Radiosingle kesäkuun lopulla, albumi lokakuussa

Uusimman Soundin (7/2005) mukaan Anssin kolmoslevyn äänitykset ovat hyvässä vauhdissa ja ensimmäinen maistiainen tulevasta saadaan ilmeisesti jo kesäkuun lopulla, kun Karhusaari julkaistaan radiosinglenä. Kyseessä on viime heinäkuussa Tavastialla ensiesityksensä saanut ns. kesäbiisi, jonka kertosäkeessä odotellaan malttamattomasti syksyä. Biisi on Anssin mukaan selkeä vastaveto Mamban ”Vielä on kesää jäljellä”-hitille.

Anssi työstää albumia Fried Musicin Jukka Immosen kanssa ja työn alla on yhteensä ”viitisentoista” biisiä, joista seitsemän on jo pohjien osalta valmiina. Kun kaikki on äänitetty, karsitaan albumille mukaan pääsevät kappaleet. Näiden ehdokasbiisien joukossa on uusien rallien lisäksi myös vanhempaa tuotantoa, ainakin keikkasuosikki Murhaballadi, jonka levyttämistä on pohdittu jo iät ajat. Myös Hakaniemen harmaa mies ja Lähellä sua ovat harkinnassa, ehkä myös Insomnia ”erittäin suurin varauksin”. Talvella syntyneitä uusia biisejä on tiedossa ainakin kaksi: Tavastian Yhteinen Asia -keikalla esitetty Kaveria ei jätetä ja Pyhä Winter Unpluggedissa soitettu Älä mene pois. Mukaan tulee laskea tietysti myös ensimmäinen singlebiisi Karhusaari.

Anssin tyylinä on ollut pitää levy vinyylimittaisena, mikä tarkoittanee levylle noin 9-10 raitaa. Tulevalle albumille haetaan vielä yhtenäisempää tyyliä ja soundia kuin mitä kahdella aiemmalla levyllä on kuultu, siis myös tuotannollisessa mielessä. Levyn julkaisua suunnitellaan lokakuun puoliväliin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että musiikkibisneksessä varmaa on vain se, että kaikki on epävarmaa.

Nummela-levyn jälkeen Anssin suunnitelmissa kajastanutta, ehkä helpommin ja nopeammin kasaan saatavaa bändilevyä ei tule tälläkään kertaa, vaan Anssi on soittanut tähän mennessä instrumentit itse. Kelly Ketonen on käynyt studiolla soittamassa rummut kahteen biisiin. Erikoista uutta tälle levylle tulee olemaan se, että jousia tullaan kuulemaan joissakin kappaleissa. Jousiarrit on tilattu Pekka Kuusistolta, joka sai biisit eteensä jo raakilevaiheessa. Miehet ovat kuulemma kunnianhimoisesti suunnitelleet hiukan tavallisuudesta poikkeavaa jousisoitinten käyttöä, joten jäämme odottelemaan mitä tuleman pitää. Anssi on myös kuvaillut äänityksistä videopäiväkirjaa ja nähtäväksi jää tullaanko sitä julkaisemaan joskus jossain muodossa.

Anssin levytyskiireistä johtuen kesän aikana miestä ei juuri keikoilla nähdä. Keikkakalenterissa on kuitenkin kaksi merkintää. Heinäkuun 2. päivänä Anssi soittaa Kaija Kärkisen ja Ile Kallion keikalla Alahärmän PowerParkissa ja elokuun 3. illan hämärryttyä Anssi esiintyy akustisessa konsertissa Tuusulan kirkossa. Jälkimmäinen konsertti kuuluu Tuusulan kamarimusiikkitapahtumaan, jonka taiteellisia johtajia ovat Jaakko ja Pekka Kuusisto.

Harhaa.com toivottaa lukijoilleen lämmintä kesää ja iloista levyn odotusta! 🙂