Anssi putosi neljänneksi F3-loppupisteissä

Kotimainen formulakausi 2007 paketoitiin 15.-16.9. Alastaron moottoriradalla. Viimeiseen kisaviikonloppuun lähdettiin lupaavista asetelmista, jossa Anssi johti sarjaa 11 pisteen kaulalla kakkosena olleeseen Tomi Limmoseen. Seuraavina sarjakärkeä uhanneet Rami Räikkönen ja Jesse Krohn olivat vain 8-10 pistettä Limmosen perässä.

Anssin viikonloppu ei mennyt ollenkaan putkeen. Ongelmat alkoivat jo perjantaina, kun hänen sekä tallikaveri Ramin starttimoottorit hajosivat. Anssi valitteli myös radan liukkautta, jos taivaalta tulee vettä. Viikonloppuna radalla oli F3-autojen lisäksi lauma nopeita venäläisiä formuloita ajamassa omaa kisaansa, mistä lienee aiheutunut lisää päänvaivaa.

Lauantain kisa päättyi jo ensimmäiselle kierrokselle, kun Arto Taimi kolaroi Anssin perään ja molemmat keskeyttivät. Ruutulipulla olivat ensimmäisinä Krohn, Limmonen ja Räikkönen, ja heille ropisi pisteitä 20, 17 ja 15. Anssin saldoksi jäi aika-ajoista saatu yksi piste. Limmonen siirtyi sarjajohtoon 157 pisteellä ja seuraavina tulivat Krohn 151, Kela 150 ja Räikkönen 145.

Sunnuntain kisaan Anssi joutui starttaamaan jonon hänniltä, eikä tilanne näyttänyt kovin lupaavalta. Levylaulaja lähti kuitenkin napsimaan edellä hitaammin ajaneiden päänahkoja, kunnes vastaan tuli Raivo Tamm. Hänen ohituksensa ei onnistunutkaan kunnialla, vaan Anssi autoineen pyörähti ja putosi samalla useita sijoituksia taaksepäin. Anssi kuitenkin toi autonsa tyylillä maaliin asti, ollen lopulta yhdestoista. Kärkikahinoissa olivat mukana lauantailta tutut nimet. Voiton vei jälleen Krohn jäljessään Limmonen ja Räikkönen. Koska Anssi jäi pisteittä, koko kolmikko meni loppupisteissä hänen ohitseen ja Anssin kauden lopullinen sijoitus oli vasta neljäs.

F3-kauden 2007 viralliset loppupisteet:
1) Tomi Limmonen 174
2) Jesse Krohn 171
3) Rami Räikkönen 160
4) Anssi Kela 153

Mustiin pukeutuvaa vauhtihirmua tilanne varmasti jurppii pahanpäiväisesti. Kausi on mennyt hyvin ja Anssia pidettiin ennakkosuosikkina ennen Alastaron viikonloppua. Kauden ensimmäiset pokaalit – toinen sija ja voitto – tulivat jo toukokuussa Jurvassa. Tallinnan kisat menivät hiukan huonommin, Vetelistä ja Pärnusta tuomisina oli neljä toista sijaa ja Ahvenistolla Anssi oli toinen ja seitsemäs. Vaikka neljäs sija loppupisteissä tuntuukin tässä vaiheessa hävityltä, pitää muistaa että tänä vuonna sarjan taso oli kovempi ja Anssikin oli selvästi viimevuotista paremmassa iskussa.

Ja mikä on erityisesti mainittavaa, kukaan kolmikosta Limmonen-Krohn-Räikkönen ei ole tehnyt niin valtavan hienoja reportaaseja varikoilta kuin Anssi. Ei kirjallisessa eikä videomuodossa. (Emmekä me ainakaan Harhaa.comissa olisi muiden pärstiä jaksaneet katsellakaan.) Joten onnittelut Suomen parhaalle formulakuski-reportteri-levylaulajalle!

Lue kisaraportit ja muuta tietoutta Anssin formulasivuilta.
Katso kaikkien kisaviikonloppujen varikkotunnelmat YouTubesta.

Anssi aloitti kolmannen F3-kautensa voitokkaasti

Tänä kesänä Anssi ajaa taas Suomen F3-sarjassa Koiranen bros. Motorsport -tiimin väreissä. Alkamassa on jo kolmas autoilukausi; edellisillä yrittämillä Anssi on sijoittunut sarjassa viidenneksi ja neljänneksi. Nyt toiveissa on parantaa suoritusta ja nousta kauden päätteeksi palkintopallille eli kolmen parhaan joukkoon.

”Tulee tosi tiukka vuosi. Ihan tosissaan saa rattia kääntää, jos meinaa päästä sinne. F3-touhu alkaa olla tuttua, mutta nöyränä on lähdettävä kilpailuihin”, Anssi kommentoi asiaa Ilta-Sanomien urheilusivuilla huhtikuun lopulla. Samassa haastattelussa hän myös toteaa, että opittavaa on paljon ja kyseessä on pelkkä harrastus.

Viime viikonloppuna tuli ensimmäinen näytön paikka, kun kausi avattiin Jurvan Botniaringillä. Tuttuun tapaan viikonlopun aikana ajettiin kaksi kisaa, toinen lauantaina ja toinen sunnuntaina. Lauantain lähdössä Anssi nosti autonsa huonon lähdön jälkeen toiseksi ja sunnuntaina sijoitus parani vielä pykälällä, tuloksena kauden ensimmäinen voitto. Anssi peittosi sujuvasti pahimman kilpakumppaninsa tallitoveri Rami Räikkösen lisäksi Mika Salon tiimissä ajavat autoilijat. Kilpailuissa oli mukana Formula Renault -autoilla ajavia kuskeja, joiden sijoituksia ei huomioida varsinaisissa sarjalaskelmissa.

