Keväällä 2002 julkaistun Rannalla-levyn yhteydessä lähetettiin ilmeisesti radioille promosingleä, josta löytyivät kappaleet Rosa ja Tähtilaulu. Virallinen taho on kieltänyt moisen tuotoksen olemassaolon, mutta Harhaa.comilla on kyseisestä levystä näköhavainto.

Pekan ja Suden julkaisemattomia kappaleita

Elvis – Yksi viidestä kappaleesta, jotka olivat aikoinaan ladattavissa Pekan ja Suden kotisivuilta. Muut neljä on julkaistu Rannalla-kokoelmalla: Lähtö, Q-hullu (= Kuuhullu), Oscar (= Levoton) ja Konkarit (= Kulkuri).
Home – Julkaisematon Pekka ja Susi -kappale.
Koukku – Julkaisematon Pekka ja Susi -kappale.
Luuseri – Julkaisematon Pekka ja Susi -kappale.
Päiväkirja – Julkaisematon Pekka ja Susi -kappale. Ville Kelan biisi.
Sokeana katselen (säv. & san. Anssi Kela) – Sokeana katselen -kappaleen Pekka ja Susi esitti Rockin SM-kisoissa 1993 voiton ratkettua. Antti K.J. Nieminen: ”Police-pastissi Sokeana katselen on Anssin sävellys ja sanoitus. Musiikissamme heijastui voimakkaasti, varsinkin Villen soitossa (vrt. Stewart Copeland ja Police) ja Anssin sävellyksissä, sen hetkiset idolit. Kielikuvallinen kantaaottava biisi pureutui länsimaailman välinpitämättömyyteen ihmisistä, jotka ovat sotien runtelemia, nälässä jne. Ei muistaakseni ollut ehdolla albumille.”
Vuoteesi palaa (säv. & san. Anssi Kela) – Tästä biisistä on olemassa ainakin dat-nauhurilla tehty treenikämppänauhoitus (n. 1993-94), jolla musisoivat Anssi, Pete Prauda, Ville Kela, Antti K.J. Nieminen ja Markus Poussa.
X – Julkaisematon Pekka ja Susi -kappale.