Harhaa.comin tuotanto kriisissä

Valtakunnan laajin Anssi Kela -nettisivusto Harhaa.com on joutunut vakavaan kriisiin ja koko henkilöstö on ajautunut irtisanomisuhan alle. Yt-neuvottelut aloitettiin eilisiltana Tampereen Sorsapuistosalin keikan jälkeen ja neuvottelut jatkuvat rakentavassa hengessä ensi viikon alkupuolelle.

Syynä henkilöstöön kohdistuviin vähennyspaineisiin ovat heikon myyntisingletuotannon lisäksi korkeamman tahon halut siirtää koko sivuston tuotanto Kiinaan. Samalla tämä tarkoittaisi sivuston pääkielen muuttamista kiinaksi ja taustavärin vaihtamista kommunisteihin vetoavaksi punaiseksi. Jatkossa suomalaisia kävijöitä palvelisi ainoastaan englanninkielinen osio.

Saneerauksen yhteydessä myös Harhaa.comin johto aiotaan järjestellä uusiksi. Korkeimmat johtajat ja keskijohto valitaan uudestaan. Sisältöjohtajat ryhtyvät luotsaamaan esimerkiksi faktaan, kuten keikkaraportteihin, ja fiktioon, kuten ajankohtaisuutisointiin perustuvia toimialoja. Kuumana käyvä Records-tuotantolinja pistetään toistaiseksi jäihin.

Todennäköisesti irtisanottaville kolmelle työntekijälle etsitään uutta sijoituspaikkaa muun muassa Lemonator.netistä. Harhaa.com hakee uusia ja kykenevämpiä työntekijöitä seuraavin kriteerein:

Kyky työskennellä musiikkibisneksessä ja keksiä paineen alla toinen toistaan loistokkaampia ideoita. Sujuva kirjoitettu kiinan ja englannin kielen taito pakollinen. Digikameran käytön ja kyynärpäätaktiikan hallinta epävakaissa olosuhteissa lasketaan plussaksi. Akateeminen tutkinto viestinnästä, mieluiten kelalogian tohtori. Tietotekniikan perusteiden tuntemus toivottavaa, muttei välttämätöntä. Ei toiveita palkasta. Kuvansa lähettäneille varma vastaus.

Hakemukset voi osoittaa Harhaa.comin ylläpidon osoitteeseen tai palautelootaan. Mikäli vaatimukset täyttäviä hakijoita ei ilmaannu, sivusto joudutaan sulkemaan. Please write in English, so that we can understand. We are stupid, we don’t read Chinese.

Tämähän oli tietysti aprillia! Tai ainakaan kukaan ei ole kertonut meille sivuston siirrosta Kiinaan…