Anssi Audi-kuskina Ahvenistolla

Anssi kutsuttiin Ahvenistolle viikonlopuksi 28.-29.5.2005 ajamaan Super 2000 -sarjaa Lehtonen Motorsportin Audilla, eli levylaulajamme sai jälleen uudenmallisen auton alleen. Perjantaina autoon saatiin jopa moottori, joka tuotiin Zürichistä saakka. Illan testiajojen tiimellyksessä Anssi rysäytti radan kaiteisiin saaden Audinsa vasemman kyljen ja kulmat muodottomiksi.

Auto kasattiin kuitenkin yön aikana kisakuntoon ja Anssi lähti aika-ajoon huimalla kymmenen kierroksen kokemuksella, ollen kelvollisesti kahdeksas. Lauantain kuuden kierroksen sprinttikisassa Anssin startti oli turhan varovainen, mutta maalissa hän oli seitsemäs. Kommentit kuuluivat näin: ”Harmi ettei eilen saatu enempää kierroksia alle. Jos olisi edes tämänkin verran saanut ajettua, olisi ollut helpompi lähteä kisaan.” Voiton vei lähdössä kärkeen kiilannut Pasi Lähteenmäki, toiseksi itsensä ohitteli Kari Grönthal ja kolmanneksi tuli Audi-kuski Janel Nurminen.

Sunnuntaina jatkettiin toisella Super 2000 -luokan sprinttikisalla, jossa ykköstilan otti Nurminen ja Anssi oli mukavasti kuudes. Iltapäivällä vuorossa oli viikonlopun varsinainen pääkilpailu, jossa ajettiin 15 kierrosta. Taistelu kärkipaikasta Nurmisen ja Grönthalin välillä päättyi kolmannella kierroksella stadionin mutkassa kaksikon kolarointiin. Grönthal päätyi ruohikkotöyräälle, Nurminen pyöri villisti varikkomuuriin törmäten ja jatkoi kisaa kunnes törmäili uudelleen varikkomäen jälkeen. Tämän kolaroinnin seurauksena kärkeen päässeen Lähteenmäen auto hiipui puolestaan vaihdeongelmiin. Ykkösenä maaliin tuli lopulta Ari Laivola.

Taaempana Anssi alkoi jo tottua Audiinsa, mutta hyvin alkaneen kisan sotki viron Martin Merisaar. Super 2000 -debyyttiään ajanut Merisaar veti mutkan pitkäksi ja käänsi autonsa suoraan ohitusta yrittäneen Anssin eteen. ”Harmittaa, kun oli juuri alkanut saada tuntumaa, ja tällaista käy. Merisaar suorastaan jyräsi oikean etukulmani kun lähdin ohittamaan”, Anssi kuvaili tapahtumia. Hän joutui varikolle poistattamaan irtonaisia puskurinpaloja, mutta löytyi tuloslistalta hienosti viidenneltä sijalta. ”Ilman kolaria olisin hyvinkin voinut taistella kolmannesta sijasta”, hän harmitteli. Sekä Merisaar että Nurminen diskattiin.

Seuraavan kerran Super 2000 -luokka kisailee kahden viikon päästä Tallinnassa. Seuraavasta Anssin autoilukisan ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Super 2000 -autojen menoa voi ihmetellä telkkarin välityksellä lauantaina 4.6. klo 15.40–16.10 MTV3:n Motor Forum Extrassa.