Anssi järjesti kartingkisat rata-autoilijoille

Lokakuun viimeisenä sunnuntaina 31.10.04 kokoontui joukko kilpa-ajajia Anssin johdolla Helsingin Käpylän Kart’ In Clubille Grande Finale -kartingajoihin.

Anssi toimi tapahtuman puuhamiehenä. Hän kertoi SuomiPopin haastattelussa, että rata-autoilukauden loputtua tuli mieleen, että olisi hauska järjestää kauden päätteeksi vielä epävirallinen ja leikkimielinen kisa kartingin merkeissä ja kerätä mukaan SM-tason kuskeja eri luokista. Ideoinnin edetessä haluttiin järjestää tapahtuma liikenneturvallisuuden edistämiseksi ja yhteyttä otettiin liikkuvaan poliisiin. Poliisi lähtikin tapahtumaan mukaan.

Anssi puhui sen puolesta, että jos joltain löytyy menohaluja auton ratissa, niin sallittu ja turvallinen paikka harrastaa kaahailua on kartingrata. Anssi totesi myös pilke silmäkulmassa, että hän on itsekin liikenneturvallisuuden kannalta riskiryhmässä: ”Pari vuotta vasta kortti ollut, niin silloinhan ne kuljettajan taidot on itsensä mielestä kaikkein korkeimmillaan.” Ennen kartingajoja Anssi ennusti tiukkaa kisaa tiimikaverinsa ja kauden 2004 F3-kakkosen Sipe Santapukin kanssa, joka oli tietysti kutsuttu mukaan.

Myös Sipe liputti liikenneturvallisuuden puolesta ja kertoi, että hän on aina jättänyt kaahailut kilparadoille; jokamiesluokkaan, ralliin ja F-kolmosiin. Sipen mukaan idea ei ollut siinä, että he pääsevät Anssin kanssa selvittelemään paremmuuttaan vielä kauden loputtua: ”Kyllä mä tiedän sen entuudestaan, että Anssi on näissä sisäkartingautoissa tosi pitelemätön.”

Kisassa oli mukana joukko kuskeja Suomen huipulta ja voiton vei Juho Annala, joka on ajanut kartingia kahdeksan vuotta, niistä kolme kansainvälisellä tasolla. Anssi oli kolmas ja Sipe viides.

Anssi kommentoi ajoaan: ”Nopein kierroshan tuli meikäläiselle, että vauhti oli sieltä kärkipäästä.” Anssin mukaan mahdollisuuksia olisi ollut korkeammallekin kisassa, mutta aika-ajoissa arpaonni ei suosinut miestä, vaan ajokiksi valikoitui huonompi auto ja sijoitus jäi puolenvälin paikkeille. Kisassa kuitenkin mentiin lujaa: ”Kolmanneksi kerettiin, sit loppui kierrokset kesken.”

Sipe ei ollut yllättynyt jäädessään Anssin taakse: ”Mä tiesin että näin tulee käymään.” Hän kertoi ajaneensa kolmantena jonkin aikaa. ”Mä tiesin että Anssi tulee niin kovaa takaa, että mä en edes yrittänyt peitellä.” Sipe myöntää jopa lyöneensä vetoa sen puolesta, että Anssi voittaa kisan. ”Mutta aika koville jätkille se hävisi, että ei senkään tartte hävetä.”

Ilta-Sanomissa (1.11.04) Anssi paljastaa, että hän on päättänyt jatkaa F3-ajamista ensi kaudella ja rahoitusta yritetään parhaillaan järjestellä kuntoon. Biisientekotauolla oleva Anssi kertoo myös tehneensä muutaman biisin Sipen kanssa, mutta ne eivät todennäköisesti tule hänen omalle levylleen, vaan joku toinen saa esittää tehdyt kappaleet.

Lähteet:
SuomiPopin haastattelu 1.11.04 (nauhoitettu 31.10.04)
Ilta-Sanomat 1.11.04

P.S. Tämä ei ole aprilliuutinen. 😉