15.-16.9. Alastaro

Mahdolliseen keikkailuun Anssin formulaharrastus vaikuttaa niin, että kilpailuviikonloput pyritään rauhoittamaan ajamiselle. Yksi päällekkäisyys kesän aikana ainakin on: Pärnun viikonloppuna Anssi keikkailee Suomussalmella. Tästä syystä Anssia lennätetään 760 kilometriä ajo- ja keikkapaikkojen välillä. Nähtäväksi jää, miten se käytännössä onnistuu. Viime kesänä Jyväskylän Killerirockin festarikeikka peruuntui artistin ollessa Pärnun suunnalla mahdollisten huonojen lentosäiden armoilla. Joka tapauksessa – ensi viikonvaihteessa ei ajeta, vaan soitetaan akustisia bändikeikkoja Helsingissä, Rovaniemellä ja Tampereella!

Harhaa.com toivottaa Anssille menestyksekästä ja vähäkolarista kesää!

Kattava ja kiitettävästi päivittyvä informaatiopaketti autoilusta anssikela.comin formulasivuilla.

Anssi sijoittui neljänneksi F3-sarjassa

Suomen rata-autoilukausi 2006 päättyi 2.9. Ahvenistolla. Formula kolmoset ovat kilpailleet tänä kesänä neljänä viikonloppuna kotimaisilla radoilla ja piipahtaneet myös parin kisan verran Pärnun EST-Ringillä. Virallisen pistelaskennan mukaan Anssi sijoittui kokonaispisteissä neljänneksi – mikäli Ahveniston pisteet eivät enää muutu…

Ahveniston radalla sattui ja tapahtui, kun jo syksyiseksi kääntyvä epävakainen sää vaikeutti oloja. Perjantaina ajetuissa aika-ajoissa virolaisen Ebrasin auto tukki yhtä mäennyppylää, mutta Anssi pystyi silti pitämään joukon parasta vauhtia ja starttasi kisaan paalupaikalta. Lauantaina klo 10.30 ensimmäisen lähdön aikaan vallitsi sateen jälkeinen välikeli. Radan kuivemmalta puolelta lähtenyt Anssi säilytti kärkitilansa ensimmäiseen mutkaan mentäessä ja siitä aina maaliviivalle asti. Matkan varrella sarjan voitosta ajanut Jari Koivisto ahdisteli häntä, mutta levylaulajan hermot ja ajolinjat pitivät.

Toiseen starttiin klo 15.30 lähdettiin ensimmäisen kisan nopeimpien kierrosten mukaisessa järjestyksessä – Anssi siis vasta lähtöruudussa numero neljä. Edellä olevissa autoissa istuivat edestä lukien sarjan tämänhetkinen kolmonen Kimmo Joutvuo, tallikaveri Juha Fred ja Koivisto. Lähtöhässäkässä Anssi yritti ohittaa Joutvuon tallikaverinsa imussa, mutta lopulta Teppo Suvanto pääsi Anssin edelle ja jarrutteli hänen vauhtiaan Fredin ja Joutvuon karatessa horisonttiin. Ohittelu onnistui vain perässä kiihdytteleviltä autoilta ja pian Anssi huomasi ajavansa seitsemäntenä.

Sitten alkoi kaatosade, joka muutti radan tulvivaksi kanaaliksi ja sotki kisan lopullisesti. Safety Car otettiin radalle ja kilpailu keskeytettiin, mutta osa ajajista ehti jo päätyä radan vehreämmälle puolelle. Anssi oli ulosajojen vuoksi kolmantena, mutta voimaan jäi viimeisen täyden kierroksen järjestys: 1) Fred, 2) Joutvuo, 3) Pitkäniemi, 4)Taimi, 5) Koivisto, 6) Kela. Näillä säädöillä Koivistosta leivottaisiin kauden mestari.

Ja sitten alkoi sääntöpeli, joka oli keskimääräistäkin mutkikkaampaa, koska kyseessä oli kauden viimeinen kilpailu ja lopullisten SM-sijoitusten ratkeaminen. Tuloslistaa korjattiin: Taimi sai 15 sekunnin sakon Safety Carin aikana ohittamisesta ja oli siis seitsemäs, Koivisto hylättiin radalla väärään suuntaan ajamisesta. Mestari onkin siis Arto Taimi! Tästä kimpaantuneena Koivisto protestoi, sillä hänen näkemyksensä mukaan myös Taimi ajoi rataa väärään suuntaan. Protesti ehti tuomaritorniin kuitenkin kriittisen minuutin protestinjättöajasta myöhässä ja voimaan jäivät (ainakin toistaiseksi) tulokset: 1) Fred, 2) Joutvuo, 3) Pitkäniemi, 4) Kela, 5) Suvanto.

Pisteiden ynnäilyn jälkeen kauden 2006 virallinen SM-kärki on seuraava:
1. Arto Taimi (142)
2. Kimmo Joutvuo (137)
3. Jari Koivisto (135)
4. Anssi Kela (129)
5. Juha Fred (115)

Anssi ajoi tällä kaudella voittoon kolme kertaa, mikä on kolme kertaa enemmän kuin kaudella 2004. Se on myös paras voittosaalis tämänvuotisilta kuskeilta. Ajotaidot ovat muutenkin selvästi kehittyneet, eikä parin vuoden takaisia pyörähtelyitä ole juurikaan nähty radalla. Sehän alkoi näyttää jo ajamiselta! Onnittelut SM-neloselle!