Anssi kilpaili Porschella Alastarolla

Tämänvuotinen SM-rata-autoilukausi avattiin Alastaron moottoriradalla 14.-15.5.2005 ja Anssikin pääsi mukaan aistimaan kisatunnelmaa. Viime kauden F3-ajokki oli vaihtunut Porscheen (911 GT3), jota Anssi ajoi toistaiseksi ainoan kerran Porsche Scandinavian Carrera Cupissa. Hän oli mukana ns. VIP-kuljettajana eli vierailevana tähtenä kuten Mika Häkkinen viime vuonna Ahvenistolla. Loppukauden aikana Anssi saattaa ilmaantua kisaradoille Super 2000-luokan Audi A4:n ohjastajana.

Alastaron kisaviikonloppu ei mennyt Anssin osalta ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, vaikka palkintopallisijoituksia ei ensikertalainen Porsche-kuski lähtenytkään kovien kisakumppaneiden takia tavoittelemaan. Lauantai-aamupäivällä ajetuissa aika-ajoissa Anssi oli seitsemäs. Lauantain kisaan paalupaikalta lähtenyt ruotsalainen Fredrik Ros vei voiton selkeällä erolla. Alkukierroksilla Ilmari Ullakko teloi autonsa keskeytyskuntoon taistellessaan ohituspaikoista ja pian tämän jälkeen Anssi pyörähteli Ullakon radalle jättämissä lätäköissä ja joutui hietikolle. Varikolla käynnin jälkeen Anssi tuli maaliin joukon viimeisenä eli yhdeksäntenä kierroksen voittajaa jäljessä.

Sunnuntain kisa meni hiukan paremmin, mutta sijoitukseksi tuli sama 9. tila kuin lauantainakin. Keskituntinopeus oli edellispäivää parempi, 119,985 km/h, jolla Anssi piti kisan viidenneksi nopeinta vauhtia ja ohitteli hitaampia autoja urakalla. Tällä kertaa Anssin hieno nousu katkesi teknisiin ongelmiin viimeisellä kierroksella ja hän ajoi Porschensa varikolle. Voittoon ajoi ruotsalainen Niclas Karlson.

Alastaron Super 2000 Race -kisaviikonlopun kooste MTV3:n Motor Forum Extrassa la 21.5. klo 15.55-16.25.

Lue lisää foorumilta tai Super 2000 Race sivuilta.